Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Kipčoge un Kosgei labo Tokijas maratona rekordus

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kipčoge un Kosgei labo Tokijas maratona rekordus
Eliuds Kipčoge. Foto: AFP/Scanpix

LETA--AFP. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēji Eliuds Kipčoge un Brigida Kosgei svētdien uzvarēja prestižajā Tokijas maratonā, labojot sacensību rekordus.

Kipčoge finiša līniju šķērsoja pēc distancē pavadītām divām stundām divām minūtēm un 40 sekundēm. Viņš par vienu minūti un vienu sekundi atpalika no sev piederošā pasaules rekorda, kuru sasniedza 2018. gada Berlīnes maratonā.

Daļu laika kenijietis zaudēja apmēram pie desmit kilometru atzīmes, kur aizskrēja nedaudz citā virzienā.

Kipčogem tagad pieder trīs no četriem visu laiku labākajiem rezultātiem maratonā. Viņa tempā līdz apmēram 35 kilometram spēja turēt tikai viņa tautietis Amoss Kipruto, kurš finišā zaudēja 33 sekundes, bet vēl minūti un vienu sekundi vēlāk distanci beidza etiopietis Tamirats Tola.

Kosgei finišēja divās stundās 16 minūtēs un divās sekundēs jeb minūti un 58 sekundes lēnāk par sev piederošo pasaules rekordu. Aiz viņa bija divas etiopietes Ašete Bekere un Gotitoma Gebreslase, kuras zaudēja attiecīgi vienu minūti un 56 sekundes un divas minūtes un 12 sekundes.

Kosgei pēc šodienas sacensībās ir divi no trīs visu laiku ātrākajiem rezultātiem maratonā.

Nākamreiz elites skrējēji pulcēsies 18. aprīli, sacenšoties Bostonas maratonā.