Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542), Fid:2668, Did:0, useCase: 3

"Dinamo": vai Sējējam jāmaina mēbeles?

Jānis Matulis
Jānis Matulis

"Dinamo": vai Sējējam jāmaina mēbeles?
DR sudraba komandā (1988.) Normunds Sējējs pats vairāk bija starp tiem, kas klavieres pienes.
Foto: khl.ru

Lai kā tas kādam (kādiem) nepatiktu, izskatās, ka Rīgas "Dinamo" būs arī astotā sezona KHL. Rīdzinieku GM Normunds Sējējs, ņemot vērā pagājušās sezonas skarbo pieredzi, kad lielākā daļa dinamiešu bija gatavi spēlēt par fantikiem (solījumiem, ka nauda būs!), klusībā jau veido jaunās komandas modeli. Skaidrs, ka skatītāji grib visu zināt ātrāk, bet GM funkcija ir tāda, ka nedrīkst lieki vārstīt muti. Lai kāds cits nepārsola gandrīz jau sarunāto spēlētāju.

Kurus no pašmāju puikām paturēt un kuriem teikt paldies par sadarbību? Līgumi uz nākamo sezonu ar DR ir Krišjānim Rēdliham, Robertam Bukartam, Rodrigo Ābolam, uz nākamo un aiznākamo gadu - Laurim Dārziņam un Mārim Bičevskim, formāli arī Andris Džeriņš, Miks Indrašis, Kaspars Saulietis un Oskars Cibuļskis vismaz KHL skaitās pie DR pierakstīti. Jau pērn Sējējs gribējis paturēt Artūru Ozoliņu un Lauri Bajarunu. Kopā ar Sedlāčeku un Troteru iznāk 13, bet vajag vismaz 25-27... Es līgumus piedāvātu arī Gintam Meijam, Kristapam Sotniekam un Miķelim Rēdliham.

Bet varbūt nevajag. Varbūt taisnība ir "Vienos Vārtos" lasītājam Calvinam: "Ja arī Rīgas "Dinamo" būs (par ko stipri šaubos), tad tas jābūvē pilnīgi no jauna! Jāpiesaista jaunie, jāatvadās no vecajām "mēbelēm" - Džeriņa, Bukarta, Cibuļska, Cipuļa, utt. Jāmēģina spēlēt forčekings, lai arī šī sezona būs norakstīta. Tomēr tas dos iespēju jaunajiem būt fiziski stipriem un ātriem, jo citādi nebūs variantu. No otras puses - pēc dažiem gadiem LV izlase varēs spēlēt citādi , un mūs nevazās pa zonu austrieši un franči, dāņi un norvēģi. Ja nav fiziskais, mūsdienu hokejā darīt nav ko! To arī pierādīja šī gada PČ."

Tikai es kaut kā nemanu tos jaunos, kas drūzmētos pie DR durvīm... Labi, ir Kārlis Čukste un Mārtiņš Dzierkals (1997.), taču citi HK "Rīga" izmēģinātie (Sarkanis, Jeļisejevs, K. Ozoliņš) jau 21 gadu veci, Rūdolfam Maslovskim laikam tomēr nav KHL gabarītu (1,71), Frenks Razgals (1996.) vēl nav fiziski gatavs KHL. Nomainīt vecās "mēbeles" pret jaunām tikai ar domu, ka varbūt kādreiz... Un vispār tauta ir pārlieku optimistiska par mūsu rezervēm. Latvijā nekad uz vietas nav pieticis savu kadru, lai nokomplektētu konkurētspējīgu meistarkomandu. Divi piemēri. 1977. gads, kad DR pameta Viktors Tihonovs. No 23 spēlētājiem tikai astoņi bija vietējie (Vasiļonoks, Odincovs, Hatuļevs, Baldonieks, Balderis, Šostaks, Edmunds un Haralds Vasiļjevi). Vai sudraba DR 1988. No 28 tikai 11 vietējie, turklāt tikai četri paši arī spēlēja klavieres (Irbe, Samoilovs, Grigorjevs, Beļavskis), pārējie septiņi (Katlaps, Grundmanis, Sējējs, Vītoliņš, Tomans, Hehts, Šostaks) vairāk bija klavieru nesēji (tāpat kā jaunlaiku DR!). Klavieres spēlēja viesspēlētaji (Froļikovs, Znaroks, Skosirevs, Varjanovs, Šašovs, Semerjaks, Kerčs, Maticins, Čudinovs, Frolovs, Zinovjevs). Sudraba komandā no vietējiem Beļavskis bija piektais rezultatīvākais (13+12), bet nākamais - Vītoliņš (3+3) tikai 17. vietā... Pirmie - Froļikovs (24+15), Znaroks (12+20), Skosirevs (16+12), Varjanovs (16+10), Hehtam 29 spēlēs (1+0), Tomanam 21 spēlē (1+1).

