Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Kuzņecova: "Skriešana ir daļa no manas dzīves, tagad šī daļa ir sagrauta"

Kuzņecova: "Skriešana ir daļa no manas dzīves, tagad šī daļa ir sagrauta"
Kristīne Kuzņecova
Foto: Ekrānuzņēmums

Gandrīz gadu pēc tam, kad sporta pasauli satricināja mildronāta skandāls, tas pa īstam sasniedzis arī Latviju. Skriešanas entuziastei Kristīnei Kuzņecovai liktenīga izrādījās uzvara Valmieras maratonā, kas vienlaikus bija arī Latvijas čempionāts. Tādēļ Latvijas Vieglatlētikas savienība viņai piespriedusi četru gadu diskvalifikāciju. Kamēr Kuzņecova nenoliedz vainu, tomēr apelē pie amatieres statusa, LVS prezidents Guntis Zālītis ir kategorisks - nav tāda amatieru vai profesionālā sporta, ir tikai sports.

"Protams, situācija ir diezgan dramatiska. Lai gan esmu amatiere, skriešana ir daļa no manas dzīves un tagad šī dzīves daļa ir sagrauta. Nezinu, ko darīt, sods šķiet pārāk skarbs,” atzīst 33 gadus vecā Kuzņecova.

„Ziņu virsraksti par to, ka esmu pieķerta dopinga lietošanā man ir bijis pamatīgs cirtiens. LVS sēdē jau mēģināju skaidrot – dariet, kas jums jādara – paziņojiet mājaslapā, anulējiet rezultātus utml., bet iespēju robežās cenšaties izvairīties no skandāla. Tas taču var mest ēnu arī uz manu pamatdarbu,” saka skriešanas entuziaste un augstskolas pasniedzēja. „Ne uz Valmieras maratonu, ne pirms tam nebraucu ar domu, lai kādu apmānītu un tādā veidā noskrietu ātrāk. Esmu amatiere un mildronātu lietoju tikai veselības dēļ. Skrienu arī es tikai sava prieka pēc.”

„Protams, biju dzirdējusi par mildronāta skandālu, taču neasociēju to ar sevi, jo neuzskatu sevi par profesionālu sportisti. Esmu par tīru sportu, profesionāļiem ir ārsti, kas kontrolē, ko viņi lieto. Bet es trenējos pati par sevi, man līdzās nav sporta ārsta. Mildronāts bija izrakstīts manam bērnam un ārsts teica, ka arī man nekaitētu to lietot veselības nolūkos.”

„Valmieras maratonam pieteicos tikai pāris dienu pirms starta, jo pēc tam plānoju piedalīties arī „Stirnu buka” skrējienā. Iegūtais Latvijas čempiones tituls bija mulsinošs, jo mulsinošs bija arī mans uzvarētājas rezultāts – trīs stundas un deviņas minūtes. Uzvarētājas parasti skrien zem trim stundām, ap divām stundām un 40 minūtēm. Mana uzvara bija sagadīšanās, tikai pusdistancē sapratu, ka skrienu visām pa priekšu,” stāsta Kristīne.

„Došos pie LVS prezidenta Zālīša, lai precizētu, kādos mačos turpmāk man būs atļauts piedalīties. Skaidrs, ka Latvijas čempionātā maratonā un pusmaratonā nevarēšu startēt. Ceru, ka varēšu skriet „Stirnu bukā” vai kādos pagasta mačos. Piedalīšanās sacensībās vismaz ir kaut kāda motivācija treniņiem. Jānoskaidro, kādas ir iespējas samazināt diskvalifikācijas ilgumu. Jau no paša sākuma atzinu, ka esmu lietojusi mildronātu, un neko nemēģināju slēpt.”

„Diskvalifikācija nav skarba,” norāda LVS prezidents Guntis Zālītis. „Skarba tā būtu tad, ja piespriestu mūža diskvalifikāciju. Agrāk minimālā diskvalifikācija bija divi gadi, bet tagad tā ir četri gadi. Neatkarīgi no sacensību līmeņa. Nav svarīgi, vai tas noticis Latvijas čempionāta vai pasaules čempionāta laikā.”

