Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Olimpiskais čempions vesera mešanā pieķerts dopinga lietošanā un diskvalificēts

Rolands Eliņš

Olimpiskais čempions vesera mešanā pieķerts dopinga lietošanā un diskvalificēts
Dilšods Nazarovs. Foto: AFP/Scanpix

Rio olimpisko spēļu čempions vesera mešanas disciplīnā Dilšods Nazarovs pēc atkārtotām 2011. gada dopinga analīzēm, kurās konstatēta aizliegto vielu klātbūtne, ticis ar atpakaļejošu datumu diskvalificēts uz diviem gadiem.

Dilšods Nazarovs, Tadžikistānas sportists, Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs triumfēja vesera mešanas sacensībās, pasniedzot savai valstij pirmo olimpisko zelta medaļu. Viņš ar rezultātu 78.68m gandrīz par metru pārspēja tuvāko konkurentu un kļuva par valsts sporta varoni, bet pēc tam noslēdza karjeru un kļuva par savas valsts Vieglatlētikas federācijas prezidentu.

Taču atkārtoto dopinga analīžu laikā konstatētas aizliegtās vielas viņa 2011. gada nodotajās analīzēs. Tās tika ņemtas pasaules čempionātā, kurā Nazarovs ieņēma desmito vietu.

Nazarovam pēc šī pārkāpuma piešķirta divu gadu diskvalifikācija ar atpakaļejošu datumu, kā arī anulēti visi viņa rezultāti no 29. augusta 2011. gadā līdz 29. augustam 2013. gadā.

Starptautiskās vieglatlētikas federācijas "Worldh Athletics" vadītājs Sebastians Ko izteicis aicinājumu Nazarovam atkāpties no amata: "Mūsu federācija vairākkārt darījusi skaidri zināmu savu nostāju, ka personas, kuras strādā vadošos amatos un tiek pieķertas dopinga pārkāpumos, nevar turpināt savu darbu un atstāj amatu."

Izmantotie resursi:
https://www.insidethegames.biz/arti...

     [+] [-]

, 2021-03-19 00:01, pirms 3 gadiem
Ar dopingu 10 tais 🤣🤣🤣 cik spainus appeeda lai izciiniitu zeltu 😱😱😱

     [+] [-]

, 2021-03-19 14:28, pirms 3 gadiem
Pārtestēs arī Rio analīzes