Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

"Izrāviena" pirmās sezonas laureāti – Butauts un Štūla-Pankoka

Andrejs Siliņš

"Izrāviena" pirmās sezonas laureāti – Butauts un Štūla-Pankoka
Foto: Sense Media

Ar skriešanas sacensībām "Liepājas stunda" ir noslēgusies sporta sērija "Izrāviens", kura četri posmi norisinājās no pavasara līdz rudenim. Startējot daudzveidīgos sportiskos pārbaudījumos, par kopvērtējuma uzvarētājiem gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē kļuvuši liepājnieki – Linards Butauts un Irīna Štūla-Pankoka.

Sporta sērijas "Izrāviens" pirmās sezonas uzvarētājs Linards teic, ka ir prieks par izcīnīto 1. vietu, lai gan "lielāko gandarījumu dod pati skriešana kā tāda". "Tajā brīdī izjūtu vislielāko laimes sajūtu," viņš skaidro. "Ne vieta vai kauss ir svarīgākais, bet gan pats process. Varētu teikt, ka skriešana man ir veids kā atslēgties no ikdienas rutīnas."
Linards priecājas, ka sērija aizvadīta tepat, pilsētā, kurā dzīvo: "Varēju piedalīties sacensībās, nedomājot par to, ka būs kaut kur jābrauc un jāieplāno tam laiks." Runājot par konkurenci visā sērijā, Linards novērojis, ka startējuši cilvēki, kam skriešana ir kā hobijs un labs brīvā laika pavadīšanas veids. "Ieskaitot mani," viņš piebilst. Bet uz atsevišķiem posmiem ieradušies skrējēji, kas Latvijā ir labi zināmi. Un tas šīs sacensības darījis interesantākas.

"Paldies organizatoru komandai par ļoti kvalitatīvi paveiktu darbu un sacensībām tepat Liepājā," pateicas "Izrāviena" pirmās sezonas uzvarētājs, ikvienu aicinot kustēties, sportot un būt aktīviem. "Tas uzlabos jūsu veselību un būs kā labs brīvā laika pavadīšanas veids, jo viss ir pavisam vienkārši – dzīvība ir kustībā."

Arī 1.vietas ieguvēja sieviešu konkurencē Irīna Štūla-Pankoka atzīst, ka "Izrāviena" seriāls ļoti paticis. "Tieši tas mūsu pilsētā pietrūka – pašiem savs sporta seriāls," uzskata garo distanču skrējēja. "Seriāls bija interesants ar to, ka katrs etaps ir savdabīgi atšķirīgs. Un pat ar iespējām startēt komandā ("Karostas mezglā"), seriāls dalībniekus mobilizē piedalīties sporta aktivitātēs no pavasara līdz rudenim, un tas ir forši."

"Sajūtas, ka man izdevās uzvarēt šajā seriālā, ir brīnišķīgas," priecājas Irīna, piebilstot, ka uzvarēt savās mājās vienmēr esot patīkami. "Bet vēl man ir liels prieks par savu vīru Māri, kurš arī ir ieguldījis daudz darba treniņos un kopvērtējumā izcīnīja trešo vietu. Super! Aicinu arī visus citus aktīvi sportot, jo ir patīkami, ja šādu cilvēku skaits kļūst arvien lielāks."
Linarda Butauta kopējais punktu skaits sporta sērijā "Izrāviens" ir 4297.7, apsteidzot otrās vietas ieguvēju Ruslanu Šuļgu ar 4078.2 punktiem. Savukārt trešajā vietā ar 3839.3 punktiem palika Māris Pankoks.

Savukārt Irīna Štūla-Pankoka savāca 4275.6 punktus, otrajā vietā atstājot Eviju Gūtmani ar 3978.8 punktiem, bet trešo vietu ar 3046 punktiem sporta sērijā ieņem Anna Marija Kalna.

Ar pārējiem rezultātiem var iepazīties mājas lapā Sākums, kur arī foto un video gan no sērijas pēdējā posma – "Liepājas stundas", gan arī iepriekšējiem trīs posmiem.

"Lai ko varam teikt par tautas sportu, amatieru sportu, kopvērtējuma punkti cilvēkiem beigu beigās ir svarīgi. Jo sports paliek sports, un sportā cilvēkiem ir ambīcijas, kas, protams, ir labi. Jo liecina, ka viņiem ir savi mērķi, ko gribas sasniegt un viņi cīnās, lai to panāktu. Tas, manuprāt, ir pats skaistākais," atskatoties uz aizvadīto "Izrāviena" pirmo sezonu, secina viens no tā organizatoriem Reinis Rozītis. "Šī, manuprāt, ir izcila iespēja visiem Liepājas sportot gribētajiem vienā platformā startēt daudzveidīgos sportiskos pārbaudījumos.”

Sporta sērija "Izrāviens" tika radīta, lai bagātinātu pilsētas sporta dzīvi. Izvērtējot rezultātus, kopumā "Jēkaba krosā", "Liepājas pusmaratonā", "Karostas mezglā", "Liepājas stundā" un “Izrāviena” aktīvajos vakaros startējuši vairāk kā 2150 cilvēku. Kā rāda apkopotie sacensību dati, "Liepājas pusmaratons" bija viskuplāk apmeklētās "Izrāviena" sacensības. Tajās kopumā piedalījās vairāk kā 1400 cilvēku.

“Prieks, ka mums uzticējās un Liepājas pilsētas domes Sporta pārvalde sniedza atbalstu visu 4 sacensību un 9 gatavošanās vakaru organizēšanai un apvienošanai vienotā pasākumu sērijā. Ja pagājušā gada nogalē saredzējām, ka sporta sērija “Izrāviens” varētu būt kā tramplīns jaunu tautas sporta pasākumu radīšanai un iedzīvināšanai, tad tagad varam teikt, ka uzdrošināšanās un ieguldītais darbs ir attaisnojies. Šogad mums izdevās no nulles radīt “Jēkaba krosu” un būtiski palielināt gan “Karostas mezgla”, gan “Liepājas stundas” atpazīstamību un dalībnieku skaitu, kā arī attīstīt sadarbību ar vairākiem sponsoriem. Šajā gadā aizsāktā “Izrāviena” kustība un liepājnieku pastiprinātā iesaistīšanās sportiskās aktivitātēs dod pārliecību, ka dažādi tautas sporta pasākumi Liepājā nākošajā gadā būs vēl pamanāmāki,” sezonas rezultātus komentē viens no Liepājas sporta sērijas organizatoriem Mārtiņš Jansons.

Sporta sērijas "Izrāviens" kopvērtējuma labākie seši vīrieši un sievietes individuālajā vērtējumā tiks apbalvoti gadskārtējā Liepājas sportistu godināšanas pasākumā "Sporta laureāts 2015", kas norisināsies nākamā gada februārī Latviešu biedrības namā. Tuvojoties nozīmīgajam notikumam, sērijas rīkotāji ar katru sazināsies personīgi.

Plašāka informācija un rezultāti no sacensībām apskatāma mājaslapā izraviens.eu, kā arī "Liepājas pusmaratons" kontā "Facebook".

Informāciju sagatavoja
Liepājas sporta sērijas "Izrāviens"
komunikācijas vadītājs
Mārtiņš Jansons