Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Ansis Brūns: "Aprīlī domāju pat par karjeras beigšanu"

Ansis Brūns: "Aprīlī domāju pat par karjeras beigšanu"
Ansis Brūns
Foto: AP/Scanpix

Latvijas šķēpmetējs Ansis Brūns, kurš aizvadītajā Eiropas čempionātā izcīnīja 11. vietu, intervijā Sportacentrs.com norāda, ka pēc personiskā rekorda un otrās vietas Latvijas čempionātā viņam biju nojauta, ka tieši viņš dosies uz Eiropas čempionātu Cīrihē.

Pēdējos pāris gados Ansis Brūns bija pazudis no Latvijas šķēpa mešanas skatuves un pat kolēģi vairījās atbildēt uz jautājumiem, kur ir un ko pašlaik dara 2008. gada pasaules junioru čempionāta bronzas medaļnieks. Tomēr šogad Latvijas čempionātā Ogrē viņš pārsteidza ar jaunu personisko rekordu (81,28 metri), kas ļāva ne tikai izpildīt Eiropas čempionāta normatīvu, bet arī nokļūt uz goda pjedestāla Latvijas čempionātā. Tas nozīmēja, ka ceļazīme uz kontinenta meistarsacīkstēm praktiski jau ir rokā.

"Nosacījumus, lai kvalificētos Eiropas čempionātam, zināju un uz to arī gāju. Mans mērķis Latvijas čempionātā bija izpildīt normatīvu (78,80) un varbūt iekļūt arī trijniekā. Apzinājos, pat ja to izpildīšu, būs grūti. Tikai jūlijā biju atsācis startēt, jo aprīlī atkal biju savainojis elkoni un pat domāju par karjeras beigšanu. Galu galā, cik var - svarīgākajā brīdī atkal trauma," atceras Brūns.

Taču tad "Ventspils šķēpos" jūlija sākumā Ansis šķēpu raidīja 75,70 metrus tālu. Tas esot kalpojis par iemeslu, lai vismaz uz gadu atliktu domas par karjeras beigšanu. "Pēc Latvijas čempionāta un dalības Eiropas čempionātā nav šaubu, ka turpināšu trenēties ilgāk par gadu, vismaz līdz 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm."

"Pēc Latvijas čempionāta man bija pārliecība, ka esmu izdarījis visu, kas bija manos spēkos," vaicāts par to, vai pēc sacensībām Ogrē bijusi pārliecība, ka ceļazīme uz Cīrihi jau rokā, atbild Brūns. "Bija gandarījums. Godīgi sakot, tobrīd jau nojautu, ka braukšu uz Eiropas čempionātu, jo Zigis Zigismunds Sirmais jau bija izreklamējies, ka viņam ir trauma. Arī Latvijas čempionātā izskatījās, ka viņš īsti nevar pamest. Tādēļ domāju, ka lēmums šoreiz Zigi atstāt mājās, bija pareizs. Kopumā viņš pašlaik ir spējīgs uz augstvērtīgāku rezultātu, taču tajā brīdī es biju labākā sportiskajā formā."

P.S. Tuvākajā laikā Sportacentrs.com varēsiet lasīt pilnu interviju ar 25 gadus veco šķēpmetēju Ansi Brūnu.

  -1 [+] [-]

, 2014-08-26 09:23, pirms 10 gadiem
Vot Ansim tiesam noveelu nokljuut uz Rio speeleem!!!
Virsraksts kriminaals...neko citu jau nevareja iebazt....

  -3 [+] [-]

, 2014-08-26 09:48, pirms 10 gadiem
Kaitina šādi virsraksti!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2014-08-26 10:20, pirms 10 gadiem
Šis puika man ļoti simpatizē....domāju,ka no viņa sanāks kaut kas zelta vērtībā,jo zin,kas ir darbs cietumā un zin,ka tikai sportā ir iespēja izsisties nevis sargāt cietumniekus! Veiksmi Ansim!!!

  -1 [+] [-]

, 2014-08-26 10:48, pirms 10 gadiem
Mr.Eksperts rakstīja: Ko var raudāt.
ja esi izvēlējies sportot, tad muti ciet. visiem labi zināms, ka bagātību ar to nesakrāt
+1
Ja gribi sportojot nopelnīt, tad bija jāizvēlas baskets, futbols vai hoķis.
Vieglatlēti uz valsts naudas dzīvo.

  +2 [+] [-]

, 2014-08-26 19:03, pirms 10 gadiem
Brūns,Sirmais,Štrobinders šitie kadri būs jāsūta uz Rio,lai piedod Vaģiks un Ainārs viņu laiks ir pagājis,neticu,kad viņi stabili varētu mest pāri 80.