Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempionātā junioriem un jauniešiem sasniegti jauni valsts rekordi

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Vakar un šodien Ogrē notika Latvijas čempionāts vieglatlētikā divās vecuma grupās – junioriem (U20) un jauniešiem (U18).Sacensība ir ne tikai ar šogad neapšaubāmi kuplāko dalībnieku pulku, bet arī ar daudziem dažāda ranga rekordiem. Divu dienu sacensībās uzvarētājiem un arī godalgoto vietu ieguvējiem tika pasniegti 80 medaļu komplekti - sacensības notika 20 disciplīnās katrā no vecuma grupām.

Savukārt, par atzīstamo sacensību rezultātu līmeni liecina vairāki fakti. 72 individuālo disciplīnu uzvarētāji sasniedza 33 šosezon labākos rezultātus Latvijā- Lat SB (jaunieši U18 – 12, bet juniori, juniores un jaunietes – pa septiņiem).Divās disciplīnās Ogrē tika sasniegti arī sezonas absolūti labākie rezultāti: Lāsma Zemīte veica personīgā rekorda augstumu – 1,82 m, bet Māra Anna Zīverte tikai 0,04 sek. atpalika no personīgā rekorda(1:00,96) 400 m barjerskrējienā – 1:01,00.

Vēlreiz patīkami pārsteidza tikai 15-gadīgā Ķekavas vesera metēja Karīna Jansena (trenere – savulaik Latvijas rekordiste Vaira Kumermane). Atkal startējot ārpus konkursa - šoreiz U 18 jauniešu sacensībās,Karīna 3 kg smago veseri aizmeta 60,16 m.Šis rezultāts ievērojami pārsniedz Latvijas rekordus kā meitenēm (U16), tā jaunietēm (U18).Šogad bija paredzēts U18 jauniešu Eiropas čempionāts Itālijā.Lai kur un lai kad šis čempionāts notiks tuvākajā laikā, Karīna ir izpildījusi arī līdzdalības normatīvu (60 m).Starp citu, Karīnas rezultāts Eiropā šobrīd ir ceturtais labākais.

Mūsu olimpiete Līga Velvere Ogrē ārpus konkursa startēja 1500 m skrējienā un sasniedza jaunu personīgo rekordu -4:19,69.

Vairāk informācijas: https://athletics.lv/lv/article/408...

Fotogalerija: ŠEIT

Izmantotie resursi:
athletics.lv