Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Caune: "Taktikas ziņā viss bija kā plānots, pēc 2km nesapratu, kas notiek ar ķermeni"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Caune: "Taktikas ziņā viss bija kā plānots, pēc 2km nesapratu, kas notiek ar ķermeni"
Agate Caune. Foto: Guntis Bērziņš.

Piektdien pēc iegūtās 16. vietas Eiropas čempionātā 5000m skrējienā Agate Caune atzina, ka taktikas ziņā viss esot bijis kā plānots, bet pēc otrā kilometra nav sapratusi, kas notiek ar ķermeni.

Iepriekš ziņojām, ka Latvijas vidējo distanču skrējēja Agate Caune vakar Romā debijā Eiropas meistarsacīkstēs 5000 metru skrējienā finišēja ar rezultātu 15:28,04 un ieņēma 16. vietu. Skrējiena sākumā viņa turējās līderu grupā, bet pēc divu kilometru atzīmes veikšanas sāka atpalikt no tobrīd vadošo 11 skrējēju grupas, pēc tam ilgāku laiku skrienot kopā ar spānieti Mariju Forero, bet pēc tam abas sportistes noķēra sekotāju grupiņa.

“Biju cerējusi apmēram uz tādu pašu rezultātu, kādu šosezon sasniedzu Karlsrūē (15:18,54). Rezultāts diemžēl mani neapmierina. Pirmie divi kilometri bija pēc plāna, bet pēc otrā kilometra es nesapratu, kas notiek ar ķermeni. Biju nogurusi, un līdz galam nesanāca izdarīt savu darbiņu,” par rezultātu saka Caune.

“Taktikas ziņā viss bija kā plānots, – bija jāturas līdzi vadošajām, jo distancē bija labs temps, un šis ir finālskrējiens. To es ievēroju, bet grūstīšanās dēļ bija grūti pirmajos apļos atrast sev vietu, un šobrīd man asiņo kāja. Tas arī mani izsita no ritma. Tie kāpinājumi, lai atrastu savu vietu, rezultātu un arī noskrietos metrus ietekmēja diezgan daudz,” par notikumiem trasē saka nepilnus 20 gadus vecā valmieriete, piebilstot, ka ievērojusi arī visu, kas pareizi jādara karstā laikā.

“Man likās, ka sportiskā forma ir tīri laba. Biju divas nedēļas pēc Rīgas maratona kārtīgi pastrādājusi, vajadzēja būt rezultātam, labākam nekā iepriekš tika sasniegts Vācijā,” nelielā neizpratnē ir skrējēja. “Gribas šo nakti nogulēt, rīt ar vēsu prātu izvērtēt savu skrējienu, noskatīties to, kurā brīdī notika lūzums, un pēc tam analizēt to, lai saprastu, pie kā ir jāpiestrādā. Varbūt citādāk jāveido treniņu programma, lai viss ķermenis kļūtu spēcīgāks.”

Caune stāsta, ka pagājušās sezonas trauma, kuras dēļ nācās ņemt astoņu mēnešu pauzi, ir ietekmējusi diezgan daudz: “Tas arī atspoguļojas treniņu programmā. Ļoti jāpiedomā pie atjaunošanās, pie jebkura mazākā diskomforta, bet tāds ir sports, un visi sportisti iet tam cauri. Jāiet uz priekšu ar vēsu prātu un ticību sev.”

Tagad priekšā neliela atpūta un gatavošanās sacensībām augustā, kurās tiks skrieta vien 5000 metru distance.

Izmantotie resursi:
LVS | Sākums

     [+] [-]

, 2024-06-09 08:45, pirms 2 nedēļām
Nu ļoti jau pļāpīga meitene!

     [+] [-]

, 2024-06-09 09:39, pirms 2 nedēļām
Tie astoņi mēneši taču ir mūžība! ☹️ Tiešām treneri nesaprata, ka Caune nav robots, kurš var skriet mačos gandrīz katru nedēļu?