Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Rīgas maratonā varētu piedalīties vairāk nekā 30 000 dalībnieku no vismaz 80 valstīm

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Rīgas maratonā varētu piedalīties vairāk nekā 30 000 dalībnieku no vismaz 80 valstīm
Foto: Lauris Vīksne.

Baltijas vērienīgākais tautas sporta notikums - Rimi Rīgas maratons - šogad 18. un 19. maijā plāno pulcēt vairāk nekā 30 000 dalībnieku – skrējējus un veselīga dzīvesstila cienītājus - no vismaz 80 pasaules valstīm, lēš maratona rīkotāji.

Sestdienā maratona nedēļas nogali ievadīs Olimpiskā bērnu diena ar DPD jūdzi, kas, kā ierasts, būs arī Latvijas čempionāts jūdzes distancē, un bērnu distances, kurās 11. novembra krastmalā varēs sacensties jaunie skrējēji līdz 12 gadu vecumam. Savukārt svētdien, 19. maijā, uz starta līnijas stāsies garāko distanču – maratona un pusmaratona – dalībnieki, kā arī ierasti viskuplāk pārstāvēto distanču – 10 km un 5 km – skrējēji.

Rimi Rīgas maratona Latvijas Skolu kausā par samazinātu dalības maksu (2 eiro) sacentīsies vairāk nekā 3 500 skolēnu, kas veiks gan DPD jūdzes, gan 5 kilometru distances. Par simbolisku dalības maksu (2 eiro) iespēja startēt būs arī pasākuma vēsturē visapjomīgākajā programmā dalībniekiem ar funkcionālajiem traucējumiem – sadarbībā ar Mēness Aptiekām šo iespēju 400 dalībnieku lielai izlasei organizatori piedāvās “Iekļaujošs maratons” ietvaros.

"Maratons būs pirmais tautas sporta notikums pasaulē, kas vienā nedēļas nogalē pulcēs piecas distances, kuras ir atzītas ar Pasaules vieglatlētikas savienības augstākās kvalitātes latiņu", preses konferencē sacīja "Rimi Rīgas maratona" organizatoru komandas vadītājs Aigars Nords.

Maratona distancēs izmantos pērn oktobrī notikušā pasaules čempionāta skriešanā trases. Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV) ir pārliecināts, ka plānotie ielu remontdarbi šogad netraucēs maratona norisei.

Preses konferencē organizatori prezentēja šī gada medaļu un oficiālā skriešanas krekla dizainu. Rimi Rīgas maratonā visu distanču finišētāji, sākot no pašiem mazākajiem olimpiskajā bērnu dienā līdz pat maratona distancei, saņems medaļas, kuru dizainu veidojis starptautiski atzīts latviešu mākslinieks Germans Ermičs, kurš dizaina izveidē iedvesmojies no sporta apavu kurpju šņorēm.

Tāpat kā iepriekšējos gadus, arī šogad Rimi komandu kauss pulcēs Latvija aktīvāko uzņēmumu komandas, cerot pulcēt ap 500 Latvijas uzņēmumu komandām. Rimi komandu kausa ietvaros uzņēmumu komandas gan saliedēsies, gan cīnīsies par balvām un aktīvāko komandu tituliem trīs kategorijās – no 15 līdz 29 dalībniekiem, no 30 līdz 49 dalībniekiem un virs 50 dalībniekiem. Komandu konkurencē uzvarētāji tiks noteikti pēc dalībnieku individuālajiem rezultātiem vecuma grupās.

Parūpējoties par kaut ko Ziemeļeiropā vēl nebijušu, šogad Rimi Rīgas maratona organizatori uz Latviju un, precīzāk, maratona sezonas notikumu centru - tirdzniecības centru Spice -, ir atgādājuši īpašu pasaules lielāko skrejceliņu, kura moto ir “Izskrien pasaules rekordu Spicē!”.

Līdz 14. aprīlim ikvienam interesentam būs iespēja pārbaudīt savus spēkus, mēģinot paskriet maratona vīriešu vai sieviešu pasaules rekorda tempā. Lielais skrejceliņš Spicē speciāli būvēts tā, lai arī lēnākie skrējēji, tipinātāji un bērni brīdī, kad ašo skriešanas tempu vairs nespēj un negrib turēt, varētu bez bēdām un smaidu uz lūpām, kā arī apkārtējiem par prieku, eleganti noslīdēt no skrejceliņa īpaši polsterētā finišā.

Šo dienu laikā tiks noskaidroti spēcīgākie skrējēji gan vīriešu, gan sieviešu vidū, kuri visilgāk būs spējuši noturēties iespaidīgajos maratona rekorda tempos, izcīnot tirdzniecības centra Spice dāvanu kartes 100 EUR vērtībā! Savukārt sestdienas 6. un 13. aprīlī būs īpaši veltītas bērniem, kuriem tiks nodrošināta īpaša programma un iespēja līdztekus pieaugušajiem izmēģināt milzu skrejceliņu.

“Priecājos, ka savu artavu Rīgas kā reģiona skriešanas galvaspilsētas statusa kaldināšanā, varam Rimi Rīgas maratonam ar šo projektu sniegt šeit Spicē. Tāpēc laipni lūgti Spices lielajā ātrijā, kur līdz pat 14. aprīlim sadarbībā ar Rimi Rīgas maratonu piedāvāsim pasaulē lielāko skrejceliņu, kas visiem burtiski uz savas ādas ļaus izbaudīt pasaules rekordu maratonā,” maratona dalībniekus uzrunā tirdzniecības centra Spice un Spice Home vadītāja Iveta Priedīte.

Maratons Rīgā notiek kopš 1991.gada. "Rimi Rīgas maratons" ir Baltijas valstu vērienīgākais tautas sporta notikums, kas ik gadu Latvijas galvaspilsētā pulcē desmitiem tūkstošu skrējēju no visas pasaules.

Atgādinām, ka Rimi Rīgas maratona visām distancēm (42, 21, 10, 5 kilometru, DPD jūdzes distancei un Olimpiskajai bērnu dienai) iespējams reģistrēties oficiālajā maratona mājaslapā Rimi Rīgas maratons — Lielākais un... Organizatori atgādina, ka izdevīgāk reģistrēties līdz 30. aprīlim.

Informāciju sagatavoja
Rimi Rīgas maratona organizatoru
komanda

  +1 [+] [-]

, 2024-04-04 16:18, pirms 4 nedēļām
Vai šogad drīkst piedalīties skrējēji bez sertifikāta? Vai arī atkal savus kilometrus jānoskrien kaut kur mežā, un medaļu pēc tam atsūtīs pa pastu?

     [+] [-]

, 2024-04-04 19:59, pirms 4 nedēļām
Damokla_zobens_23 rakstīja: Vai šogad drīkst piedalīties skrējēji bez sertifikāta? Vai arī atkal savus kilometrus jānoskrien kaut kur mežā, un medaļu pēc tam atsūtīs pa pastu?
Vo, vo!
Ar to interese par šo pasākumu izbeidzās.