Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Riekstiņš: "Tas ir absurdi, ka Latvijas sportistiem startēt svaigā gaisā jābrauc uz ārzemēm"

Agris Suveizda

Riekstiņš: "Tas ir absurdi, ka Latvijas sportistiem startēt svaigā gaisā jābrauc uz ārzemēm"
Edgars Severs un Sandis Riekstiņš. Foto: Latvijas Olimpiskā komiteja

Šodien Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisija sprieda par iespējām organizēt sporta sacensības ārtelpās, un Saeimas mājaslapā pēc sēdes piedāvātas apakškomisijas vadītāja Sanda Riekstiņa pārdomas.

Sportistiem būtu jābūt iespējai startēt sacensībās ārā, svaigā gaisā, tepat Latvijā. Tas ir absurdi, ka mūsu sportisti ir spiesti braukt uz ārzemēm. Tepat kaimiņos sacensības notiek, taču šaipus robežai tas ir liegts, lai gan sacensības ārtelpās ir iespējams nodrošināt drošā veidā," teica Riekstiņš.

Kā akcentēja Riekstiņš, šobrīd ir gadījumi, kad sacensības tiek organizētas nelegāli, saucot tos par āra treniņiem. Turklāt situācija, kad sportisti ir spiesti doties startēt uz ārzemēm, var radīt vēl lielāku risku valstī ievest jaunus Covid-19 paveidus. Sporta apakškomisija rakstīs vēstuli Ministru prezidentam un Veselības ministrijai, aicinot izvērtēt iespējas nodrošināt sporta sacensību norisi ārtelpās.

Izglītības un zinātnes ministrija deputātus sēdē iepazīstināja ar savu piedāvājumu, kā ārtelpās nodrošināt sporta sacensību norisi. Tas paredz iespēju rīkot Sporta likuma noteiktā kārtībā atzīto sporta federāciju organizētus Latvijas čempionātus un kausa izcīņas, ja tiktu ievēroti konkrēti nosacījumi, tostarp paredzot, ka sacensības noritētu ārtelpās bez skatītājiem un sacensību norises vietā atrastos ne vairāk par 150 personām. Priekšlikumi nav guvuši Operatīvās vadības grupas atbalstu.

Tāpat ministrija informēja, ka strādā pie regulējuma saistībā ar iespējām sacensībās piedalīties pret Covid-19 vakcinētām personām. Savukārt Veselības ministrijas un Slimību profilakses un kontroles centra pārstāvji pauda bažas par epidemioloģiskās situācijas pasliktināšanos, akcentējot, ka sporta pasākumos riski esot lielāki nekā citos pasākumos. Deputāti sēdē iztaujāja Izglītības un zinātnes ministrijas, Veselības ministrijas, kā arī Slimību profilakses un kontroles centra pārstāvjus, lai meklētu piemērotākos risinājumus jautājumā par sporta sacensību norisi ārtelpās.

Izmantotie resursi:
https://www.saeima.lv/lv/aktualitat...

     [+] [-]

, 2021-05-25 20:50, pirms 3 gadiem
ZB covid afēra!

  -1 [+] [-]

, 2021-05-25 21:30, pirms 3 gadiem
Covids zirgu neļauj nozagt?

     [+] [-]

, 2021-05-25 22:02, pirms 3 gadiem
Damokla zobens rakstīja: ZB covid afēra!
Pasaki tieši sev paldies,ka vel notiek. Welcome to 'ignoret'

     [+] [-]

, 2021-05-25 23:01, pirms 3 gadiem
Riekstins labak butu beidzis runat un sacis darit ko sporta laba nevis tuksi runa apkart!

     [+] [-]

, 2021-05-25 23:14, pirms 3 gadiem
Neko darīt! Kariņš spītīgi turās pie sava, kā idio@s. Daudzās eiropas valstīs sports tiek atļauts ar piesardzības pasākumiem, bet mums 6 mēnešus viss ciet. Tādu k!opli sen vajadzēja padzīt no Latvijas ar savu liberālo domāšanu.

     [+] [-]

, 2021-05-26 12:41, pirms 3 gadiem
Nu tagad apdomāsim. Futbola virslīga notiek, trešo mēnesi. Kontaktu sports, problēmu nav. Hokeja čempionāts notiek. Bet vieglatlētiem sacensties aizliegts, pat tādiem, kam kontakta nav - šķēpmetējiem, tāllēcējiem. Esmu Riekstiņa pusē. Pretējai pusei reālu argumentu nav... sportisti ir jauni, parasti ar labu imūnsistēmu. Pandēmijas arī nav, labi ja vienam vai diviem no valsts iedzīvotāju tūkstoša atklāj infekciju. Pandēmijas izskatās citādi.

Laiks mazināt bailes, vairot veselīgu domāšanu, analītisku spriestspēju. Laiks ļaut sportot... var uzlikt nelielus ierobežojumus kādām skriešanām, lai mazinātu kontaktu, bet ne jau aizliegt katram tāllēcējam lekt vai šķēpmetējam mest.