Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Par dopinga lietošanā pieķerto Kempbelu Braunu lems septembrī

Jānis Pārums

Par dopinga lietošanā pieķerto Kempbelu Braunu lems septembrī
Veronika Kempbela Braun
Foto: AFP/Scanpix

Septembra sākumā tiks izskatīta trīskārtējās olimpiskās čempiones sprintā, jamaikietes Veronikas Kempbelas Braunas dopinga lieta, paziņojusi Jamaikas Vieglatlētikas federācija.

Jāatgādina, ka dopinga lietošanā Kempbelu Braunu pieķēra jūnija vidū. Jamaikietes organismā konstatēta aizliegtu diurētisku vielu. Diurētiskiem līdzekļiem piemīt urīndzenoša iedarbība (ātrai svara samazināšanai). Pasaules Antidopinga aģentūras aizliegto vielu sarakstā furosemīds iekļauts arī tāpēc, ka sportisti to pārsvarā lieto, lai slēptu citu aizliegto vielu pēdas organismā. Tiesa, sportiste atklājusi, ka vielu, kas bijusi organismā, lietojusi vienīgi ārstnieciskos nolūkos un var to arī pierādīt.

31 gadu vecā Kempbela Brauna ir pati veiksmīgākā Jamaikas skrējēja. Viņai ir trīs olimpiskās zelta medaļas, kā arī vēl pa divām sudraba un bronzas medaļām olimpiskajās spēlēs, divi pasaules čempiones tituli un vēl septiņas pasaules čempionāta medaļas (visas – sudraba).

Pēc pieķeršanas dopinga lietošanā Kempbela Brauna tika atstādināta no sacensībām, kas liedza aizstāvēt savu pasaules čempiones titulu 200 metru distancē.

Izmantotie resursi:
Reuters

  +2 [+] [-]

, 2013-08-28 19:11, pirms 11 gadiem
Vienigais Gejs malacis,atzinas ka lietojis,bez visiem atmazkam,netisham,nezinu,arstnieciskos nolukos utt.

  +2 [+] [-]

, 2013-08-28 19:37, pirms 11 gadiem
Modritis rakstīja: Vienigais Gejs malacis,atzinas ka lietojis,bez visiem atmazkam,netisham,nezinu,arstnieciskos nolukos utt.
viņš jau neko neatzina, tikai teica, ka kādam uzticējies, bet tas viņu pievīlis.

     [+] [-]

, 2013-08-29 00:36, pirms 11 gadiem
Ceru,ka attaisnos.

     [+] [-]

, 2013-08-29 08:18, pirms 11 gadiem
ceru ka Boltu arī reiz tiesās