Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Latvijas šķēpmetēji priecīgi par vietām astotniekā, bet ne par rezultātiem

Rolands Eliņš

Latvijas šķēpmetēji priecīgi par vietām astotniekā, bet ne par rezultātiem
Patriks Gailums. Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas šķēpmetēji Patriks Gailums un Rolands Štobinders vakardien ieguva attiecīgi sesto un astoto vietu Eiropas čempionātā Minhenē. Pēc sacensībām intervijā "Sporta Studijai" viņi izteica prieku par iegūtajām vietām, taču atzīmēja, ka rezultāti nav paši labākie. Gailums aizmeta gandrīz 79 metrus, kamēr Štrobinderam 77.10m.

"Grūti tā vienkārši pateikt, vai ar sesto vietu esmu apmierināts vai nē," teica Patriks Gailums. "Es apsolīju sev, ka šoreiz "nelohošos" stadionā (zinu, ka tas nav īsti latviešu vārds), bet nu sanāca nedaudz. Ar pēdējo metienu kvalifikācijas kārtā tomēr tiku pie vēl trīs metieniem. Protams, vieta iepriecina. Vai es izdarīju visu maksimumu? Vai metiena tehnika sanāca tāda pati kā iesildoties? Nē. Dažreiz pirms starta vienkārši iemetas "vājais" kājās."

"Bet kopumā pēc sacensībām tagad tikai smaidu," ar platu smaidu teica Gailums. "Atdevu sevi visu stadionā. Rezultāts nebija tāds, ko es varbūt varētu parādīt, taču esmu priecīgs. Treneris gan noteikti man iedos pa kaklu (smejas), bet par vietu esmu priecīgs. Par rezultātu gan nē."

Gailumam tika norādīts uz rezultātu lejupejošo tendenci sezonas gaitā. Viņš teica, ka bijis saslimis ar Covid-19, ko gan neuzskata par galveno faktoru: "Zin kā, lieta tomēr tāda, ka mēs vispirms gatavojamies tam, lai kaut kur vispār tiktu, tas ir pamatuzdevums. Vismaz manā gadījumā – mani rezultāti vēl nav tik augsti, lai es būtu pilnīgi drošs, ka galvenajās sacensībās startēšu. Tāpēc man tas liekas loģiskākais izskaidrojums, kāpēc sezonas pirmajā pusē ir labāki rezultāti."

"Protams, žēl, ka kvalifikācijā otrais metiens man netika ieskaitīts," turpināja Gailums. "Taču tas man pašam deva pārliecību un atgrieza ticību, ka varu aizmest pāri 80 metriem. Bet nu sezona vēl nav beigusies, vēl viss notiks. Aizmetīšu citur pāri 80 metriem, un atkal visi teiks "o, kaut kādos setos mačos aizmeta 80, bet lielajos mačos nevarēja". Nu, tāpēc jau tie ir lielie mači (smejas). Redzam, ka trijniekam vajadzēja 86 metrus. Tas ir ļoti augsts rezultāts! Jā, tikšanai finālā augstu rezultātu nevajadzēja, bet medaļai gan."

Arī Rolands Štrobinders daudz priecīgāks bija par iegūto vietu, nevis rezultātu: "Kā jau Patriks teica, rezultāts nav nekas iepriecinošs. Gara sezona, nogurdinoša. Kā jau Patriks teica, vispirms jācīnās par to, lai vispār tiktu uz sacensībām. Tāpēc – vieta laba, rezultāts ne īsti."

Štrobinders norādīja, ka viņam metienos vienmēr bijusi zema lidojuma trajektorija: "Jāstrādā pie tā, lai ietu augstāk un paceltos, tad jau viss iespējams. Šis tas patraucēja, bet nu neiešu tagad sūdzēties. Īsumā sakot – esmu apmierināts ar startu šajās sacensībās."

