Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: Finālā spēlēs igauņi pret latviešiem

Jānis Celmiņš

Viedoklis: Finālā spēlēs igauņi pret latviešiem
Aigars Birzulis
Foto: www.volejbols.cesis.lv

Lieliem soļiem tuvojas „Schenker” volejbola līgas „Final Four” turnīrs, kurā iekļuvušas divas Latvijas un divas Igaunijas komandas. Pirms gaidāmā turnīra portāls eSports.lv aprunājās ar vienu no Latvijas volejbola speciem Aigaru Birzuli un, iejūtoties eksperta lomā, uzticēja viņam paust viedokli par visu komandu izredzēm gaidāmajā turnīrā.

Jau ziņojām, ka "Schenker" līgas pusfinālos VK "Biolars / Ozolnieki" spēlēs ar "Tartu Pere leib", bet VK "Rīga / Lāse-R" tiksies ar pēdējo gadu čempioniem "Selver" volejbolistiem. Sestdien tiks izspēlēti abi pusfināli, bet svētdien spēle par trešo vietu un fināls. Piedāvājam „Cēsu Alus” komandas bijušā trenera Aigara Birzuļa viedokli par komandu stiprajām un vājajām vietām, kā arī trenera viedokli un prognozes par iespējamajiem līgas uzvarētājiem.

Komandas:

VK Rīga / Lāse-R: Lai kādas arī nebūtu izmaiņas rīdzinieku sastāvā, attiecībā pret igauņiem šobrīd viņi ir visprofesionālākie un vislabāk trenētie spēlētāji. Rīgas klubam nāksies spēlēt ierobežotā sastāvā, tāpēc iespējas spēles laikā ieviest kādu svaigu elpu būs visai ierobežotas. Grūti spriest vai attaisnosies Armanda Celitāna izmantošana diagonāles pozīcijā, bet domāju, ka šīs piespiedu izmaiņas rīdziniekiem var nākt arī par labu – pārkārtošanās noteikti ir vairāk pozitīvas nekā negatīvas. Šobrīd pret Rīgas klubu igauņiem noteikti spēlēt būs krietni vien grūtāk, jo sezonas laikā savāktā informācija vairs noderēs tikai nosacīti. Ļoti svarīgi kā nospēlēs rīdzinieku saspēle, servju uzņemšana ir pietiekami laba. Ja no spēles neizkritīs Jānis Šmēdiņš, tad kopējā spēle Rīgas klubam pat ir labāka nekā „Selver” komandai. Uzskatu, ka šis pusfināls varētu ir pietiekami neprognozējams.

VK Biolars / Ozolnieki: Ozolnieku komanda ir pierādījusi, ka vienmēr spēj labi sagatavoties tieši izšķirošajām cīņām un pavasara ciklam. Tas saistīts ar komandas spēlētāju lielo pieredzi, kas iekrāta pietiekami augsta līmeņa klubos. Prognozēju, ka Ozolnieki būs pietiekami ciets rieksts Tartu komandai. Komanda noteikti ir jaudīgāka, tāpēc domāju, ka tehniskajiem Tartu spēlētājiem neklāsies viegli. Ozolnieku spēlētāju kopējais svars noteikti ir lielāks nekā igauņiem, bet vai tas šajā gadījumā būs pluss vai mīnuss (smejas), redzēsim. Ozolnieku argumenti uzvarai pār „Tartu Pere leib” ir pietiekami spēcīgi. Jāņem vērā arī fakts, ka gandrīz visiem Ozolnieku spēlētājiem pa „Schenker” zelta medaļai jau ir, bet Tartu komandai šis ir pirmais gads šāda līmeņa mačos. Jāuzsver arī, ka komanda šobrīd ir uz laba emocionālā pacēluma viļņa, tāpēc vieglu pastaigu Tartu klubam es neprognozētu.

Selver: Lai kā arī nebūtu, šī komanda ir Igaunijas bāzes komanda. Ar Nomsalu atgriešanos sastāvā viņiem vairs nav tik sāpīga otrā tempa uzbrucēja pozīcija. Komandai ir arī izteikts uzbrukuma līderis - Meresāra personā, tāpēc diezgan izšķiroši būs tas kā pusfināla spēlē rīdzinieki spēs izslēgt no spēles tieši viņu. Attiecībā pret latviešiem „Selver” noteikti būs priekšrocības, jo spēle tomēr notiks Igaunijā. Nedomāju gan, ka šīs priekšrocības būs izšķirošas. Arī tiesāšanai vajadzētu būt labā līmenī, tāpēc ceru, ka tiesneši šo spēļu iznākumus neiespaidos. Domāju, ka Tartu komanda finālā labprātāk spēlētu ar kādu no Latvijas klubiem, nevis „Selver”.

Tartu Pere leib: Komanda, kas spēlē jautru volejbolu, kāds arī man personīgi ļoti patīk. Komandai ir labi šāda stila izpildītāji – vienmērīgi nokomplektēta komanda, kas pierāda, ka volejbolu var spēlēt ar dažādiem augumiem un fiziskajiem dotumiem. Īpaši vāju vietu šai komandai nav, ļoti labi šosezon darbojas Olivers Venno, kurš ir komandas uzbrukuma līderis. Spēlētājs, kurš visas sezonas garumā ir spēlējis pietiekami stabili un labi. Galvenais jautājums – vai Ozolnieki ar viņu spēs tikt galā, pagaidām ir neatbildēts. Tartu komandas arsenālā ir spēcīga un agresīva serve, kā arī labākā servju uzņemšanām visā līgā. Galvenais Tartu kluba daudzo uzvaru pamats noteikti ir daudzveidīgā un stabilā komandas spēle. Lielas uzvaras klubam pagaidām gan nav, tāpēc būs interesanti pavērot kā komanda uzvedīsies „Final Four” gaisotnē.

Secinājumi:

Ne igauņiem, ne latviešiem noteikti neklāsies viegli un līdzjutējus sagaida interesantas cīņas. „Rīga / Lāse-R” komanda ir pierādījusi, ka ar motivāciju tai problēmas nav praktiski nekādos apstākļos, tāpēc domāju, ka finālā tai vajadzētu būt.

Prognoze:

Man vienmēr ir patikusi divu valstu savstarpējā cīņa, tāpēc ceru, ka finālā tiksies viens Igaunijas un viens Latvijas klubs, bet prognozējot uzvarētājus saku, ka uzvarēs Tartu!

"Schenker" līga Final Four kalendārs:

7. marts, plkst. 16.00 VK "Biolars / Ozolnieki" - "Tartu Pere leib" (LTV7)
7. marts, plkst. 18.30 VK "Rīga / Lāse-R" - "Selver"
8. marts, plkst. 13.30 Spēle par trešo vietu
8. marts, plkst. 16.15 Fināls

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2009-03-04 08:41, pirms 16 gadiem
Baigi spēcīgs secinājums:viegli nebūs ne latviešiem,ne igauņiem!Tas ir tikpat precīzs kā, ja līs lietus-būs slapjš....

     [+] [-]

, 2009-03-06 11:39, pirms 16 gadiem
Ja jau salīdzina kg.ta varbūt krāniņa izmērs arī traucēs uzvarēt??
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja