Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Ko saņem 192 no 195 balsīm Vieglatlētikas savienības prezidenta vēlēšanās

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Ko saņem 192 no 195 balsīm Vieglatlētikas savienības prezidenta vēlēšanās
Sebastjans Ko. Foto: Reuters/Scanpix

LETA--DPA. Sebastjans Ko trešdien tika pārvēlēts uz trešo termiņu Pasaules Vieglatlētikas savienības ("World Athletics") prezidenta amatā.

Ko prezidenta vēlēšanās saņēma 192 no 195 iespējamajām balsīm, trijiem no balsstiesīgajiem atturoties. Viņš būs "World Athletics" prezidenta amatā līdz 2027. gadam un pēc tam vairs nevarēs tikt pārvēlēts.

Tiek vēstīts, ka Ko, iespējams, šo termiņu prezidenta amatā nemaz nepabeigs, jo 2025. gadā viņš varētu būt starp kandidātiem uz Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) prezidenta amatu.

66 gadus vecais Ko, kurš ir divkārtējs olimpiskais čempions 1500 metru skrējienā un bija 2012.gada Londonas olimpisko spēļu organizācijas komitejas priekšsēdētājs, tika ievēlēts par Pasaules Vieglatlētikas savienības prezidentu 2015.gadā, bet 2019.gadā tika pārvēlēts uz vēl vienu termiņu.

Sestdien Budapeštā sāksies arī pasaules čempionāts vieglatlētikā.