Par atmosfēru stadionā Štrobinders smaidot norādīja, ka "noķēris kaifu", kamēr Gailums pastāstīja, ka pats centies sevi pierunāt: "Beidz stresot, izbaudi sacensības! Bet nu nevar salīdzināt to, kā strādajam ikdienā, un to, kas notiek šādā čempionātā. Milzīga atšķirība."

Eiropas čempionāts vieglatlētikā - šķēpmešana

VSportistsValstsRez.
1.Juliāns VēbersVācija87.66
2.Jakubs VadlejhsČehija87.28
3.Lassi ElelātaloSomija86.44
4.Viteslavs VeselijsČehija84.36
5.Toni KūselaSomija80.20
6.Patriks GailumsLatvija78.82
8.Rolands ŠtrobindersLatvija77.10

Latvijas sportistu kalendārs Eiropas čempionātā

DatumsLaiksDisciplīnaSportisti
15.08.20:53400 m priekšskrējieni sievietēmVaičule
16.08.14:00400 m pusfināla skrējieni sievietēmVaičule
17.08.13:35Trīssoļlēkšanas kvalifikācija sievietēmLasmane
18.08.10:00/11:15Šķēpmešanas kvalifikācijas sievietēmMūze / Palameika
19.08.11:00/12:15Šķēpmešanas kvalifikācijas vīriešiemŠtrobinders / Gailums / Čakšs
20.08.9:3020 km soļošana vīriešiemSaulgriezis
21:25Šķēpmešanas fināls sievietēmMūze / Palameika
21.08.20:50Šķēpmešanas fināls vīriešiemGailums / Štrobinders

Izmantotie resursi:
European Athletics Homepage | European Athletics
https://www.youtube.com/watch?v=YAd...

     [+] [-]

, 2022-08-22 14:07, pirms 2 gadiem
...skumji....PČ un OS ir lielāka konkurence, bet EČ tak bronzu vismaz vienu uz abiem v+s vajag ņemt.........

     [+] [-]

, 2022-08-22 14:09, pirms 2 gadiem
Ar vietām noteikti ir jābūt apmierinātiem. Ja skatās šīs sezonas Eiropas sportistu top rezultātu sarakstu, tad mūsējie ir ārpus 12ieka.

https://worldathletics.org/records/...

     [+] [-]

, 2022-08-22 14:25, pirms 2 gadiem
ar vietām apmierināti?....kad mūsu vieglatlēti no EČ ir atbraukuši bez medaļām?...kur ir olijari, sirmie, radevičas?

  +4 [+] [-]

, 2022-08-22 14:43, pirms 2 gadiem
dakots rakstīja: ar vietām apmierināti?....kad mūsu vieglatlēti no EČ ir atbraukuši bez medaļām?...kur ir olijari, sirmie, radevičas?
Katrs vērtē izejot no savām spējām. Visi nevar būt Olijari, Sirmie utt.
6.un 8.vieta ir vairāk nekā gaidījām no viņiem. Vietas priecē. Kādēļ lai nebūtu apmierināti ar vietu. Jā grib medaļu , bet visi to grib. Tad jau vienmēr būs tikai 3 apmierinātie un vairāk desmiti neapmerinātie.
Nu nebija viņi tādi stabili medaļu kandidāti. Jā, cerēja varbūt kāds izšaus.

     [+] [-]

, 2022-08-22 15:08, pirms 2 gadiem
Vieta varbūt ok, bet rezultāti vairāk kā pieticīgi un par šādiem var priecāties, tikai tie kas nekad negrib tikt uz augšu.. Ar šādu domāšanu nekad pat 86 m neaizmetīs..

  -2 [+] [-]

, 2022-08-22 15:09, pirms 2 gadiem
Virzītāj varētu tu vienreiz beigt smir.. šeit.
Kā var būt apmierināti ja pat 80 nespēj aizmest? tu tiešām tru.. esi??

