Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Pasaules vieglatlētikas savienība nesekos SOK rekomendācijām par krievu sportistiem

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Pasaules vieglatlētikas savienība nesekos SOK rekomendācijām par krievu sportistiem
Foto: AFP/Scanpix

LETA--DPA. Pasaules vieglatlētikas savienība ("World Athletics") pagaidām nesekos Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) rekomendācijām atjaunot Krievijas un Baltkrievijas sportistus starptautiskās sacensībās kā neitrālus atlētus.

Otrdien SOK prezidents Tomass Bahs paziņoja, ka olimpiskā komiteja rekomendē ļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties sacensību apritē kā neitrāliem atlētiem.

Pagājušajā nedēļā "World Athletics" sāka Krievijas Vieglatlētikas federācijas ("RUSAF") statusa atjaunošanas procesu diskvalifikācijā par valsts atbalstītu dopinga lietošanu, taču paturēja spēkā diskvalifikācijas Krievijas un Baltkrievijas sportistiem, pamatojot ar Krievijas karadarbību Ukrainā.

""World Athletics" pozīcija ir nemainīga. Kā jau SOK vakar norādīja, atbildība pieņemt lēmumus ir attiecīgajām starptautiskajām sporta veidu federācijām," teikts organizācijas paziņojumā.

SOK rekomendācijās starptautiskajām sporta veidu federācijām un sacensību rīkotājiem teikts, ka sportisti sacensībās var atgriezties tikai kā individuāli pārstāvji, nevis kā komandu dalībnieki.

Sportisti un apkalpojošais personāls, kas aktīvi atbalsta Krievijas karadarbību Ukrainā, nedrīkst piedalīties sacensībās. Tāpat startēt nedrīkst sportisti un sacensībās piedalīties apkalpojošā personāla pārstāvji, kuri ir Krievijas vai Baltkrievijas spēka struktūru darbinieki.

Sportistiem jāatbilst arī starptautisko federāciju antidopinga noteikumiem.

SOK rekomendācijas joprojām izslēdz starptautisko sporta sacensību norisi Krievijā un Baltkrievijā, kā arī šo valstu karogi, himnas un nacionālie simboli nedrīkst tikt demonstrēti sacensību laikā. Federācijām arī rekomendēts šo valstu pārstāvjus neielūgt uz starptautiskajām sacensībām.

SOK valde apstiprina, ka šīs rekomendācijas neattiecas uz sportistu dalību tuvākajās divās olimpiskajās spēlēs, un lēmums šajā jautājumā pagaidām nav pieņemts.