Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Misāns izpilda EČ normatīvu tāllēkšanā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Misāns izpilda EČ normatīvu tāllēkšanā
Elvijs Misāns
Foto: Gunvalds Strautiņš, lat-athletics.lv

Aizvadītajā nedēļas nogalē Latvijas Olimpiskās vienības dalībnieks Elvijs Misāns (25) tāllēkšanas sacensībās Šveicē sasniedza 7.95 m atzīmi un izpildīja Eiropas čempionāta normatīvu (7.95). Tomēr tas nenozīmē, ka tāllēcējs jau ir kvalificējies apmaksātam braucienam uz kontinentālajām meistarsacīkstēm.

Ženēvas sacensībās mūsu sportists pirmajā mēģinājumā aizlēca 7.58 metrus, bet otrajā piegājienā sasniedza 7.95 m, savukārt ceturtais lēciens bija 7.84 metru tālumā (Misāna personiskais rekords ir 7.96 m).

Eiropas čempionāta normatīvi jāizpilda līdz 3. augustam, turklāt Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS) noteikusi papildus prasības, piemēram, normatīvs jāizpilda divas reizes (ja vien sportists nav U23 vecumā), kā arī jāpiedalās Latvijas čempionātā (1.-2. augusts). Tādējādi šajā gadījumā Elvijs Misāns vēl nav kvalificējies LVS apmaksātam braucienam uz Eiropas čempionātu, kas augustā risināsies Šveices lielākajā pilsētā. Lai uz Cīrihi nebūtu jāpērk biļete par savu naudu, sportistam kvalifikācijas normatīvs ir jāizpilda vēlreiz un jāpiedalās arī nacionālajā čempionātā.

Ženēvas sacensībās piedalījās vēl daži mūsējie. Vislabāk veicās trīssoļlēcējai Santai Matulei – 13.05 m un otrā vieta. Trešo vietu izcīnīja trīssoļlēcēja Madara Apine, trešā bija arī augstlēcēja Madara Onužāne, šķēpmetēja Katrīna Sirmā ar pieticīgu rezultātu ierindojās otrajā vieta, savukārt 13. vietu ieņēma 800 m skrējēja Elizabete Priekule.

Izmantotie resursi:
www.atleticageneve.ch
www.lat-athletics.lv

  +1 [+] [-]

, 2014-06-19 11:00, pirms 10 gadiem
Katru dienu nevar lekt 7.95. Kas par murgainu prasību , ka normatīvs jāizpilda divreiz! Par piedalīšanos Latvijas čempī pareizi!