Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Dopinga eksperts Konte: "Bolts un citi jamaikieši ir blēži"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Dopinga eksperts Konte: "Bolts un citi jamaikieši ir blēži"
Viktors Konte (no kreisās)
Foto: AP/Scanpix

Bijušais dopinga eksperts Viktors Konte intervijā "La Gazetta dello Sport" izteicies, ka pasaules rekordists 100 un 200 metru sprintā, jamaikietis Juseins Bolts, savus rezultātus sasniedzis negodīgā veidā.

Konte ir bijušais dopingā pieķertās ASV vieglatlētes Merionas Džounsas padomdevējs, kā arī bēdīgi slavenās BALCO laboratorijas izveidotājs. Konte savulaik izcietis cietumsodu (četri mēneši) par atzīšanos atlētu apgādē ar aizliegtajām vielām un naudas atmazgāšanu.

"Pirms BALCO afēras 80% atlētu lietoja dopingu, tagad varētu būt ap 65%," norāda Konte, kurš ir pārliecināts par to, ka Jamaikas sprinteri nav "tīri". "2001. gada pasaules čempionātā Karību valstu (ne Jamaikas) atlēti man stāstīja par to, kā komandas ārsts sportistus apgādājis ar steroīdiem. Es to zinu tāpēc, ka pats aizgāju pie minētā ārsta, kurš man iedeva eritropoetīnu."

"Tas pats informācijas avots man ziņo, ka pirms 2008. gada Pekinas olimpiādes jamaikieši lietoja tās pašas vielas, kuras es izveidoju BALCO laikā. Man nav pierādījumu, taču atliek tikai paskatīties uz rezultātiem. Stingri turu aizdomās Juseinu Boltu un citus jamaikiešus," pārliecināts par Jamaikas sprinta nelikumīgajiem panākumiem ir Konte.

Konte arī apgalvo, ka visi astoņi 2000. gada Sidnejas olimpisko spēļu 100 metru vīriešu fināla dalībnieki (secība pēc ieņemtajām vietām: Moriss Grīns, Ato Boldons, Obadele Tompsons, Dveins Čemberss, Džons Dramonds, Darens Kempbels, Kims Kolinss un Azizs Zakari) lietojuši dopingu: "Sidnejas 100 metru finālā viņiem visiem bija dopings."

Ar to gan Kontes šaušalīgais stāsts nebeidzas. Izrādās, 2003. gada pasaules čempionāta dāmu 100 metru sprinta finālskrējiens, kurā uzvarēja amerikāniete Kellija Vaita, arī bijis negodīgs. Vaitai pēcāk tika konstatētas pozitīvas dopinga analīzes, taču viņa nav bijusi vienīgā, kura lietojusi steroīdus.

"Atskaitot Vaitu, vēl piecas sportistes bija vainīgas dopinga lietošanā. Es viņām piegādāju aizliegtās vielas," atklāj Konte.

Konte piebilda, ka izteicis piedāvājumu Pasaules Antidopinga aģentūrai atklāt daudzu citu negodīgu sportistu vārdus komplektā ar citu nozīmīgu informāciju, taču saņēmis atraidījumu, jo organizācija nevarot uzticēties cilvēkam, kurš pabijis cietumā.

Izmantotie resursi:
AFP

Slēpts komentārs: melnāpanteraņiživijs

  +8 [+] [-]

, 2011-10-20 19:41, pirms 13 gadiem
agri vai velu uzpeldes ari Bolts ja bus netirs.Dzonsa uzpeldeja daudzi citi uzpeldeja...Sobrid Boltu daudzi cel ja ne gluzi Dieva karta tad tuvu tam...jacer ka tam vairumam nebus vilsanas

  +4 [+] [-]

, 2011-10-20 19:48, pirms 13 gadiem
varam jau iedzilinaties sazvesrestibu teorijas, bet nemaz tik neticami neliekas, ka antidopinga agentura varetu kko nokluset, ja zinam cik lielu naudu pienes vieglatletikai bolts un vinjam lidzigie, un ja atklatu, ka vinji visi nav tiri...

