Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Kreišs: "Ticēju, ka varu kvalificēties finālam, 5,60m vajadzēja un varēju pārlēkt"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Kreišs: "Ticēju, ka varu kvalificēties finālam, 5,60m vajadzēja un varēju pārlēkt"
Valers Kreišs. Foto: Guntis Bērziņš.

Rīgas Sporta skolas "Arkādija" pārstāvis Valters Kreišs pēc debijā Eiropas čempionātā izcīnītās dalītās 14. vietas atzina, ka 5,60m vajadzēja un varējis pārlēkt.

Iepriekš ziņojām, ka Latvijas kārtslēcējs Valters Kreišs pirmdien Romā kvalifikācijas sacensībās pārlēca 5,45 metru augstumā novietoto latiņu un Eiropas čempionātā ieņēma dalītu 14. vietu.

“Kopsummā – varēju labāk. 5,60 metrus vajadzēja un varēja pārlēkt. Pieredzei ļoti labas sacensības. Lielā stadionā tas bija mans pirmais Eiropas čempionāts pieaugušajiem. Noteikti esmu nedaudz vīlies, ka 5,60 metrus nepārlēcu,” saka sacensību debitants no Rīgas SS "Arkādija".

“Bija mānīgi laika apstākļi – vējš, taču esmu vairāk nekā priecīgs būt šeit un startēt kopā ar “lielajiem” puišiem. Vējš bija ļoti mainīgs. Katrā lēcienā tas bija savādāks. Tāpēc bija grūti saprast, kādu kārti ņemt. Ja iepūš stiprs pretvējš, tad mīkstāka kārts būs labāka. Uz trešo lēcienu 5,60 metru augstumā biju atstājis to pašu kārti, ar ko lēcu pirmajos divos mēģinājumos, kad bija pretvējš, bet sanāca viegls pavējš. Tam kārts bija par mīkstu, un mani neuzmeta uz augšu vertikālē,” skaidro SS "Arkādija" kārtslēcējs, kuru trenē Latvijas divi bijušie sava laika labākie kārtslēcēji Mareks Ārents un Ildze Bortaščenoka.

“Ticēju, ka varēšu kvalificēties finālam, ko arī reāli varēju izdarīt ar veiksmīgu lēcienu 5,60 metru augstumā, jo ar pirmo mēģinājumu pārvarēju gan 5,25, gan 5,45 metru augstumā novietoto latiņu. Lai ar vienalga kuru mēģinājumu es veiktu 5,60 metrus, būtu kvalificējies finālam. Tur jau tālāk varbūt pat varētu domāt par Latvijas rekorda labošanu, bet šoreiz nesanāca,” stāsta arkādietis.

Valters ir jau kārtējais Latvijas vieglatlēts, kurš slavē teicamos sacensību apstākļus Romas olimpiskajā stadionā: “Matrači – jauni un svaigi, kaste – ideāla, pilnīgi nekādu sūdzību.”

“Viss kārtībā, turpinām trenēties un visticamāk gatavoties Parīzei,” sportista balsī skan optimisms. “Galvenais mērķis ir Parīze. Nezinu, cik būs jālēc, lai tiktu finālā Parīzē, bet tikpat labi ar 5-60-5,80 metriem vari kvalificēties finālam. Varbūt veiksmes būs vairāk nekā šodien.”

Viņš skaidro, ka šobrīd olimpiskajā rangā viņam ir 28. vieta, bet spēlēs piedalīsies 32 sportisti.

Izmantotie resursi:
LVS | Sākums

     [+] [-]

, 2024-06-10 23:23, pirms 2 nedēļām
Hm, starp 5,60 un 5,90 ir oi, oi, oi atšķirība.

     [+] [-]

, 2024-06-11 00:11, pirms 2 nedēļām
Kāpēc ņemt mīksto kārti ja varēja ņemt cieto?! kāds zinošs var paskaidrot?

     [+] [-]

, 2024-06-11 10:03, pirms 2 nedēļām
wizzy888 rakstīja: Kāpēc ņemt mīksto kārti ja varēja ņemt cieto?! kāds zinošs var paskaidrot?
Dāmas arī neizpratnē par šo.