Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Grabustei 8. vieta Eiropas čempionātā

Andrejs Siliņš

Grabustei 8. vieta Eiropas čempionātā
Aiga Grabuste
Foto: AFP/Scanpix

Čehijas galvaspilsētā Prāgā turpinās Eiropas čempionāts telpu vieglatlētikā. Sestdien Latvijas vadošā tāllēcēja Aiga Grabuste ar 6,54 metrus tālu lēcienu ieņēma pēdējo astoto pozīciju fināla sacensībās.

Piektdien kvalifikācijā Grabuste uzrādīja sesto labāko rezultātu (6,57), iekļūstot fināla sacensībās, kur startēja astoņu labāko rezultātu īpašnieces. Jaunā Latvijas rekorda īpašniecei finālā izdevās pirmais lēciens, ar ko arī nācās samierināties kā labāko rezultātu. Trīs nākamie lēcieni netika ieskaitīti, bet pēdējos divos neizdevās aizsniegties pat līdz 6,5 metru atzīmei.

Līdz ar to Grabuste ar rezultātu 6,54 metri ieņēma pēdējo astoto pozīciju. No sestajā vietā esošās vācietes Melanijas Bauškes Aigu šķīra pieci centimetri. Uzvaru izcīnīja pagājušā gada Eiropas vicečempione Ivana Španoviča no Serbijas, kurai izdevās uzstādīt jaunu Serbijas rekordu - 6,98 metri.

Eiropas čempionāts vieglatlētikā telpās

Tāllēkšana sievietēm

VSportisteValstsRezultāts
1.I.ŠpanovičaSerbija6.98 NR
2.S.T.MoguenaraVācija6.83 SB
3.F.MarinkuRumānija6.79 EJR
4.A.RotaruRumānija6.74 PB
5.E.LesuēraFrancija6.73
6.M.BauškeVācija6.59
7.K.M.MejaTurcija6.57
8.A.GrabusteLatvija6.54
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-03-07 19:37, pirms 10 gadiem
Apsveicu Aigas. Labs sasniegums. Žurnālists gan nepraša, tādi teksti kā "ar to nācās samierināties", "neizdevās aizsniegties pat līdz", "ieņēma pēdējo vietu" ar nolūku pazemina atlētu. Tas tomēr ir EČ un tā tomēr ir augstā 8. vieta.

  -1 [+] [-]

, 2015-03-07 20:05, pirms 10 gadiem
ziemļnieks rakstīja: Apsveicu Aigas. Labs sasniegums. Žurnālists gan nepraša, tādi teksti kā "ar to nācās samierināties", "neizdevās aizsniegties pat līdz", "ieņēma pēdējo vietu" ar nolūku pazemina atlētu. Tas tomēr ir EČ un tā tomēr ir augstā 8. vieta.
Tieši to pašu ievēroju, ļoti slikti uzrakstīts, noniecināts labs rezūltāts...tas taču bija fināls EČ