Kā likums vecā DR laikos - visi labākie Latvijas hokejisti arī spēlēja DR, ar maziem izņēmumiem (Repsis), divas, trīs sezonas (Balderis, Šostaks). Tagad ārpus Latvijas ir vismaz desmit tādu, kas noderētu pašiem (Girgensons, Ķēniņš, Gudļevskis, Karsums, Daugaviņš, Kulda, Bārtulis, Pujacs, Masaļskis, Punnenovs, Merzļikins). Un mēs gribam, lai Sējējs uz vietas atrod aizstājējus vecajām "mēbelēm"? Uz dzīvi (un hokeju arīdzan) vajag skatīties reāli. Ka tikai Sējējam nav jāizmanto visa sava GM meistarība, lai daļu no šīm vecajām "mēbelēm" noturētu Rīgā...

     [+] [-]

, 2015-06-12 11:07, pirms 9 gadiem
Vai tad ar Vītoliņu-Hehtu_Tomanu bija tik traki? Uzspēlēt jau dabūja diezgan daudz. Turklāt viņiem jau bija tikai 20.

     [+] [-]

, 2015-06-12 11:10, pirms 9 gadiem
Kā centru varētu atpakaļ atsaukt Kuzmenkovu.

     [+] [-]

, 2015-06-12 11:21, pirms 9 gadiem
zanessa rakstīja: Vai tad ar Vītoliņu-Hehtu_Tomanu bija tik traki? Uzspēlēt jau dabūja diezgan daudz. Turklāt viņiem jau bija tikai 20.
Izlasi vispirms manu atbildi pie Raimonda!

     [+] [-]

, 2015-06-12 11:33, pirms 9 gadiem
Ir jāmaina!
Lai dod iespēju tiem, kas patiešām to ir pelnījuši sitoties pa MHL, kaut viņam ir tikai 18 - Zīle, Čukste, tam pašām Ābolam jādod vairāk, Dzierkals, Galoha , Jeļisējevs, Maslovskis, Sarkanis, nav jau jādod uzreiz visiem, bet vismaz kādam, bet tā stabili, lai čalis spēlē, nevis 3 -4 min spēlē!
Uz Cipuli jau piegriezies skatīties, kā no 2 metriem pārmet pāri tukšiem vārtiem
Bukarts izslidojot 2 pret 1 piespēli iedot slidās vai aiz muguras un moments pagalam, jau PČ redzēju uz ko viņš ir spējīgs

  +1 [+] [-]

, 2015-06-12 11:37, pirms 9 gadiem
Laikam pirmoreiz piekrītu Jāņa viedoklim par visiem 100%. Cik tad gara rinda ir to jauno un talantīgo, kuri grūstās pie Dinamo durvīm... Reāli nav ko paņemt...

  +2 [+] [-]

, 2015-06-12 11:39, pirms 9 gadiem
acmee23 rakstīja: Ir jāmaina!
Lai dod iespēju tiem, kas patiešām to ir pelnījuši sitoties pa MHL, kaut viņam ir tikai 18 - Zīle, Čukste, tam pašām Ābolam jādod vairāk, Dzierkals, Galoha , Jeļisējevs, Maslovskis, Sarkanis, nav jau jādod uzreiz visiem, bet vismaz kādam, bet tā stabili, lai čalis spēlē, nevis 3 -4 min spēlē!
Teorijā jau tas ir jauki, bet praksē Tevis minētie čaļi MHL play-off dabūja iekšā no Čerepovecas ar 0:5 un 4:9 - un pretiniekos tikai daži bija no "lielās" komandas. Ko tad viņi darīs pret KHL komandām?

Kādu no jaunajiem, protams, vajag iesaistīt, bet diez vai tas būs kāds glābiņš un īstais ceļš uz uzvarām.

     [+] [-]

, 2015-06-12 11:55, pirms 9 gadiem
Paldies Jānim par manis citēšanu !
Tomēr palieku pie sava . Šeit lietotājs acme23 ir izteicis sīkāk manu domu. Ja neliksim uzsvaru uz jaunajiem , izcilu fizisko un forčekingu , drīz mūs vazās ne tikai austrieši un franči, bet arī ungāri, slovēņi un poļi. Nemaz nevajag smaidīt - apskatiet mūsu rezultātus pret vāciešiem un austriešiem 90- to beigās 00 sākumā. Ja toreiz kāds būtu teicis, ka austrieši mūs vazās pa zonu kā bērnus, un mēs priecāsimies par uzvaru overtaimā- kurš būtu ticējis?