  +3 [+] [-]

, 2011-10-20 19:52, pirms 13 gadiem
kristapz rakstīja: varam jau iedzilinaties sazvesrestibu teorijas, bet nemaz tik neticami neliekas, ka antidopinga agentura varetu kko nokluset, ja zinam cik lielu naudu pienes vieglatletikai bolts un vinjam lidzigie, un ja atklatu, ka vinji visi nav tiri...
protams tas tak biznes ik pa laikam kadu mazaksvarigu sportsmeni diskvalifice un ik pa laikam kadu norietejusu zvaigzni aiz restem aizliek.Anti dopinga komitejai tak ar japarada ka it ka kaut ko dara.....bet kopuma domaju tur ir vecais labais -Roka roku mazga- princips

     [+] [-]

, 2011-10-20 20:07, pirms 13 gadiem
Kas attiecas uz pieņēmumu, ka dopingotāju ķērāji varētu pievērt acis biznesa vārdā- prātā nāk riteņbraukšana. Tur neviens nekautrējās ar virkni skandālu sagraut lielo daudzdienu braucienu prestižu, kam sekoja vairāku profesionāļu komandu bankrots. Viena lieta, ka visi top vieglatlēti balansē uz neatļautā robežas, bet tā, lai masveidā ignorētu pozitīvus dopingkontroles rezultātus, nu nezinu...

  -2 [+] [-]

, 2011-10-20 20:11, pirms 13 gadiem
Rezultati liecina, ka vinsh pat bez dopinga butu priekshaa visiem dopinga lietotaajiem. Daudzi ar dopingu skreeja 9,80 robezhaas, Bolts zem 9,60.

  +3 [+] [-]

, 2011-10-20 20:21, pirms 13 gadiem
flipsider rakstīja: Rezultati liecina, ka vinsh pat bez dopinga butu priekshaa visiem dopinga lietotaajiem. Daudzi ar dopingu skreeja 9,80 robezhaas, Bolts zem 9,60.
Nūū, neviens jau nezin ko rija tad, un ko ēd tagad. Iespējams šobrīd dopings ir daudz spēcīgāks.

Ar par tēmu kopumā, nekāds pārsteigums...

  +1 [+] [-]

, 2011-10-20 20:46, pirms 13 gadiem
elements rakstīja: Kas attiecas uz pieņēmumu, ka dopingotāju ķērāji varētu pievērt acis biznesa vārdā- prātā nāk riteņbraukšana. Tur neviens nekautrējās ar virkni skandālu sagraut lielo daudzdienu braucienu prestižu, kam sekoja vairāku profesionāļu komandu bankrots. Viena lieta, ka visi top vieglatlēti balansē uz neatļautā robežas, bet tā, lai masveidā ignorētu pozitīvus dopingkontroles rezultātus, nu nezinu...
tai pasa laika veljoprojam klist runas apkart ka tiesi Armstrongs braucis ar dopingiem un uzvarejis....parak liels vards lai celtu gaisma?Pienemsim ka atklajas tas pie 4-5 titula ka dzeks braucis ar dopingu..vai tas nebutu iedragajis parak daudz pasam ritenbrauksanas sportam?Pietam tad sponsoreja USA Postal un velak Discovery...vieni no naudigakiem sponsoriem ieks ritensporta tai laika bija.

  +3 [+] [-]

, 2011-10-20 20:48, pirms 13 gadiem
Protams, ka šo to ieēd brokastīs. Vai pieķers? Nu skatīsim, gaidīsim, redzēsim. Zem 9.6 skriet gan nav īsti cilvēka dabā, bet zinātne iet uz priekšu, tajā skaitā visāda veida dopingu izgudrotāji. Dopinga apkarotāji seko ar dažu gadu kavēšanos.