  +1 [+] [-]

, 2022-08-22 15:24, pirms 2 gadiem
zaxx rakstīja: Virzītāj varētu tu vienreiz beigt smir.. šeit.
Kā var būt apmierināti ja pat 80 nespēj aizmest? tu tiešām tru.. esi??
uzrakstīju tieši to pašu, ko tu savā iepriekšējā komentārā. Ar vietām viņi var būt apmierināti. Nekur neteicu, ka rezultāts šķēpa mešanas tālumā ir labs + uzrakstīju arī to, ka ar viņu izcīnīto vietu ir jābūt apmierinātiem arī tāpēc, ka visi mūsējie ir ārpus 12ieka starp Eiropas sportistu labākajiem reuzltātiem. Kas nepareizi?

  +3 [+] [-]

, 2022-08-22 15:26, pirms 2 gadiem
zaxx rakstīja: Vieta varbūt ok, bet rezultāti vairāk kā pieticīgi un par šādiem var priecāties, tikai tie kas nekad negrib tikt uz augšu.. Ar šādu domāšanu nekad pat 86 m neaizmetīs..
Vai rakstu lasīji? Par vietām apmierināti , bet ne ar rezultātu. Loģiski paskaidrots kādēļ vasaras sākumā meta 80 metrus , tagan ne. Forma vairāk uz vasaras saķumu jo ir JĀTIEK uz tām sacensībām. Ko līdz forma augustā ja nav iespējas piedalīties lielākajās sacensībās.
Daudzi sportisti ir apmierināti ar 20, 30 tām vietām, un tas nekādā gadījumā nenozīmē ka viņi netiks augstāk, necenšas, Pozitīvā domāšana, kad priecājos kas man ir skaļi un klusībā pie sevis domā kas man jādara lai tiktu uz augšu.
Ja kāds OS ir apmierināts ar pēdējo vietu, tas nenozīmē ka viņš nevar kļūt par olimpisko čempionu. Sportistam ir adekvāti jāizvērtē savas spējas un ja viņš ir ticis OS, PČ, tas jau nozīmē ka šim sportistam ir raksturs, mērķtiecība un var sasniegt pie noteiktiem apstākļiem labus rezultātus.

  +3 [+] [-]

, 2022-08-22 15:35, pirms 2 gadiem
Aldis Br rakstīja: Vai rakstu lasīji? Par vietām apmierināti , bet ne ar rezultātu. Loģiski paskaidrots kādēļ vasaras sākumā meta 80 metrus , tagan ne. Forma vairāk uz vasaras saķumu jo ir JĀTIEK uz tām sacensībām. Ko līdz forma augustā ja nav iespējas piedalīties lielākajās sacensībās.
Daudzi sportisti ir apmierināti ar 20, 30 tām vietām, un tas nekādā gadījumā nenozīmē ka viņi netiks augstāk, necenšas, Pozitīvā domāšana, kad priecājos kas man ir skaļi un klusībā pie sevis domā kas man jādara lai tiktu uz augšu.
Ja kāds OS ir apmierināts ar pēdējo vietu, tas nenozīmē ka viņš nevar kļūt par olimpisko čempionu. Sportistam ir adekvāti jāizvērtē savas spējas un ja viņš ir ticis OS, PČ, tas jau nozīmē ka šim sportistam ir raksturs, mērķtiecība un var sasniegt pie noteiktiem apstākļiem labus rezultātus.
pie šī veiksmīgs piemērs ir soļotājs Saulgriezis, kurš no pavasara brauca pa Eiropu un centās izpildīt normatīvu, sakrāt ranga punktus. Lai aŗi nebja ne PB, ne SB tomēr 23. vieta priekš viņa ir sasniegums. Mēs nevaram vienmēr gaidīt izcilu sniegumu galvenajos mačos, ja līdz pēdējam brīdim sportists cīnās, lai uz tiem vispār tiktu. Un ko viņam kāds var pārmest, ja praktiski visu savu sportošanu sedz no tā, ko nopelna strādājot. Drīzāk jāslavē.

https://sportacentrs.com/vieglatlet...

