Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Bērziņš un Armane labākie Latvijas komandā pēdējā startā PČ taku un kalnu skriešanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Bērziņš un Armane labākie Latvijas komandā pēdējā startā PČ taku un kalnu skriešanā
No kreisās: E.Daugulis, J.Mežiels, G.Heidingere, A.Armane, Kr.Bērziņš, A.Dmitrijevs. Foto no Latvijas izlases arhīva.

Sestdien, 10. jūnijā, Insbrukā noslēdzošajā pasaules čempionāta kalnu un taku skriešanas disciplīnā labākā Latvijas komandā bija šogad visos trijos posmos populārajā taku skriešanas seriāla “Stirnu buks” Lūša distancē uzvarējušie Kristaps Bērziņš un Agate Armane, kuri ieņēma attiecīgi 90. un 66. vietu.

Vakar tika noslēgts pasaules čempionāts taku skriešanā ar klasiskie kalnu distanci ‘Mountain Classic’. Šajā distancē Latviju pārstāvēja tie paši skrējēji, kas skrēja arī distanci “Vertical” pirmajā dienā. Vīriešu konkurencē skrēja Kristaps Bērziņš, Edgars Daugulis, Andrejs Dmitrijevs, Jānis Mežiels. bet dāmu konkurencē Latviju pārstāvēja Agate Armane un Gundega Heidingere.

Prieks bija vērot, ka visi skrējēji bija labi atkopušies no sava trešdienas skrējiena un bija gatavi šajā 15km garajā un 700 kāpumu metru pilnajā distancē parādīt savu vislabāko sniegumu.
Vīriešu konkurencē uzvaras laurus plūca Leonards Čemutai no Ugandas, kurš distanci veica 56:14. Otrā vieta no uzvarētāja atpalika tikai par 8 sekundēm un to ieguva Ombogo Kiriago Filemons no Kenijas. Taču bronzas godalga tika Filimonam Abrahamam no Vācijas ar rezultātu 56:27.

No Latvijas skrējējiem vislabāko rezultātu uzrādīja Kristaps Bērziņš, kurš distanci veica 1:09:20 un ierindojās 90. vietā. Aiz Kristapa otrs latvietis bija Edgars Daugulis, distanci veicot 1:11:04 un iegūstot 99. vietu. Kā trešais ātrākais no mūsu komandas bija Jānis Mežiels, finišējot 1:12:54 un ierindojoties 104. vietā. Andrejs Dmitrijevs uzrādīja laiku 1:16:17 un finišēja 108. vietā. Paši skrējēji atzina trasi par lielu izaicinājumu. Trase bija nesalīdzināmi grūtāka par to, kas līdz šim bija skriets. Jāpiemin ka kopumā vīriešu konkurencē skrēja 141 skrējējs no aptuveni 45 valstīm.

Dāmu konkurencē piedalījās 106 skrējējas. Uzvarētāja no ASV Graysona Mērfija ar rezultātu 1:04:29. Sudraba godalga tika daudzkārtējai pasaules čempionei orientēšanās un ziemas orientēšanās Tuvei Aleksandersonai no Zviedrijas ar rezultātu 1:05:26. Bronzas godalgu nopelnīja Kenijas skrējēja Joyce Mutoni ar rezultātu 1:06:40.

Latvijas skrējējām distancē veicās labi. Kā labākā no Latvijas bija Agate Armane ar rezultātu 1:21:15, ierindoties 66. vietā. Savukārt Gundegai Heidingerei 72. vieta ar rezultātu 1:24:27. Dāmu konkurencē skrēja 106 skrējējas.

Šī distance bija noslēdzošā šajā 2023. gada pasaules kalnu un taku skriešanas čempionātā Austrijas pilsētā Insbrukā. Daļa Latvijas izlases skrējēju jau ir uzsākuši savu ceļu uz Latviju, bet lielākais vairums atlidos pirmdien pa dienas vidu.

Informāciju palīdzēja sagatavot
Toms Komass, Latvijas izlases vadītājs