Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542), Fid:2668, Did:0, useCase: 3

Ābols un "Lada" – simboliski, Savickis un "Dinamo" - ?

Jānis Celmiņš

Ābols un "Lada" – simboliski, Savickis un "Dinamo" - ?
Artis Ābols un autosports... "Lada"
Foto: Sporta Avīze

Aizvadītajā nedēļā medijos parādījās ziņa, ka Rīgas „Dinamo” kuģi pamet Artis Ābols. Viņš ir viens no tiem, kurš komandā ir kopš tās atjaunošanas brīža, tāpēc daudzi jau atkal meklēja vijoles, lai spēlētu galvaspilsētas klubam sēru maršu. Sūce „Dinamo” kuģa dibenā esot kļuvusi ievērojami lielāka, tāpēc arī Artis lec pāri bortam un peld uz tuvāko apdzīvoto salu, bļauj cilvēki interneta komentāros. Kā treneris Artis audzis Rīgā, un viņa lēmumus lielākoties var nosaukt par pragmatiskiem. Arī lēmums par līguma slēgšanu ar Toljati „Lada” ir no tās pašas sērijas. Tā nav lēkšana no grimstoša kuģa klāja un pelde ledainā ūdenī.

Artim nejauši virsū uzskrēju marta beigās. Jau toreiz viņš atklāja, ka esot interese no kāda KHL kluba. Pamest Rīgu gan negriboties, bet jāpatausta, kas ir maisā, ko piedāvā „Lada” komandas vadība? Pataustīja un saprata - rezerves variants Rīgai šis būs gana labs, taču LADAs karietē uzreiz nelēca, un neko Krievijas klubam uzreiz nesolīja, ieturot meistara pauzi, Ābola pragmatisko pauzi. Ritēja dienas, nedēļas, mēnesis viens, otrs… no „Dinamo” bosiem nekādu oficiālu piedāvājumu joprojām nav. „Bija vēlme palikt mājās, bet noteikti lielāka vēlme bija nepalikt bezdarbniekos. Ja vēlētos kaut kur mukt, tad būtu līgumu parakstījis krietni agrāk. Komandas vadība bija ļoti uzstājīga, es gaidīju, cik varēju. Nesūdzos par pēdējiem septiņiem Rīgā, un, iespējams, pienāks laiks, kad būs lemts atgriezties,” teic Artis.

Zīmīgi, ka Ābola jau ilgāku hobijs ir autosports, turklāt pie žigulīša stūres. Pie stūres „Lada” komandā gan viņu neviens nelaiž, nāksies sēsties blakussēdētāja - stūrmaņa krēslā. Iepriekš galvenais, bet tagad asistents, vai solis atpakaļ, rādīs laiks. Piemēram, man tēvs reiz mācīja, ka dažkārt ir vērts spert soli atpakaļ, lai vēlāk izdarītu trīs uz priekšu.

Aizvadītās nedēļas beigās paustie Jura Savicka vārdi nekādu pārliecību, ka „Dinamo” klubs turpinās pastāvēt, nevairo. No otras puses, smagās situācijās klubs bijis arī iepriekš, taču vienmēr kuģis ostu, ar lielāku vai mazāku šūpošanu, sasniedzis. Te svarīgs vienmēr bijis uz kuģa esošo ziepju daudzums, jāziepējas ir nepārtraukti. Tas, ka mēnesi līdz treniņnometnes sākumam nav skaidrs, vai komanda vispār būs, nevairo cerības, ka nākamā sezona „Dinamo” būs veiksmīgāka, nekā iepriekšējā. Klubam šobrīd ir līgumi vien ar dažiem spēlētājiem, neskaidrs taču ir arī treneru sastāvs. Visi labi atceras, ar ko beidzās aizvadītā sezona, kad komanda tika komplektēta sezonas gaitā. Lai arī kurš no hokeja speciālistiem kļūs par Rīgas komandas galveno treneri (ja komanda turpinās pastāvēt), jāvēl viņam veiksme un izdošanās. Ārzemnieks? Droši vien, ka tā…

Kuluāros dzirdētas runas, ka „Dinamo” vadība Ābolam jau īsi pēc aizvadītās sezonas beigām pateikusi skaidri: meklē darbu! Mums uz tavu krēslu ir četri citi gribētāji. Treneris pats neko tādu gan neesot dzirdējis, un šo informāciju noliedz arī Skanstes ielas priekšnieks Savickis.