„Nav tāda amatiera vai profesionāļa. Atšķirība ir tikai tajā, kā tu gatavojies mačiem. Nav starpības, vai tā ir Jeļena Prokopčuka vai kāda cita skrējēja. Piemēram, ar ko atšķiras „Triobet” amatieru basketbola līgas spēlētājs no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāja? Kāds spēlētājs arī „Triobet” līgā saņemt 25-30 eiro par spēli, bet NBA saņem 25-30 miljonus.”

Vaicāts par to, kur Kuzņecova turpmāk varētu startēt, Zālītis atbild lakoniski – nekur. „Pagaidām viņa vēl varētu skriet „Stirnu bukā”, bet tiklīdz „Engures sportam” kļūs par LVS biedru, tā viņa nedrīkstēs startēt arī šajos mačos. Teiksim tā – ja sacensības būs iekļautas LVS kalendārā, tad tajās viņai būs liegts piedalīties.”

Tāpat Zālītis norāda, ka Kuzņecovai nav iespēju samazināt piešķirtās diskvalifikācijas termiņu. „To var tikai pagarināt, ja noskaidrosies, ka diskvalifikācijas laikā viņa ir piedalījusies kādos mačos.”

LVS prezidents piebilst, ka viņš neatceras citu gadījumu, kad Latvijas vieglatlēts būtu saņēmis diskvalifikāciju. Jā, 2001. Gadā bija Staņislava Olijara lieta, taču barjersprinteris toreiz tika attaisnots. „Kopš tā laika nekas nebija bijis. Diemžēl šī baltā vēsture tagad ir nedaudz sabojāta.”

1 2 3 79 komentāri
Slēpts komentārs: toms_kranihs_104137610074211

  +7 [+] [-]

, 2016-11-21 16:31, pirms 7 gadiem
Tīri emocionāli esmu pilnīgi sportistes pusē. Kurš no mums kādreiz ir piedalījies niecīga mēroga amatieru sacensībās, dažas dienas pirms tam lietojot klepus sīrupu? Nu, lūk, tā ir automātiska 4 gadu diskvalifikācija. Tā? Bet praktiski neviens to nedabū. Kāpēc? Jo tas būtu absolūti smieklīgi! Bet kas ir tīri formālais iemesls? Jo testēt ir dārgi un testi vienkāŗši nenotiek. Bet pēc likuma burta "vajadzētu".
Slēpts komentārs: chubaki
Slēpts komentārs: toms_kranihs_104137610074211

  -3 [+] [-]

, 2016-11-21 16:33, pirms 7 gadiem
Te sodam vajadzētu būt citādam. Piemēram, saglabāt rezultātu un arī atstāt medaļu, bet nepiešķirt Latvijas čempiones titulu un tiesības kaut kur pārstāvēt valsti kā čempionei. Un noteikti nediskvalificēt uz 4 gadiem. Ja ielidos starptautiskajos startos - tad gan.

  +7 [+] [-]

, 2016-11-21 16:46, pirms 7 gadiem
Zālītis ar NBA un amatieru līgas salīdzināšanu kārtējo teizi apliecina savu ğenialitāti..

Tieši tā! Kāda starpība Lebrons Džeimss no NBA vai Jānis Pipcāns no Latvijas amatieru basketbola līgas?

     [+] [-]

, 2016-11-21 16:47, pirms 7 gadiem
tāda sajūta ka viņai kāds kājas būtu salauzis bļin velns pa rāvis skrien cik vēlies brivajā laikā bet tagat kad dopingā pieķeta un nevari profesionāli piedalīties tā nu lūk ir viņās pašas vaina

 +13 [+] [-]

