Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Čakšs: "Rezultāts ir labs, pagājušajā EČ ar tādu tiktu finālā, bet varu mest tālāk"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Čakšs: "Rezultāts ir labs, pagājušajā EČ ar tādu tiktu finālā, bet varu mest tālāk"
Gatis Čakšs Romā ieņēma 14. vietu. Foto: Guntis Bērziņš

Gatis Čakšs pēdējā metienā Eiropas čempionātā šķēpmešanas kvalifikācijā sasniedza rezultātu 79,22 metri un ieņēma 14. vietu. Par rezultātu Gatis saka, ka tas esot labs un ka pagājušajā Eiropas čempionātā ar tādu tiktu finālā, kā arī to, ka var mest tālāk.

Iepriekš informējām, ka Eiropas čempionātu vieglatlētikā ar 14. vietu noslēdzis Gatis Čakšs, kuram šķēpmešanas kvalifikācijas sacensībās ar 79,22 metru tālu metienu pietrūka vairāk nekā metrs līdz labāko 12 sportistu sarakstam, kuri nopelnīja vietu finālā.

“Pagājušajā Eiropas čempionātā ar tādu rezultātu kā tagad būtu kvalificējies finālam. Rezultāts ir labs, bet varu mest tālāk. Satraukumu radīja tas, ka jau pirmajā grupā daudziem bija labi rezultāti, bet pirms diviem gadiem Minhenē finālā varēja tikt ar 77 metriem. Bija skaidrs, ka būs jāmet tālu. Protams, uzreiz sākās kaut kāda “krampēšanās”,” par sacensībām saka Čakšs.

“Iesildoties metu labi. Kvalifikācijā uzmetot pirmo metienu slikti (75.24 metri), bija satraukuma sajūta, ka viens metiens ir mazāk. Es zināju, ka varu, bet arī otrs metiens neizdevās. Pēdējā nedaudz atbrīvojos un tikai nedaudz netrāpīju, lai samestu vairāk par 80 metriem. Pietrūka kāds nieks,” atklāj Gatis, kura labākais rezultāts šosezon ir 82.11 metri.

“Braucu ar sajūtām, ka būšu trešais,” joko Čakšs. “Tāda sapņošana vienmēr jāpatur pie sevis. Grūtākais posms ir kvalifikācija, jo ir tikai trīs metieni un daudz domu galvā. Nekad gan neesmu bijis finālā, bet liekas, ka tur būtu citas sajūtas. Es domāju, ka es būšu kaut kur citur. Grūti jau ir to pieņemt. Jūtu, ka arī es varu pārmest tai līnijai, bet nesanāk.”

“Varbūt tagad neesmu tik skumjš un izmisis, jo apzinos, ka tas ir sezonas sākums. Man vēl ir sacensības, kurās sevi pierādīt. Te būtu ideāls treniņš un skola, kur tikt finālā un pamačoties, jo galvenais starts mums ir olimpiskās spēles. Tā ir tāda zaudēta iespēja,” saka šķēpmetējs. “Jau esmu runājis ar menedžeri par nākamajām sacensībām, un tad, protams, jāgatavojas Latvijas čempionātam. Pēc tam skatīsimies, kas notiek ar olimpisko spēļu atlasi. Uz Parīzi brauc 32, un es nebrīnīšos, ja mēs kārtējo reizi visi trīs uz olimpiskajām spēlēm aizbrauksim. Patriks šeit jau dabūja labu rezultātu, un finālā var sasniegt vēl ko vairāk.”

Čakšs uzsver: "Tagad esmu uz pareizā ceļa un viss ir kārtībā. Viss ķermenis jūtas labi, esmu tiešām labā fiziskajā formā. Esmu izdarījis lielu darbu, lai tagad mestu visu pie malas. Es tiešām trenējos ļoti smagi, un man patīk tas, ko es daru. Es mīlu to, ko es daru.”

Izmantotie resursi:
LVS | Sākums

     [+] [-]

, 2024-06-12 09:20, pirms 2 nedēļām
..nu džekiņ 70 gadus atpakaļ tev būtu zelts...

  +1 [+] [-]

, 2024-06-12 09:42, pirms 2 nedēļām
cesinieks777 rakstīja: ..nu džekiņ 70 gadus atpakaļ tev būtu zelts...
Zelts būtu arī tagad Romā, ja citi mestu tuvāk.

Diezgan muļķīga atruna, ka citi, redz, aizmeta tālāk.

     [+] [-]

, 2024-06-12 13:37, pirms 2 nedēļām
Stipri jau traģikomiski ir, sanāk, ka džeks par nodokļu maksātāju naudu vizinās uz Romu, lai treniņa un skolas pēc pamētātu šķēpu.