     [+] [-]

, 2022-08-22 15:40, pirms 2 gadiem
Auziņš halturčiks...kur intervijas ar mūsu meitukiem pēc fināla,ar treneriem?

     [+] [-]

, 2022-08-22 15:46, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: pie šī veiksmīgs piemērs ir soļotājs Saulgriezis, kurš no pavasara brauca pa Eiropu un centās izpildīt normatīvu, sakrāt ranga punktus. Lai aŗi nebja ne PB, ne SB tomēr 23. vieta priekš viņa ir sasniegums. Mēs nevaram vienmēr gaidīt izcilu sniegumu galvenajos mačos, ja līdz pēdējam brīdim sportists cīnās, lai uz tiem vispār tiktu. Un ko viņam kāds var pārmest, ja praktiski visu savu sportošanu sedz no tā, ko nopelna strādājot. Drīzāk jāslavē.

https://sportacentrs.com/vieglatletika/20082022-saulgriezis_ec_debija_ienem_23_vietu_fini
a kā Palameika varēja būt tik augstu rangā,tikai LV mačos startējot?

     [+] [-]

, 2022-08-22 15:51, pirms 2 gadiem
ice F-1 rakstīja: Auziņš halturčiks...kur intervijas ar mūsu meitukiem pēc fināla,ar treneriem?
nebija tā, ka pārklājās ar pludmales volejbola dāmu finālu?

     [+] [-]

, 2022-08-22 15:54, pirms 2 gadiem
ice F-1 rakstīja: a kā Palameika varēja būt tik augstu rangā,tikai LV mačos startējot?
es tam rangam tik sīki nesekoju, bet saprotu, ka viņš tika vērtēts no iepriekšējā gada jūlija. Droši vien viņai izdevās arī ar pagājušās sezonas rezultātiem saglabāt punktus.

     [+] [-]

, 2022-08-22 16:21, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: nebija tā, ka pārklājās ar pludmales volejbola dāmu finālu?
varēja jau nākamajā dienā pie viesnīcas nointervēt

  -1 [+] [-]

, 2022-08-22 17:27, pirms 2 gadiem
dakots rakstīja: ar vietām apmierināti?....kad mūsu vieglatlēti no EČ ir atbraukuši bez medaļām?...kur ir olijari, sirmie, radevičas?
Kaut vai iepriekšējā EČ. 2018. medaļu nebija. Tāpat 2014.,

     [+] [-]

, 2022-08-22 19:46, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: uzrakstīju tieši to pašu, ko tu savā iepriekšējā komentārā. Ar vietām viņi var būt apmierināti. Nekur neteicu, ka rezultāts šķēpa mešanas tālumā ir labs + uzrakstīju arī to, ka ar viņu izcīnīto vietu ir jābūt apmierinātiem arī tāpēc, ka visi mūsējie ir ārpus 12ieka starp Eiropas sportistu labākajiem reuzltātiem. Kas nepareizi?
Cik nu vajadzētu būt apmierinātiem, ja konkurence tāda, ka ar stabili zem 80m var noraut 6. un 8 vietu? Līmenis diezgan skumjš, un es te pārmaiņas pēc pat par mūsējiem nerunāju tikai.

Es teiktu, ka tāda attieksme būt apmierinātiem par vietu par spīti rezultātam daudz ko izskaidro, kāpēc jau gadiem mūsu šķēpistiem ar rezultātiem lielajos mačos ir pilnīgā dibuā. Sportisti ar uzvarētāja gēnu un attieksmi nekad neapmierinātos ar sliktiem rādītājiem.

     [+] [-]

, 2022-08-22 20:06, pirms 2 gadiem
Mixes rakstīja: Cik nu vajadzētu būt apmierinātiem, ja konkurence tāda, ka ar stabili zem 80m var noraut 6. un 8 vietu? Līmenis diezgan skumjš, un es te pārmaiņas pēc pat par mūsējiem nerunāju tikai.

