Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Palameika: "Tēvs smejas - esmu tādā kondīcijā, ka varētu startēt diska mešanā"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Palameika: "Tēvs smejas - esmu tādā kondīcijā, ka varētu startēt diska mešanā"
Madara Palameika labā noskaņojumā
Foto: Juris Bērziņš-Soms, lat-athletics.lv

2014. gada "Rīgas kausu" šķēpmešanas čempione Madara Palameika (26) sarunā ar laikrakstu "Diena" atzīst, ka drēgnie laika apstākļi viņai netraucēja, taču spēks ņēma virsroku pār tehnisko izpildījumu. Latvijas rekordiste katrās sacensībās tiecas uzlabot nu jau piecus gadus veco sasniegumu.

"Rīgas kausi" notika drēgnā laikā, temperatūra noslīdēja līdz pat +10 grādiem. "Šādi laika apstākļi ir labāki, nekā ja ir plus trīsdesmit grādu. Vēsākā laikā mans ķermenis tik ātri nenogurst. Pagājušajā nedēļā Valmierā, kad bija trīsdesmit grādu tveice, aizmetu nedaudz pāri 58 metriem. Lai kā es gribēju, tad es nevarēju saņemties. Šoreiz man bija tāda sajūta, ka es varētu vēl un vēl mest," atzīst Latvijas šķēpmešanas līdere. "Fiziski es jūtos ļoti labi, bet nevaru vēl visu izpildīt tehniski pareizi. Sezonas sākumā tehniskajā izpildījumā man ir problēmas. Spēks ņem virsroku. Vajadzētu mest nedaudz brīvāk. Mans tēvs [treneris Gints Palameiks] jau smejas, ka esmu tādā kondīcijā, ka varētu startēt diska mešanā."

Šoreiz uzvarai pietika ar 60.10 metriem. Aprīļa treniņnometnē šķēps gan lidoja tālāk par 63 m. "Tā bija, tāpēc viss ir kārtībā. Sacensībās ir paaugstināts adrenalīns, arī satraukums," saka Palameika. "Man vienmēr ir paticis Rīgā startēt. Es zinu, ka būs skatītāji, varbūt atnāks kāds, kurš tikai tagad ir sācis iemīlēt vieglatlētiku. Es ar savu startēšanu varu sniegt viņiem gandarījumu, un turpmāk, cerams, viņiem vēl vairāk patiks vieglatlētika."

Palameikas sasniegtais Latvijas rekords (64.51) jau ir piecus gadus vecs, būtu laiks to uzlabot. "Man jau pašai ir nepatīkami. Cik var sēdēt uz veciem lauriem! Uz katrām sacensībām braucu ar domu, ka vienreiz taču vajadzētu būt. Nākotnē jāskatās ar pozitīvām domām, tad arī būs rezultāts."

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena"

     [+] [-]

, 2014-05-31 14:49, pirms 10 gadiem
joki ta joki, bet neticu, ka Madža tagad aizmestu disku tālāk 1-1 par 60 gadīgo Maldu Langu ; )

     [+] [-]

, 2014-05-31 15:24, pirms 10 gadiem
sasperjods-k rakstīja: joki ta joki, bet neticu, ka Madža tagad aizmestu disku tālāk 1-1 par 60 gadīgo Maldu Langu ; )
tu toc esi klauns 26gadi vs 60