, 2016-11-21 16:49, pirms 7 gadiem
Ar Mildronātu īstenībā ir baigā dilemma attiecībā uz amatieru (arī veterānu) un profu sprota robežas novilkšanu.
Tavai veselībai tas nenodara nekādu ļaunumu, drīzāk otrādi - pasargā sirdi no pārslodzes. Bet kā rezultātu stimulators, manuprāt tas absolūti nedarbojas - pirms aizlieguma arī ir lietots, nejūt absolūti nekādu efektu - nulle. Tas, ko toč varēja just - ja pēc kādas spēles vairāk sanāca iedzert, tad nākamais rīts bija vieglāks, ja iepriekšējā vakarā pirms spēles bija Mildronāts.
Ja profiem ir apkārt mediķi, kas uzrauga, tad amatieris ir pats par sevi - pats sev treneris un ārsts. Līdz ar to ieteikums lietot Mildronātu amatieriem, manuprāt, pat ir ļoti ok. Kā to juridiski izstumt cauri, nav ne jausmas. Emocionāli, protams, šo sportisti var saprast, un arī pats veterānos dzeru Mildronātu, jo sirdi jāpasargā no pārslodzes. Bet diez vai tad būtu jāpiedalās mačos, kas ir Latvijas čempionāts, jāsaprot risks, te nu federācijai grūti kaut ko pārmest.

  +5 [+] [-]

, 2016-11-21 16:52, pirms 7 gadiem
Katrs gadījums ir individuāls, bet amatieru sportā... ar lielu uzsvaru AMATIERU sportā, kurā nozīmē, ka cilvēks nesaņem naudu par to, ka kaut ko dara, bet lielākoties, tieši otrādi, pats piemaksā par to, ka nesēž uz dīvāna un neaudzē riepu, veselības lietas būtu jāastāj paša entuziasta rokās. Pats amatieru līmenī padzenāju ripu un tur jaunieši uz ledus ar sirdi krīt ar apbrīnojamu regularitāti (1-2 džeki pa gadu). Labāk būtu Mildronātu ēduši un pilnīgi vienalga, ka par pussekundi ātrāk skrietu.

Tas pats Sušakovs - nu arī nebūtu nokritis, ja būtu Mildronātu ieēdis...
Viena lieta ir PRO līmenis, pavisam cita - amatieru sports. Absolūti nepiekrītu Zālīša kunga argumentiem!

  +4 [+] [-]

, 2016-11-21 16:55, pirms 7 gadiem
Pilnīgs absurds!
LVS vadībai vajadzētu likt lietā savas smadzenes (ja tādas ir), lai godam izietu no situācijas un netraucētu cilvēkam dzīvot.

Daudzi amatieri ārstniecības nolūkos lieto mildronātu, sanāk, ka viņi visi jādzen prom no amatieru sacensībām?

  +2 [+] [-]

, 2016-11-21 16:56, pirms 7 gadiem
Zālītis izklausās pēc kapitālākā birokrāta! Fantastiska pieeja lietai...tāpēc aŗi esam tur, kur esam. Smadzenes vispār vairs nestrādā.

     [+] [-]

, 2016-11-21 16:57, pirms 7 gadiem
Meža_briesmonis rakstīja: Pilnīgs absurds!
LVS vadībai vajadzētu likt lietā savas smadzenes (ja tādas ir), lai godam izietu no situācijas un netraucētu cilvēkam dzīvot.

Daudzi amatieri ārstniecības nolūkos lieto mildronātu, sanāk, ka viņi visi jādzen prom no amatieru sacensībām?
Nē, nav jādzen, kamēr tu neuzvari, tāda laikam ir loģika

  -1 [+] [-]

, 2016-11-21 16:58, pirms 7 gadiem
Nesaprotu, par ko štelle. Kristīne tak var turpināt skriet, prieka pēc. Nevar tikai sacensībās startēt. Sods ir pamatots. Kāpēc citiem amatieriem būtu jāskrien bez mildronāta, un viņa drīkst lietot?

     [+] [-]

, 2016-11-21 17:01, pirms 7 gadiem
Neticami, ka pasniedzējai tik primitīvs viedoklis..

Un ja amatiere - kas tur sagrauts - meži ceļi tavā rīcībā - skrien cik vēlies!