  +2 [+] [-]

, 2011-10-20 21:03, pirms 13 gadiem
rainmaker rakstīja: tai pasa laika veljoprojam klist runas apkart ka tiesi Armstrongs braucis ar dopingiem un uzvarejis....parak liels vards lai celtu gaisma?Pienemsim ka atklajas tas pie 4-5 titula ka dzeks braucis ar dopingu..vai tas nebutu iedragajis parak daudz pasam ritenbrauksanas sportam?Pietam tad sponsoreja USA Postal un velak Discovery...vieni no naudigakiem sponsoriem ieks ritensporta tai laika bija.
Par Armstrongu- pēc vēža izārstēšanas viņam esot bijis uz vairākām lapām rakstāms saraksts ar principā aizliegtiem, bet viņam vēža seku pārvarēšanai it kā absolūti nepieciešamiem preparātiem (vismaz kāds no latviešu profiem reiz intervijā tā izteicās). Nezinu, vai pastāv iespēja šādas "ārsta zīmes" apstrīdēt, taču praksē par to nav gadījies dzirdēt ne Armstronga, ne, piemēram, norvēģu biatlonistu astmatiķu gadījumos.

     [+] [-]

, 2011-10-20 21:21, pirms 13 gadiem
Nu pagaidisim paris gadus tad redzesim! Jo Pekinas OS kinieshi visas proves iesaldeja un pec kada laika kad bus labaki anti preparati ar ko parbaudit,tad parbaudis!

     [+] [-]

, 2011-10-20 21:47, pirms 13 gadiem
tads pajolis

===>

sitas cik ? 1000x paarrijis bija ?
';

  +1 [+] [-]

, 2011-10-20 22:04, pirms 13 gadiem
kristapz rakstīja: varam jau iedzilinaties sazvesrestibu teorijas, bet nemaz tik neticami neliekas, ka antidopinga agentura varetu kko nokluset, ja zinam cik lielu naudu pienes vieglatletikai bolts un vinjam lidzigie, un ja atklatu, ka vinji visi nav tiri...
Savulaik pirms Seulas olimiskajām spēlēm Karls Luiss izkrita vietējā dopkontrolē, bet tika nevis diskvalificēts, bet aizsūtīta rekomendējoša vēstule uzmanīties, lai neiekristu dopkontrolē olimpiskajās spēlēs. Ne vienu vien medaļu pēc tam pārveda mājās.

     [+] [-]

, 2011-10-20 22:08, pirms 13 gadiem

  -1 [+] [-]

, 2011-10-20 22:11, pirms 13 gadiem
Kas vispār ir dopings? Droši vien robeža starp atļautajiem un aizliegtajiem preparātiem ir niecīga. Ne jau biosaimniecībā audzētus burkānus un tamlīdzīgu pārtiku ēd visi sportisti.

     [+] [-]

, 2011-10-20 22:37, pirms 13 gadiem
Mans viedoklis, ka sportists visā tajā mašinērijā ir tikai instruments ar kuru pelnīt naudu. Pieļauju iespēju ka 99% no tiem sportistiem, kam tiek grūsts iekšā dopings, nemaz paši to nezin. Nedomāju, ka zinot visas šitās provju iesaldēšanas un vispār dopinga kontroli kā tādu, ir daudz tādu sportistu, kuri vienā angļu mierā apzināti lieto dopingu...mūsdienās augstāko sasniegumu sportā sportists tik dara savu darbu - ko treneris saka to izpilda, ko ārsti iesaka to dara utt...

