Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Izlase turpina gatavošanos; Pēda pēc individuālas programmas

Jānis Celmiņš

Izlase turpina gatavošanos; Pēda pēc individuālas programmas
Jānis Pēda
Foto: www.piemontevolley.it

Latvijas vīriešu volejbola izlase turpina gatavošanos Londonas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram. Savainojuma dēļ vairākas treniņu dienas bijis spiests izlaist Lauris Iecelnieks, bet pēc individuālas programmas gatavojas Jānis Pēda.

Pirmā treniņu nedēļā pagājusi darbā pie fiziskās sagatavotības. Pie treniņiem ar bumbām izlase ķersies jau trešdien, bet līdz tam prioritāte – fiziskā sagatavotība. Laurim Iecelniekam jau treniņnometnes pirmajās dienās radušās problēmas ar muguru un viņš bijis spiests izlaist lielu daļu treniņu. Ārsti sola, ka viņš treniņus atsāks jau rīt. Tikmēr problēmas ar ceļgaliem ir Jānim Pēdam un viņš kopējā grupā trenēties pagaidām nevar.

Izlases treneris Raimonds Vilde sarunā ar portālu Sportacentrs.com pauž, ka no kandidātu loka pagaidām neviens svītrots neesot. „Secinājumus izdarīt pagaidām pāragri,” pauž treneris. Liela daļa izlases kandidātu atzīst, ka pirmā treniņu nedēļa pagājusi ļoti smagos treniņos, bet izlases treneris ir gandarīts par spēlētāju attieksmi pret darbu.

Oficiāli kļuvis zināms, ka pirmās pārbaudes spēles Latvijas izlase aizvadīs savā laukumā, kad 9. un 10. augustā aizvadīs divus treniņmačus ar Krievijas Superlīgas klubu „Iskra”. No 12. līdz 14. augustam izlase piedalīsies pārbaudes turnīrā Igaunijas pilsētā Pērnavā, kur bez Latvijas komandas piedalīsies arī igauņi, kā arī Kanādas un Turcijas valstsvienības.

Jau ziņojām, ka Latvijas izlase cīņu par iekļūšanu olimpiskajās spēlēs, kas 2012. gadā risināsies Londonā, uzsāks no izslēgšanas kārtas, kur mūsu pretinieki būs Ungārijas izlases volejbolisti.

Izlases kandidātu sarakstā iekļauti: Deniss Petrovs, Agris Leitis, Viktors Koržeņevičs, Jānis Vāvers, Andrejs Zavorotnijs, Armands Celitāns, Jānis Pēda, Valters Ramma, Toms Šmēdiņš, Aivars Petruševics, Lauris Iecelnieks, Romāns Saušs, Andrejs Baburovs, Ansis Medenis, Gundars Celitāns, Hermans Egleskalns, Ingars Ivanovs un Austris Štāls.

Priekšvalifikācijas turnīrā komandas sadalītas trijās grupās, katrā grupā pa četrām komandām. Katras grupas uzvarētāja nodrošinās dalību pēdējā atlases kārtā – kvalifikācijas turnīrā, kur astoņu Eiropas valstu izlases cīnīsies par vienu ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm. Kvalifikācijas kārta risināsies 2012.gada 8.-13.maijā.

     [+] [-]

, 2011-08-03 10:48, pirms 13 gadiem
Kur notiks spēles 9. un 10. augustā?