Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Kenijieši Čebets un Lokedi savās debijās uzvar Ņujorkas maratonā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Kenijieši Čebets un Lokedi savās debijās uzvar Ņujorkas maratonā
Evanss Čebets. Foto: USA Today Sports/Scanpix

LETA--AP. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēji Evanss Čebets un Šārona Lokedi svētdien savās debijās izcīnīja uzvaras prestižajā Ņujorkas maratonā.

Sacensības aizritēja apmēram 23 grādos pēc Celsija, vienos no karstākajiem laikapstākļiem kopš 1986.gada, kad maratons tika pārcelts uz novembri.

Čebets finiša līniju šķērsoja pēc distancē pavadītām divām stundām astoņām minūtē un 41 sekundes. 13 sekundes vēlāk finišēja Šura Kitata no Etiopijas, bet minūti un 50 sekundes atpalika Abdi Nagējs no Nīderlandes.

Lielu daļu distances vadībā bija brazīlietis Daniels du Nasimēntu, kurš skrēja Ņujorkas maratona rekorda grafikā, tomēr apmēram astoņus kilometrus pirms finiša saļima.

Šogad Čebets uzvarēja arī Bostonas maratonā.

Tikmēr Lokedi, maratona distanci veicot pirmo reizi karjerā, finišēja divās stundās 23 minūtēs un 23 sekundēs. Septiņas sekundes atpalika Izraēlas skrējēja Lona Čemtai Salpētere, bet vēl pēc deviņām sekundēm finišēja etiopiete Gotitoma Gebreslase.

Svētdien notikušais Ņujorkas maratons bija šīs sezonas pēdējās sacensības "World Marathon Majors" seriālā.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2022-11-07 10:13, pirms gada
Ar Prokopčukas labāko laiku 2:24:41 joprojām TOP6 var iekļūt
https://results.nyrr.org/event/M202...