     [+] [-]

, 2016-11-21 17:20, pirms 7 gadiem
Tas, ka ir 4 gadu DSQ par aizliegtās vielas lietošanu, ir pilnīgi pareizi, kaut šajā gadījumā situācija ir izveidojusies visai kurioza. Reāli vismaz 10 skrējējas Latvijā var noskriet ātrāk maratonu, arī konkrētajai vielai nav nekāda sakara ar rezultātu uzlabošanos virs savām spējām. Tas, ka Zālītis baida, ka jebkuru var pārbaudīt, kas startē LVS biedru mačos, gan liekas absolūts blefs, jo tās izmaksas par provi ir ap 500EUR, un nav lielas jēgas pārbaudīt zemāka līmeņa skrējējus. Nekur jau tas netiek publiskots, bet domāju, ka tas pārbaužu skaits vieglatlētikā pēdējos gados ir tuvu 0, neskaitot tos, kas startē lielajos mačos un ir LOV sastāvā.
Neesmu jurists, bet tās jau nu gan ir muļķības, ka šī dāma nedrīkstētu nekur startēt. Ir jābūt Latvijā pietiekoši daudz sacensībām, kurām nav nekāda sakara ar LVS. Un Lietuvā/Igaunijā arī pilns ar sacensībām, kurās LVS nu nekādi nevar aizliegt piedalīties. Domāju, ka Kuzņocovai atrast mačus, kur regulāri skriet, nebūs nekādu problēmu.

     [+] [-]

, 2016-11-21 17:23, pirms 7 gadiem
Meža_briesmonis rakstīja: Daudzi amatieri ārstniecības nolūkos lieto mildronātu, sanāk, ka viņi visi jādzen prom no amatieru sacensībām?
Ja ārstnieciskos nolūkos un var pamatot, ka tiešām šādos nolūkos, tad jau, ja antidopinga aģentūra izsniedz atļauju, tad var lietot meldoniju noteiktās devās. Šai gadījumā, cik es saprotu, tika lietots tikai tīri profilaksei.

  +7 [+] [-]

, 2016-11-21 17:35, pirms 7 gadiem
Šeit skaidri var redzēt, kuri komentētāji paši sporto un kuri ir ļoti tālu no tā. Paņemiet jebkuras lielākas sacensības, kurās piedalās lieāks dalībnieku skaits - Rīgas maratonu, SEB velo maratonu utt, un uzteisiet analīzes sportistiem no kādas 10. līdz 100. vietai. Domāju rezultāti jūs šokēs. Tie ir cilvēki, kuri no darba brīvajā laikā sporto un neseko vielu sastāvam savos uztura bagātinātājos vai zālēs. Viņi nepretendē uz uzvarām un cīnās vairāk ar sevi nekā ar citiem. Tas nav augstu sasniegumu sports, bet entuziasms un nosodīt sportisti šajā gadījumā ir diezgan greizi. Es teiktu, šī ir neveiksmīga apstākļu sakritība, kur amatiere-enuziaste uzvarēja Latvijas čempionātā (tas laikam liecina par šo sacensību prestižu un līmeni), bet arī LVF šeit nav vietas manevriem. Diskvalifikācijas termiņi ir stingri noteikti un viņi neizgudro tos paši. Un viņi nevar publiski pateikt - ai, šir ir gadījums, kur mēs pievērsim acis. Novēlu sportistei atrast sev jaunu motivāciju sportot un atrast sacensības, kurās piedalīties turpmāk. Domāju, ka ārpus Latvijas ar to nebūs problēmu.

  +5 [+] [-]

, 2016-11-21 17:52, pirms 7 gadiem
Es nesaredzu problēmu notikušajā. Arī es esmu amatieris skriešanā un man patīk skriet - kādā gan veidā kaut kāda man svešu cilvēku izziņota diskvalifikācija var "sagraut" manu skrējēja-amatiera dzīvesveidu?! Neviens taču neaizliedz un nevar aizliegt skriet!
Tādā ziņā manī vienmēr smaidu izraisījuši tie ļaudis, kas būdami amatieri, tomēr par visām varītēm speras uz kaut kādiem organizētiem maratoniem. Vai tad vajag tūkstoš cilvēku apkārt, lai varētu skriet? Vai tad vajag medaļu par piedalīšanos, lai varētu skriet? Vai vajag visu to haju? ...nu, ja to kādam vajag, tad viņš vairs savā uztverē nav amatieris un automātiski būs arī visādi noteikumi, ierobežojumi utt.
Es Kuzņecovai iesaku turpināt darīt to, kas viņai patīk - SKRIET. Skriet kaut katru dienu - amatiera līmenī un amatieru režīmā. Nekas nav sagrauts un sūds ar visu mildronātu. Skrien!

