Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Lodes grūdēja Adamsa gatava trešajam pasaules čempiones titulam pēc kārtas

Jānis Pārums

Lodes grūdēja Adamsa gatava trešajam pasaules čempiones titulam pēc kārtas
Valērija Adamsa
Foto: Mark Dadswell

Titulētā Jaunzēlandes lodes grūdēja Valērija Adamsa (agrāk – Villi) pēc pērnā gada neveiksmēm ir atguvusies un šogad pasaules čempionātā cer izcīnīt savu trešo pasaules čempiones titulu.

Aizvadītais gads Pekinas olimpisko spēļu un esošajai pasaules čempionei bija pilns sarūgtinājuma. Viss sākās pasaules čempionātā telpās, kur Adamsa piedzīvoja sakāvi pret olimpisko spēļu medaļnieci un 2005.gada pasaules čempioni, baltkrievieti Nadeždu Ostapčuku. Turklāt nelīdzēja pat tas, ka Valērija, kuras uzvārds tolaik vēl bija Villi, sasniedza jaunu personisko rekordu (20.49). Kopumā 2010.gada laikā Adamsa Ostapčukai zaudēja septiņas reizes, tāpēc jaunzēlandiete izlēma veikt pārmaiņas savā dzīvē.

Personiskās dzīves krīze tika pārvarēta, izšķiroties no vīra un atgriežoties savā meitas uzvārdā, savukārt sportiskās neveiksmes Adamsa nolēma pārvarēt, nomainot treneri. Sākumā par to kļuva Jaunzēlandē dzīvojošais Didjē Pops, bet tagad Adamsas treneris ir šveicietis Žans Pjērs Egers.

Pārmaiņas deva rezultātus jau pērnā gada nogalē, kad Kontinentālajā kausā Spiltā Adamsa pārspēja Ostapčuku par 70 centimetriem, aizgrūžot lodi 20.85 metrus tālu. Savas līderpozīcijas viņa turpina nostiprināt arī šogad – uzvaras Dimanta līgas posmos Oslo, Kopenhāgenā, Parīzē un Londonā. Starts Lielbritānijas galvaspilsētā kļuva par pēdējo pirms pasaules čempionāta Tegu (Dienvidkoreja), kas notiks no 27.augusta līdz 4.septembrim.

Adamsa uzsver, ka galvenais šobrīd ir uzvara pasaules čempionātā, bet rezultāts šajā gadījumā ir otršķirīgs. Jāpiebilst, ka sezonas līdere pasaulē ir Ostapčuka (20.94), taču Adamsa (20.78) viņu pārspējusi visās līdzšinējās tikšanās reizēs šosezon. Ja Adamsa uzvarēs arī Tegu, tas viņai būs trešais pasaules čempiones tituls pēc kārtas.

Izmantotie resursi:
rusathletics.com
iaaf.org