Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Dimanta līga noslēdzas ar Getlina un Pitkemeki uzvarām

Rolands Eliņš

Dimanta līga noslēdzas ar Getlina un Pitkemeki uzvarām
Džastins Getlins
Foto: AFP/Scanpix

Vakar vakarā noslēdzās Dimanta līgas sezonas vieglatlētikā, kurā tika noskaidroti čempioni 32 disciplīnās. 100 metru sprintā vīriešiem uzvarēja Džastins Getlins, bet 200 metru sprintā sievietēm tika izcīnīts krāšņs duelis starp Elisonu Fēliksu un Dafni Shipersu.

16 Dimanta līgas uzvarētāju tika kronēti jau pirms nedēļas Cīrihē, bet vakar vakarā Briselē tika noskaidroti atlikušie 16. Par vienu no vakara aizraujošākajiem notikumiem kļuva 200 metru sprints sievietēm, kurā visai drošā ceļā uz uzvaru izskatījās pasaules čempione 400 metros Elisona Fēliksa, taču finišā viņai garām aiztraucās Nīderlandes pārstāve Dafne Shipersa ar rezultātu 22.12. Fēliksa ar 22.22 finišēja otrā, ar ko gan bija pietiekami, lai uzvarētu sezonas kopvērtējumā.

100 metru sprintā vīriešiem nācās iztikt bez Juseina Bolta, bet ar saviem šīs sezonas standartiem pieticīgu 9.98 uzvarēja Džastins Getlins, fotofinišā pārspējot tādu pašu rezultātu uzrādījušo Kataras pārstāvi Femi Ogunodi. Getlins kļuva par čempionu arī kopvērtējumā, taču neliela savainojuma dēļ nolēma nepiedalīties 200 metru skrējienā. Getlins pēc tam arī paziņoja, ka vairāk sacensībās šosezon nepiedalīsies.

Savu triumfu Dimanta līgā turpināja Francijas kārtlēcējs Reno Lavilenī, kurš kopš šīs disciplīnas nonākšanas Dimanta līgas kalendārā 2010. gadā uzvarējis katrā sezonā. Vakar viņš ar lēcienu 5.95 metru augstumā pārspēja kanādieti Šonu Barberu, kuram par desmit centimetriem sliktāks rezultāts.

Trīssoļlēkšanā vakar un sezonas kopvērtējumā uzvarēja Kristians Teilors, kurš nesen pasaules čempionātā aizlēca 18.23m tālumā. Vakar viņam rezultāts 17.59 metri, bet tuvākajam sekotājam Pedro Pičardo par pusmetru (17.06) tuvāks lēciens. Saspringta cīņa izvērtās lodes grūšanā, kur pirmo trijnieku šķīra tikai četri centimetri, bet uzvarēja Toms Volšs no Jaunzēlandes (21.39m). Sezonas uzvarētāja tituls gan palika trešo vietu ieguvušā Džo Kovaka rīcībā.

Savukārt šķēpmešanā vīriešiem soms Tero PItkemeki uzvarēja ar 87.37 metrus tālu metienu, nodrošinot arī kopvērtējuma uzvaru, bet pasaules čempions šajā disciplīnā un sezonas līderis Juliuss Jego aizmeta šķēpu 83.82 metru tālumā un ieņēma ceturto vietu.

Jāatgādina, ka sieviešu šķēpmešanā Dimanta līga noslēdzās jau pirms nedēļas, un Madara Palameika sezonas kopvērtējumā ieņēma augsto trešo vietu.

Izmantotie resursi:
Results archive - Diamond League -...

  +1 [+] [-]

, 2015-09-12 13:18, pirms 9 gadiem
tikmēr Bolķiks skalo ārā dopingu

     [+] [-]

, 2015-09-13 10:50, pirms 9 gadiem
Kur mūsu šķēpa metēji? Kad ar viņiem pēdīgi sāks strādāt psihologs?