  +3 [+] [-]

, 2016-11-21 17:54, pirms 7 gadiem
Daniel rakstīja: Neticami, ka pasniedzējai tik primitīvs viedoklis..

Un ja amatiere - kas tur sagrauts - meži ceļi tavā rīcībā - skrien cik vēlies!
Diemžēl nebiju pamanījis Tavu komentāru pirms rakstīju savējo. Varētu aiztaupīt sev laiku Pilnīgi piekrītu Tavam viedoklim! Dzer mildronātu un skrien cik uziet - kurš AMATIERIM un pat profesionālim to var aizliegt?! Pat maratonos var turpināt skriet. Vai tad to skārda medāli vajag?!

     [+] [-]

, 2016-11-21 18:06, pirms 7 gadiem
Šos aizstāvjus es nevaru saprast. Par ko aizstāvēt?

Ir aizliegta viela, ir pozitīvs tests, ir sods. Viss ļoti vienkārši. Nezināšana neatbrīvo no atbildības.

Te kāds runāja par pārbaudīšanu skrējēju... kad tie skrējēji publiski konsultējas par dopinga pielietošanu (uzvārdus nesaukšu), tad, piedodiet, bet man nāk smiekli par visām tām Sportacentra kepku replikām, ka vini jau netīšām, nezinot.

     [+] [-]

, 2016-11-21 18:19, pirms 7 gadiem
Ja jau skrien prieka pēc, tad kur ir problēma?

     [+] [-]

, 2016-11-21 19:33, pirms 7 gadiem
Limpompo rakstīja: Es nesaredzu problēmu notikušajā. Arī es esmu amatieris skriešanā un man patīk skriet - kādā gan veidā kaut kāda man svešu cilvēku izziņota diskvalifikācija var "sagraut" manu skrējēja-amatiera dzīvesveidu?! Neviens taču neaizliedz un nevar aizliegt skriet!
Tādā ziņā manī vienmēr smaidu izraisījuši tie ļaudis, kas būdami amatieri, tomēr par visām varītēm speras uz kaut kādiem organizētiem maratoniem. Vai tad vajag tūkstoš cilvēku apkārt, lai varētu skriet? Vai tad vajag medaļu par piedalīšanos, lai varētu skriet? Vai vajag visu to haju? ...nu, ja to kādam vajag, tad viņš vairs savā uztverē nav amatieris un automātiski būs arī visādi noteikumi, ierobežojumi utt.
Es Kuzņecovai iesaku turpināt darīt to, kas viņai patīk - SKRIET. Skriet kaut katru dienu - amatiera līmenī un amatieru režīmā. Nekas nav sagrauts un sūds ar visu mildronātu. Skrien!
Tev varbūt vienam skraidīt ir dikti aizraujoši, bet daudziem, tostarp man, vajag ārējo motivātoru, šajā gadījumā sacensties ar citiem. Ome vakarā būs kaut kādu zālīšu novārījumu pret klepu iedevusi,bet pēc pārs dienām man par to aizliegums 4 gadus startēt sacensībās iemests pastkastē. Kurš ierindas cilvēks vispār to aizliegto vielu sarakstu saprast var. Varbūt kotletē ar tur kaut kāds 1-androstenediol (5α-androst-1-ene-3β,17β-diol);
1-androstendione (5α-androst-1-ene-3,17-dione);
1-testosterone (17β-hydroxy-5α-androst-1-en-3-one) vai citas tā saraksta nesaprotamās lietas ir. Un tagad par to, ka to nezinu, man profesionālam dīvāna sildītājam uzliek sodu, ka pie omes par biežu braucu

     [+] [-]

