Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Udža tiek diskvalificēts; Lielbritānijai atņemtas Tokijas olimpisko spēļu medaļas 4x100 metros

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Udža tiek diskvalificēts; Lielbritānijai atņemtas Tokijas olimpisko spēļu medaļas 4x100 metros
Britiem nāksies atvadīties no Tokijas sudraba medaļām. Foto: Reuters/Scanpix

LETA--AFP. Par dopinga lietošanu uz 22 mēnešiem diskvalificēts britu sprinteris Čidžindu Udža un Lielbritānijai atņemtas Tokijas olimpisko spēļu sudraba medaļas 4x100 metru vīriešu stafetē, pirmdien paziņoja Starptautiskā Vieglatlētikas federāciju asociācijas (IAAF) Vieglatlētikas integritātes vienība (AIU).

Tiek ziņots, ka Udžas organismā atrastas aizliegtās selektīvo androgēnu receptoru modulatoru (SARM) vielas ostarīns un S-23.

Pēc AIU un Pasaules antidopinga aģentūras ieskatiem britu sprinteris aizliegtos preparātus nav lietojis apzināti, tādēļ diskvalificēts vien uz 22 mēnešiem, sākot no 2021.gada 6.augusta.

Diskvalifikācija 28 gadus vecajam sportistam noslēgsies 2023.gada 5.jūnijā, kas augustā ļautu piedalīties nākamā gada pasaules čempionātā.

Tokijas olimpiskajās spēlēs 4x100 metru stafetē vīriešiem triumfēja Itālija, bet trešie finišēja kanādieši, aiz sevis atstājot Ķīnas sprinterus. Tagad sudrabs pienākas Kanādas izlasei, bet bronza - ķīniešiem.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2022-10-10 16:10, pirms 2 gadiem
Ja nav apzināti, tad pastāv iespēja, ka aizligtās vielas ir bijušas piesārņotos uztura bagātinātājos.