Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Arkādiešiem Kreišam un Mauriņai medaļas starptautiskās vieglatlētikas sacensībās Ziemeļvalstīs

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Arkādiešiem Kreišam un Mauriņai medaļas starptautiskās vieglatlētikas sacensībās Ziemeļvalstīs
Valters Kreišs. Foto: Guntis Bērziņš.

Sporta skolas "Arkādija" vieglatlēti un šī gada Latvijas čempioni telpās - Valters Kreišs un Invida Mauriņa - sekmīgi nostartējuši starptautiskās sacensībās Ziemeļvalstīs, izcīnot godalgotas vietas. Kreišs šodien Norvēģijā izcīnīja otro vietu kārtslēkšanā, bet Mauriņa bija trešā 800 metru skrējienā Somijā.

Pasaules Vieglatlētikas savienības ("World Athletics") Kontinentālās tūres Sudraba līmeņa sacensībās "Trond Mohn Games" Norvēģijas otrajā lielākajā pilsētā Bergenā arkādietis Valters Kreišs ar pirmo mēģinājumu pārvarēja 5,23 un 5,33 metrus. Ar otro mēģinājumu tika pārvarēts 5,43 m augstums, bet ar trešo piegājienu viņš tika pāri 5,53 metru augstumā novietotai latiņai. Augstums 5,63 Latvijas U23 rekordistam nebija pa spēkam.

Arkādietis ar 5,53m izcīnīja otro vietu. Piecu dalībnieku konkurencē uzvaru svinēja ASV vicečempions Džeikobs Vutens ar pārvarētiem 5,82 metriem. Viņam no dalībniekiem arī ievērojami labāks personīgais rekords (5,90).

Savukārt "Challenger" līmeņa sacensībās "Motonet GP Jyväskylä" Somijas pilsētā Jiveskilē Invida Mauriņa, sacenšoties ar desmit somietēm, finišēja divās minūtēs un 7,75 sekundēs. Tas arkādietei deva godalgoto trešo vietu. Pirmās divas vietas ieņēma Elle Cedera (2.06,22) un trīs sekundes simtdaļas vēlāk finišējusī Vēra Matila. Kā tempa turētāja startējusī Latvijas un Baltijas jauniešu čempione Jeļizaveta Romaņenko (SS "Arkādija") nefinišēja.

Izmantotie resursi:
LVS | Sākums