, 2016-11-21 20:30, pirms 7 gadiem
Nu par tām sacensībām es te dažiem komentētājiem nepiekrītu. Arī pilnīgiem amatieriem (kaut vai tādiem, kas skrien 5km 25min) sacensības var kalpot kā motivācija turpināt skriet, progresēt utt. Esam dažādi un ir cilvēki, kam tas sacensību gars tomēr ir vajadzīgs. Protams, gan jau Kuzņecova turpinās skriet, jo tā tomēr liela daļa no dzīves un gan jau atradīs arī kādus kaktu mačus, kur paskriet tīri sacensību garam.
Bet tā kopumā te tiešām ir vienkārši izveidojusies debīla situācija, ka Latvijas čempionātā uzvar amatieris. Tas vien parāda, ka Latvijas čempionātam nav nekāds prestižs, ka pat valsts labākās skrējējas negrib uz tādu braukt. Akmens LVS dārziņā. Bet tas nu tā - nav nekas jauns Zālīša saimniecībā. Starp citu neticu, ka tomēr vietējām federācijām nav nekādu juridisku sviru (ņemt vērā vainu mīkstinošus apstākļus utt.), kas ļautu šāda līmeņa sportistiem samazināt diskvalifikācijas apjomu. T.i. pat ja ne uzreiz oficiāli, tad gan jau mēģinot šo lietu aizbīdīt augstākos līmeņos (nezinu - IAAF, WADA, whatever), būtu varējuši panākt, ka nevienam nav iebildums, ka sodu samazina teiksim līdz 1 gadam. Bet nu acīmredzot nav bijusi vēlme pakustināt pakaļu un panākt sportistam kādu solīti pretī..

     [+] [-]

, 2016-11-21 20:34, pirms 7 gadiem
Kapēc gan tagad būtu kāds javaino pie tā ka viņa tika diskvalificeta!? Kapēc gan kads būtu javaino pie tā ka viņa ir lietojusi mildronatu labi zinot ka tas ir aizliegts? Kapēc gan, lai viņa būtu izņēmums un tiktu sveikā cauri? Par šo preperatu skaļi runā jau 2 gadus! Un pat katrs neprofesionals sportists kurš skrien vai dara ko citu zin ka tas ir aizliegts oficialās sacencībās!

     [+] [-]

, 2016-11-21 20:35, pirms 7 gadiem
Nu jā, izskatās tāds diskutabls temats.. Pats piedalījos šī gada OCR pasaules čempionātā- tur jau laicīgi tika pateikts, ka tiks veiktas dopinga analīzes. Arī šajās sacensībās kopā startē gan amatieri, gan profesionāļi. Tā kā jebkuram varētu gadīties dopinga kontrole.
Arī amatierim jāzina, ka ir iespēja tikt nokontrolētam. Ja Kuzņecova nezināja, ka Meldonijs ir iekļauts aizliegto vielu sarakstā, tad sorry..

  +3 [+] [-]

, 2016-11-21 21:11, pirms 7 gadiem
Izlasīju Zālīša argumentus. Diemžēl tie ir tik vāji, ka ir patiešām kauns, ka mums ir tāds LVS prezidents. Ko vispār nozīmē šie teikumi: "Piemēram, ar ko atšķiras „Triobet” amatieru basketbola līgas spēlētājs no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāja? Kāds spēlētājs arī „Triobet” līgā saņemt 25-30 eiro par spēli, bet NBA saņem 25-30 miljonus". Tas skaitās noformulēts arguments, vai?

Manuprāt, šie teksti liecina par neatbilstību ieņemamajam amatam. Iesaku viņam sevi diskvalificēt uz četriem gadiem. Ja vēlas būt skarbs, var arī uz mūžu.

  +1 [+] [-]

, 2016-11-21 21:15, pirms 7 gadiem
"„Diskvalifikācija nav skarba,”

Diskvalifikācija ir ļoti skarba. Nav taču lietoti steroīdi vai EPO. Ja ir kaut niecīga iespēja piešķirt pusgada DSQ, tad tā noteikti, noteikti ir jāizmanto, ja vien LVS prezidents spētu redzēt kaut mazliet tālāk par likuma burtu un aizskatīties līdz likuma garam.

"Skarba tā būtu tad, ja piespriestu mūža diskvalifikāciju."

Nē, tad tā noteikti nebūtu skarba, bet gan kaut kas pilnīgi debils, maigi izsakoties.

