Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Jāņa Lūša kausa izcīņa 26. jūnijā pulcēs Latvijas labākos šķēpmetējus

Rolands Eliņš

Jāņa Lūša kausa izcīņa 26. jūnijā pulcēs Latvijas labākos šķēpmetējus
Zigismunds Sirmais
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

26.jūnijā Jelgavā notiks tradicionālās olimpiskā čempiona Jāņa Lūša kausu izcīņa šķēpa mešanā . Sacensības organizē Latvijas Šķēpmetēju klubs sadarbībā ar Jelgavas Sporta servisa centru, un tajās plānota Latvijas labāko šķēpmetēju piedalīšanās.

Šo sacensību galvenais mērķis ir ar Latvijas izcilākā šķēpmetēja Jāņa Lūša palīdzību pulcēt jaunos škēpmetējus piedalīties Olimpiskā čempiona kausu izcīņā, popularizēt šķēpmešanas sportu un atklāt jaunos talantus.

Sacensībās piedalās šķēpa metēji sešās vecuma grupās, sākot no 10 gadu vecuma, kopējais dalībnieku skaits pārsniedz 200. Sacensības ir īpašas ar to, ka dalībnieki pārsvarā ir bērni un jaunieši, kas visas dienas garumā cīnīsies par godalgotajām vietām savu vecuma grupu ietvaros.

Dienas sacensībās piedalīsies mūsu labākie juniori – Gatis Čakšs un Anete Kociņa (2013.gada Pasaules jaunatnes čempionāta 3.vietas ieguvēja), kuri šogad piedalīsies pasaules junioru čempionātā Jūdžinā un Jaunatnes II olimpisko spēļu dalībnieki Laine Donāne un Jāzeps Groza, kuri šīs tiesības izcīnīja Eiropas triālā jūnija sākumā Baku pilsētā, kā arī Patriks Gailums, 2013.gada Eiropas Jaunatnes olimpisko dienu 3.vietas ieguvējs.

Sacensību “nagla” ir pieaugušo starti sacensību vakara programmā, kad šķēpmešanas sektorā redzēsim visus mūsu labākos šķepmetējus gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē. Šajās sacensībās starts ir plānots abiem mūsu olimpiskajiem vicečempioniem – valsts rekordistam Vadimam Vasiļevskim un Aināram Kovalam, kā arī šobrīd labākajiem – tikko jaunu personīgo rekordu saniegušajam Zigismundam Sirmajam (86.61 m , šosezon trešais labākais rezultās pasaulē) un Rolandam Štrobinderam.

Sieviešu konkurencē redzēsim Latvijas rekordisti Madaru Palameiku (64.86m, šosezon 6.labākais rezultās pasaulē) un pērnā gada 7.labākā rezultāta īpašnieci pasaulē Sintu Ozoliņu Kovalu, kas sacensību apritē ir atgriezusies pēc savainojuma sadziedēšanas. Sektorā, iespējams, redzēsim arī daudzcīņnieci Lauru Ikaunieci.

Sacensības ir starptautiskas – piedalīsies vadošie škēpa metēji no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Uzbekijas, Ukrainas un Baltkrievijas. Sacensību rekords sievietēm pieder Madarai Palameikai - 62,02 m (2010.gadā), bet vīriešiem - Vadimam Vasiļevskim - 90,71 m ( 2009.gadā).

Laipni lūgti visi interesenti uz Jelgavas pilsētas stadionu 26.jūnijā, visas dienas garumā. Precizēts dalībnieku saraksts un sacensību programma tiks publicēta neilgi pēc Līgo svētkiem. Sekojiet līdzi informācijai Sportacentrs.com

Informāciju sagatavoja:
Guntis Peders

     [+] [-]

, 2014-06-19 13:34, pirms 10 gadiem
Jelgavas pilsētas stadions? Really? Tur tachu vispar tagad normali nevar piebraukt. Visi celji izrakti. Pasham stadionam laikam gulbja dziesma - taada kaa atvadu baliite - tur jau pec plana shogad taisa stavlaukumu Jelgavas jaunajai autoostai un dzelzcelja stacijai.