„Ja viss notiks kā runāts, tad situācija noteikti būs labāka nekā aizvadītajā gadā.” Šādi Jura Savicka vārdi līdz aizvadītajai piektdienai vēl nebija dzirdēti, lai gan viss pārējais ir tā pati vecā labā dziesma, ka viss būs labi. Vēl septiņi treknie gadi? Septiņi diez vai, taču dzirdētas runas par trim. Skaidrība par Rīgas kluba nākotni būs jau pavisam drīz, pilnīgi droši! „Dinamo” bosi ar akmeņiem apmētāti bieži, bet par vienu gan viņiem cepuri nost! Brīdī, kad nav skaidrības par kluba nākotni, netiek slēgti kaut kādi virtuāli līgumi, spēlētājiem netiek solīti zelta kalni, bet gan lūgts vēl nedaudz pagaidīt. Ja izdosies, viss kārtībā, ja nē, neko darīt…

Pēdējā mana saruna ar Skanstes ielu noslēdzās pēc viņa vārdiem: „Atzvanīšu jums personīgi, kad būs jaunumi!” Tagad atliek vien gaidīt, kad iezvanīsies mans tālrunis, un pēc zaļā taustiņa nospiešanas, otrā galā sadzirdēšu Savicka kunga balsi…

     [+] [-]

, 2015-06-08 09:51, pirms 9 gadiem
Par to zvanīšanu un lūgšanos...sviests... Vajag pilnīgu ignore uz to Dinamo, nevis interesēties un vēl vairāk viņus kurināt. Kad Savickis zvanīs, vienkārši nolikt klausuli, lai iet uz vienu vietu!

     [+] [-]

, 2015-06-08 10:13, pirms 9 gadiem
Nu ko, nedaudz jāuzgaida.. Cerams, ka būs !

  -2 [+] [-]

, 2015-06-08 10:17, pirms 9 gadiem
Labāk, lai gāzes Juris uztaisa komandu, kas spēlē Latvijas čempī, nevis KHL.

     [+] [-]

, 2015-06-08 10:39, pirms 9 gadiem
Šī līga kopā ar visu ģināmiku, turpina katru gadu aizvien vairāk degradēties. To kad naudas nav - St.Juris & Co zināja gadu iepriekš. Jurim un partneriem iesaku smscredit vienu ātro aizņēmumu paņemt, tad varēs troteram, kurš pēdējās 5cās sezonās 2 vārtus iemetis samaksāt, un barkānam nevajadzēs uz pasaules čempionātiem braukāt un izmisīgi Video Kameru ekrāniem pa priekšu lēkāt, jo tad jau šamā ģīmetni, kāds arī lokālajā TV parādīs !

  +3 [+] [-]

, 2015-06-08 10:44, pirms 9 gadiem
Viena lieta ir RD pamatsastāvs, bet vēl jau interesanti, kas būs ar HK Rīga - viņi parasti sāka gatavošanos agrāk par lielo komandu, treniņnometne Gulbenē parasti sākās jūlija pirmajā nedēļā. Laika palicis mazāk par mēnesi...

P.S. ir bijušas arī nometnes Tukumā uzreiz pēc Jāņiem, bet "krīzes" situācijā laikam bez tā varētu iztikt

  -1 [+] [-]

, 2015-06-08 11:13, pirms 9 gadiem
ja arī Rīgas Dinamo būs (par ko stipri šaubos), tad tas jābūvē pilnīgi no jauna! Jāpiesaista jaunie , jāatvadās no vecajām "mēbelēm" - Džeriņa, Bukarta, Cibuļska, Cipuļa, utt. Jāmēģina spēlēt forčekings, lai arī šī sezona būs norakstīta. Tomēr tas dos iespēju jaunajiem būt fiziski stipriem un ātriem, jo citādi nebūs variantu. No otras puses - pēc dažiem gadiem LV izlase varēs spēlēt citādi , un mūs nevazās pa zonu austrieši un franči, dāņi un norvēģi.
Ja nav fiziskais, mūsdienu hokejā darīt nav ko! To arī pierādīja šī gada PČ.

  +1 [+] [-]

, 2015-06-08 12:58, pirms 9 gadiem
"...meklē darbu! Mums uz tavu krēslu ir četri citi gribētāji"
Noteikti.

  +2 [+] [-]

, 2015-06-08 14:08, pirms 9 gadiem
Vilis15 rakstīja: "...meklē darbu! Mums uz tavu krēslu ir četri citi gribētāji"
Noteikti.
Uz to brīdi jau varbūt arī bija - Tambijevs bija prom no Kazahstānas, Beresņevs arī jau kādu laiku ir brīvs, gan jau vēl varētu atrast kandidātus, plus vēl kādi ārzemnieki.

     [+] [-]

, 2015-06-08 15:22, pirms 9 gadiem
Hokeja klubs Rīgas “Dinamo” atradis finansējumu un turpinās pastāvēt, “LA” pirmdien atklāja kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis.

Rīgas “Dinamo” – finansējums...
restorāni Rīgā - saņem atlaides