  +1 [+] [-]

, 2015-06-12 11:58, pirms 9 gadiem
Calvin rakstīja: Ja neliksim uzsvaru uz jaunajiem , izcilu fizisko un forčekingu , drīz mūs vazās ne tikai austrieši un franči, bet arī ungāri, slovēņi un poļi. Nemaz nevajag smaidīt - apskatiet mūsu rezultātus pret vāciešiem un austriešiem 90- to beigās 00 sākumā. Ja toreiz kāds būtu teicis, ka austrieši mūs vazās pa zonu kā bērnus, un mēs priecāsimies par uzvaru overtaimā- kurš būtu ticējis?
Kāds tam sakars ar RD?
RD ir klubs ar saviem mērķiem, izlase ir cita opera. Noriks taču reiz jau teica, ka viņam kā RD GM izlase pie kājas, lai izlase spēlē kaut Ž grupā.

     [+] [-]

, 2015-06-12 11:59, pirms 9 gadiem
zzk rakstīja: Kādu no jaunajiem, protams, vajag iesaistīt, bet diez vai tas būs kāds glābiņš un īstais ceļš uz uzvarām.
Tur jau ir tā lieta.
Katru gadu (arī izlases jautājumā) nākas lasīt bļaustīšanos, ka "dodiet vietu jaunajiem, tie sitīsies!" Nesitīsies vis. Ja nebūs pieraduši to darīt iepriekš, nesitīsies.

Plus, būs arī daži jaunie, talantīgie, kas varbūt derētu, bet tie izvēlēsies braukt izmēģināt laimi citur.

     [+] [-]

, 2015-06-12 12:23, pirms 9 gadiem
zzk rakstīja: Teorijā jau tas ir jauki, bet praksē Tevis minētie čaļi MHL play-off dabūja iekšā no Čerepovecas ar 0:5 un 4:9 - un pretiniekos tikai daži bija no "lielās" komandas. Ko tad viņi darīs pret KHL komandām?

Kādu no jaunajiem, protams, vajag iesaistīt, bet diez vai tas būs kāds glābiņš un īstais ceļš uz uzvarām.
Taisnība, teorijā arī Cipulis var mest pa 30 vārtiem sezonā, bet praktiski tā nav, ir tikai viena atšķirība starp Cipuli un jaunajiem, Cipulim bija dotas ļoOti daudz iespējas!

  +4 [+] [-]

, 2015-06-12 12:28, pirms 9 gadiem
Tikai daļēji par tēmu ir šīsdienas "Mēs zinām, ko jūs..." Atļaušos nocitēt:

Par intrigu jau pāris mēnešu garumā rūpējās gāzes Savickis, kurš katru dienu solīja jaunumus Rīgas Dinamo finansējuma piesaistes lietā, līdz beidzot no Arēnas Rīga skursteņa parādījās balti dūmi, atskanēja salūts, ārā iznāca pats Svētais Juris un paziņoja, ka sponsors beidzot ir atrasts. «Viņš nav ne balts, ne melns, ne krievs, ne tatārs, ne zivs, ne gaļa, ne vārtsargs, ne aizsargs, ne uzbrucējs, bet vispār darbojas gāzes biznesā,» informēja Savickis. Tiesa, pa to laiku visi hokejisti jau bija pievienojušies Ņujorkas saliniekiem vai Ņižņijnovgorodas torpēdām, treneri bija aizmukuši pie Toljati ladām, bet masieri - privātpraksē pie Ara, tāpēc nebija skaidrs, no kā Savickis ar Sējēju grasās nokomplektēt sastāvu. «Pag, pag, mums taču ir jaunais un perspektīvais Cipulis!» uzvaroši paziņoja uzvarošais tandēms. «Un vēl Dārziņš, puse no Āboliem un trešdaļa no Rēdlihiem. Sanāk gandrīz pilna maiņa!»

  +1 [+] [-]

, 2015-06-12 13:23, pirms 9 gadiem
Jānis Matulis rakstīja: Ka tikai Sējējam nav jāizmanto visa sava GM meistarība, lai daļu no šīm vecajām "mēbelēm" noturētu Rīgā...
Sējējam tāda arī ir ? Gājiens ar zirdziņu varētu būt Hossas 25tā atgriešanās Rīgā!!!
Ja galvenais treneris būs soms, tad droši vien atkal būs kāds "Mestis" līgas jaunais UN perspektīvais, kurš visu sezonu aizņems vietu 2-3 maiņā...
Ja 7 gadu laikā Dinamo sistēma pati sev nav bijusi spējīga saražot spēlētājus, kas vismaz sākumā varētu iekļauties 3-4 maiņā, tad varbūt ir vērts padomāt par šādas instances likvidēšanu.......
restorāni Rīgā - saņem atlaides