Es teiktu, ka tāda attieksme būt apmierinātiem par vietu par spīti rezultātam daudz ko izskaidro, kāpēc jau gadiem mūsu šķēpistiem ar rezultātiem lielajos mačos ir pilnīgā dibuā. Sportisti ar uzvarētāja gēnu un attieksmi nekad neapmierinātos ar sliktiem rādītājiem.
šo vispār baigi grūti vērtēt. No vienas puses man gribas piekrist, ka nav OK, ja tikšanai finālā pietiek bez maz vai ar daudzcīņas rezultātu (varbūt pārspīlēti, bet tuvu tam). Ja pavērtē kopumā, tad šogad pasaulē 50 vīri ir metuši pāri 80m, Eiropā - 24. Bet vienīgais, kuram sezonas labākais rezultāts bija EČ ir soms Etelatalo (ETELÄTALO). Protams, Vebera un Vadlejha SB rezultātus ir grūti atkārtot un EČ tie tik un tā ir pieklājīgā līmenī. Ar to visu gribu teikt, ka konkurences līmenis pasaulē un Eiropā iespējams nemaz nav tik slikts, bet galvenajos mačos gan. Līdz ar to tā iespējams nav tikai LV sportistu unikāla problēma.

https://worldathletics.org/records/...

     [+] [-]

, 2022-08-22 20:58, pirms 2 gadiem
Mixes rakstīja: Cik nu vajadzētu būt apmierinātiem, ja konkurence tāda, ka ar stabili zem 80m var noraut 6. un 8 vietu? Līmenis diezgan skumjš, un es te pārmaiņas pēc pat par mūsējiem nerunāju tikai.

Es teiktu, ka tāda attieksme būt apmierinātiem par vietu par spīti rezultātam daudz ko izskaidro, kāpēc jau gadiem mūsu šķēpistiem ar rezultātiem lielajos mačos ir pilnīgā dibuā. Sportisti ar uzvarētāja gēnu un attieksmi nekad neapmierinātos ar sliktiem rādītājiem.
Apmierināti ar VIETU, nav apmierināti ar rezultātu. Kas tur nesaprotams. Vieta ir 6 un 8. Vieta apmierina - kas tur nesaprotams. Sportisti adekvāti izvērtē savas spējas. Labi saprot ka vietas ir augstākas nekā reāli gaidījām.
Nav apmierināti ar rezultātu. Kur vēl skaidrāk var pateikt. Nav apmierināti. Uzrakstu divas reizes lai pamanītu.

  +1 [+] [-]

, 2022-08-22 21:40, pirms 2 gadiem
6. un 8. vieta eiropā, nu nezinu, vai ar to var būt apmierināti, stipri šaubos, bet nu rezultāti ir gaužām vāji... kārtējo reizi apliecinājums mūsu sportistu vājajai psiholoģiskajai sagatavotībai! Bēdīgi...

     [+] [-]

, 2022-08-23 06:32, pirms 2 gadiem
Aldis Br rakstīja: Apmierināti ar VIETU, nav apmierināti ar rezultātu. Kas tur nesaprotams. Vieta ir 6 un 8. Vieta apmierina - kas tur nesaprotams. Sportisti adekvāti izvērtē savas spējas. Labi saprot ka vietas ir augstākas nekā reāli gaidījām.
Nav apmierināti ar rezultātu. Kur vēl skaidrāk var pateikt. Nav apmierināti. Uzrakstu divas reizes lai pamanītu.
Varbūt uzraksti vēlreiz, muļķīt?

Es par vietu arī runāju. Kas manā komentārā nesaprotams? Par vietu! Ne tikai par rezultātu. Par vietu! Nav ko priecāties par nepelnīti augstu vietu vājā konkurencē ar vāju rezultātu. Par vietu!

Daleca!?