  +3 [+] [-]

, 2016-11-21 21:21, pirms 7 gadiem
Vispār šī lieta ļoti sadusmo.
Vieglatētika ir novesta tik tālu, ka Latvijas čempionātā (!) maratonā uzvar galīgā amatiere ar laiku virs trim stundām, un tad tā saucamais prezidents, lai izskatītos, ka kaut kas tiek darīts, vēl ņem un šo amatieri diskvalificē uz četriem gadiem, plus vēl tēlojot bargo tēti un piebilstot, ka turpmāk vairs nedrīkstēs startēt nekur!

Būtu kaut ko darījis lietas labā, lai meitenes, kas spējīgas uz konkurētspējīgiem rezultātiem, būtu ieintersētas piedalīties LV čempionātā, nevis biedējis entuziastus, kas lieto vitamīnus.

  +1 [+] [-]

, 2016-11-21 21:38, pirms 7 gadiem
Cilvēki, aizdomājieties, ko rakstāt komentāros.
1. Par mildronātu kā dopingu, ja to nezina augstskolas pasniedzēja, garo distanču skrējēja, kurai skriešana ir dzīves veids nu tad, ko viņa zina.
2. Valmieras maratons bija Latvijas čempionāts, tātad dopinga kontrole ne tikai iespējama, bet arī obligāta.
3. Tātad, ja Tu zini, ka skrien visiem pa priekšu, zini, ka lieto mildronātu un vienalga uzvari, piedod tas nav gudri!
4. Beidzam te dalīt, profesionālis neprofesinālis. Var sasniegt augstus rezultātus strādājot un trenējoties. Protams tam ir vajadzīgi daudzi faktori. Arī Latvijas čempions maratonā Anatolijs Macuks ir amatieris, jo strādā policijā. Ticiet man trenējas viņš tā, kā neviens Jēkabpils profesionālās komandas basketbolists netrenējas. Ar cieņu Justs Lūkins

  -1 [+] [-]

, 2016-11-21 21:41, pirms 7 gadiem
kokkāpējs rakstīja: Cilvēki, aizdomājieties, ko rakstāt komentāros.
1. Par mildronātu kā dopingu, ja to nezina augstskolas pasniedzēja, garo distanču skrējēja, kurai skriešana ir dzīves veids nu tad, ko viņa zina.
2. Valmieras maratons bija Latvijas čempionāts, tātad dopinga kontrole ne tikai iespējama, bet arī obligāta.
3. Tātad, ja Tu zini, ka skrien visiem pa priekšu, zini, ka lieto mildronātu un vienalga uzvari, piedod tas nav gudri!
4. Beidzam te dalīt, profesionālis neprofesinālis. Var sasniegt augstus rezultātus strādājot un trenējoties. Protams tam ir vajadzīgi daudzi faktori. Arī Latvijas čempions maratonā Anatolijs Macuks ir amatieris, jo strādā policijā. Ticiet man trenējas viņš tā, kā neviens Jēkabpils profesionālās komandas basketbolists netrenējas. Ar cieņu Justs Lūkins
Nē, ja dopings, tad to lieto tikai sliktie, Latvijas sportisti ir muļķīši, kas neko nezina un dopings viņiem organismā nonāk tikai pārpratumu un nezināšanas dēļ. Tā tas bija, ir un būs! Vismaz tā to mēģinās pasniegt un muļķīši tam ticēs. Freibergam krievi sazīmējuši steroīdus, Pavlovam Dinamo ārsts vainīgs, vēl citiem - neesot izlasījuši ub burku sastāvus utt.

Un, jā, tie kas murgo par mazāku sodu kā 4 gadi vispār nesaprot visu kārtību. 4 gadi ir STANDARTA sods (pirms gada vai diviem bija tikai 2 gadi). Visas samazinātās diskvalifikācijas ir vē jāpanāk, t.i., ir jāstrādā spēcīgai juristu komandai. Vai kas tāds ir darīts?

