Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Etiopiešu skrējējam Mergam atņem bronzas medaļu

Jānis Pārums

Etiopiešu skrējējam Mergam atņem bronzas medaļu
Imane Merga
Foto: AFP/Scanpix

Etiopijas skrējējam Imanem Mergam, kurš pasaules čempionāta pēdējā dienā izcīnīja bronzas medaļu 5000 metru skrējienā , godalga atņemta, jo distances laikā vienubrīd etiopietis izkāpis no skrejceļa, tādejādi pārkāpjot noteikumus.

Turklāt vēl bez šī pārkāpuma pēdējā aplī Merga pagrūstījies ar diviem kenijiešiem un Kenijā dzimušo Bernardu Lagatu, kurš pēc finiša atzina, ka kontakts ar Mergu 80 metrus pirms finiša viņam, iespējams, liedzis nopietnāk pacīnīties ar čempionu Mohamedu Farahu no Lielbritānijas. Lagats skrējienā finišējis otrais, kamēr Merga noslēdzis pirmo trijnieku. Uz Mergas agresīvo skriešanas stilu norādījuši vēl vairāki skrējēji.

Interesantākais ir fakts, ka pats Merga par diskvalifikāciju uzzinājis tikai... preses konferencē. Etiopietis bija paspējis jau piedalīties apbalvošanas ceremonijā, saņemt savu godalgu, bet vēlāk piedalījies medaļnieku preses konferencē, kur tikai pēc žurnālista jautājuma sapratis, ka ir diskvalificēts un izcīnīto godalgu nāksies atdot. Tiesa, bešā šajā čempionātā viņš nav palicis – bronzu Merga izcīnīja arī 10 000 metru skrējienā.

Etiopijai medaļu vērtējumā Mergas atņemtā godalga nekādu skādi nav nodarījusi, jo arī ceturtajā vietā finišēja etiopietis Dejans Gebremeskels, kurš pēc Mergas diskvalifikācijas ticis pie bronzas medaļas.

Izmantotie resursi:
letsrun.com

  +2 [+] [-]

, 2011-09-05 11:51, pirms 13 gadiem
Varēja paķert medāli un skriet prom - nenoķers tak

  +3 [+] [-]

, 2011-09-05 16:00, pirms 13 gadiem
Inokenty rakstīja: Varēja paķert medāli un skriet prom - nenoķers tak
ja vien Bolts nestrādā par apsargu

     [+] [-]

, 2011-09-06 07:19, pirms 13 gadiem
Mazliet viņa žēl, ka viņš to uzzināja tikai pēc apbalvošanas ceremonijas, tādām lietām jābūt zināmām jau mazliet ātrāk, manuprāt.