  -4 [+] [-]

, 2011-10-21 07:49, pirms 13 gadiem
Pilnīgs sviests - Konte vienkārši ceļ savu tēlu, kā nevainīgi cietušais. Lai skrietu 9,58 ir jābūt izcilam atlētam! Kā nekā visiem atlētiem tiek ņemtas asins analīzes, protams ka kaut ko var arī noslēpt, bet ne tādā mērogā. Viens kas man nav skaidrs - kāpēc sporta spēļniekus neviens nepārbauda, kaut gan ir skaidrs, ka viņi ir netīrākie sportisti! Kur milzīgas naudas, tur godīgas spēles nav - vieglatlēti salīdzinājumā ir godīgi un nabadzīgi!

     [+] [-]

, 2011-10-21 11:03, pirms 13 gadiem
ta nu gan jaunums!!!!
paskataties uz TOUR DE FRANS mineejiem!!! tur vispar ir vieni roboti!
parastam cilvekam nav iespejas izturet tadu slodzi bez visiem tiem sūdiem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-10-21 11:35, pirms 13 gadiem
elements rakstīja: Par Armstrongu- pēc vēža izārstēšanas viņam esot bijis uz vairākām lapām rakstāms saraksts ar principā aizliegtiem, bet viņam vēža seku pārvarēšanai it kā absolūti nepieciešamiem preparātiem (vismaz kāds no latviešu profiem reiz intervijā tā izteicās). Nezinu, vai pastāv iespēja šādas "ārsta zīmes" apstrīdēt, taču praksē par to nav gadījies dzirdēt ne Armstronga, ne, piemēram, norvēģu biatlonistu astmatiķu gadījumos.
Bjorndālena panākumus es arī principā apšaubu, aizsegs ar astmu nav diez ko labs!

     [+] [-]

, 2011-10-21 14:22, pirms 13 gadiem
tads rakstīja: ta nu gan jaunums!!!!
paskataties uz TOUR DE FRANS mineejiem!!! tur vispar ir vieni roboti!
parastam cilvekam nav iespejas izturet tadu slodzi bez visiem tiem sūdiem!
Tā arī neesmu sapratis kāpēc tā pedāļu mīšana pa ideālu asfaltu tiek uzskatīta par tik smagu slodzi? Kurā brīdī tur ir tie pārcilvēciskie spēki jāizmanto? Ar ko tāds triatlons vai skriešanas maratons vieglāks?

     [+] [-]

, 2011-10-21 17:38, pirms 13 gadiem
Nebūsim naivi... Visi zinam, cik ātri attīstās medicīna... tādai Jamaikas vieglatlētu komandai strādā vesela ārstu un zinātnieku komanda! Ja kādu uzķer dopinga lietošanās, tad vnk ārsti, slikti paradījuši savu darbiņu, ir kļūdījušies un neprecīzi izrēķinājuši nepieciešamo dominga daudzumu/dopinga izvadīšanās ātrumu.
Un mūsdienās jau tabletītes iziet no modes- attīstās gēnu inženierija un kko tādu pierādīt nev iespējams- tur nav aizliegtās vielas..
Mūsdienu vieglatlētikā uzvar zinātne un medīcīna!

  +1 [+] [-]

, 2011-10-21 18:12, pirms 13 gadiem
3333 rakstīja: Tā arī neesmu sapratis kāpēc tā pedāļu mīšana pa ideālu asfaltu tiek uzskatīta par tik smagu slodzi? Kurā brīdī tur ir tie pārcilvēciskie spēki jāizmanto? Ar ko tāds triatlons vai skriešanas maratons vieglāks?
Galvenokārt tur, ka lielajās grand tūrēs ir jāmin 3nedēļas, kurās ir 2-3 brīvdienas tikai. Cik zinu 18 maratonus vai 18 triatlonus 20dienās vēl nevienās sacensībās nav jāveic
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-11-04 18:16, pirms 13 gadiem
neticu tam ka liela daļa jamaikas sprinteru lieto dopingu. Ja jau lieto tad kāpēc tas vēl nav uzpeldējis. Es domāju tā ka visi jamaikas sprinteri lieto atlauto dopingu un pārējo sasniedz ar smagu darbu