  +3 [+] [-]

, 2016-11-21 21:51, pirms 7 gadiem
Tonna rakstīja: Un, jā, tie kas murgo par mazāku sodu kā 4 gadi vispār nesaprot visu kārtību. 4 gadi ir STANDARTA sods (pirms gada vai diviem bija tikai 2 gadi). Visas samazinātās diskvalifikācijas ir vē jāpanāk, t.i., ir jāstrādā spēcīgai juristu komandai. Vai kas tāds ir darīts?
Spēcīgai juristu komandai? T.i. kam pret ko jācīnās? Kuzņecovai pret LVS? Vai šajā gadījumā, ņemot vērā visus apstākļus (sportistes statusu, rezultāta līmeni, izmantotās vielas 'kaitīgumu' u.c.) nebūtu labais tonis, ja LVS paši būtu darījuši maksimāli visu, lai sportistei soda mērogs tiktu samazināts? Neizskatās, ka kas tāds noticis. Iebliezuši pa maksimumu un tagad baigi lepojas ar to.

  +6 [+] [-]

, 2016-11-21 21:52, pirms 7 gadiem
Situācija ir vienkārši nožèlojama. Reāli sportiste-amatiere ir situācijas ķìlnieks. Bet LVS vadības attieksme un argumentācija ir nožēlojama. Ja ar 3h09 amatiere var kļūt par LV čempioni, turklāt prestižā olimpiskajā disciplīnā, tad skaidrs, kāds ir organizēšanas līmenis un ka tāda vadība no vieglatlētikas jātur pa gabalu.

  -1 [+] [-]

, 2016-11-21 22:01, pirms 7 gadiem
Hmm... rakstīja: Spēcīgai juristu komandai? T.i. kam pret ko jācīnās? Kuzņecovai pret LVS? Vai šajā gadījumā, ņemot vērā visus apstākļus (sportistes statusu, rezultāta līmeni, izmantotās vielas 'kaitīgumu' u.c.) nebūtu labais tonis, ja LVS paši būtu darījuši maksimāli visu, lai sportistei soda mērogs tiktu samazināts? Neizskatās, ka kas tāds noticis. Iebliezuši pa maksimumu un tagad baigi lepojas ar to.
Kāpēc LVS būtu jācīnās par sportisti? Tie ir super-dublutie standarti. Tu piedāvā, lai LVS mēģina attaisnot (nu tas ideālā gadījumā, bet, ja nē, tad vismaz mazāku sodu) dopingu lietojušu sportisti? Ar ko tas ir labāks par Krievijas vieglatlētikas pieeju?

Vēlreiz atkārtošos - 4 gadi ir STANDARTA DISKVALIFIKĀCIJA par pirmo lietošanas gadījumu. Meldonijs vai testosterons, vienalga. 4 gadi. Ja sportiste var pierādīt, ka viņas organismā dopings ir nonācis neapzināti, ko arī atrunā antidopinga noteikumi, tas ir jāpierāda. Juristiem. Cīņa ir pret LVS un IAAF.

  +3 [+] [-]

, 2016-11-21 22:04, pirms 7 gadiem
Es esmu skriešanas amatieris. Mildronātu nelietoju. Bet apsveru. Veselības, ne rezultātu dēļ.

Skrienu sacensībās, un tas mani ļoti motivē. Lielākajās sacensībās noskrienu ap trīsdesmito vietu. Eju katru vakaru pēc darba ārā un stundu, pusotru skrienu, lai nākamajās būtu jau divdesmit devītais.

Un es esmu Kuzņecovas līmeņa skrējējs - amatieris. Un kam tieši būtu izdevīgi, ja, piemēram, mani diskvalificētu uz četriem gadiem un es turpmāk sēdētu vakarā dīvānā un dzertu alu, nevis piekoptu veselīgu dzīvesveidu? LVS? Dusmīgajam Zālītim? Kas tieši ir panākts?

Es, protams, ceru, ka Kristīne nav tāda kā es un sportiskais azarts nav vienīgais motivātors skriet un sevi attīstīt.

  +2 [+] [-]

, 2016-11-21 22:10, pirms 7 gadiem
Tonna rakstīja: Ar ko tas ir labāks par Krievijas vieglatlētikas pieeju?
Ar to, ka netiek algots drošības dienas, kurš palīdz slēpt un viltot rezultātus? (pirmā lieta, kas iešaujas prātā, ja salīdzina nesalīdzināmo)
1 2 3 79 komentāri