Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

"World Athletics" 2026. gadā ieviesīs jaunas sacensības, kas norisināsies reizi divos gados

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

"World Athletics" 2026. gadā ieviesīs jaunas sacensības, kas norisināsies reizi divos gados
Noā Lailzs. Foto: World Athletics

LETA--AFP. Pasaules Vieglatlētikas savienība ("World Athletics") sākot ar 2026.gadu ieviesīs jaunas sacensības, kas norisināsies reizi divos gados.

"Ultimate Championship" trīs dienu garumā tiks aizvadītas reizi divos gados un sacensības izveidotas, lai ar augsta līmeņa sacensībām aizpildītu sezonas, kurās nav ne pasaules čempionātu, ne olimpisko spēļu.

Sacensībās varēs piedalīties katras disciplīnas 16 labākie atlēti pasaules rangā, kopā "Ultimate Championship" pulcējot apmēram 400 sportistus.

Pirmais "Ultimate Championship" 2026.gadā Budapeštā norisināsies no 11.līdz 13.septembrim. Kopējais naudas balvu fonds būs desmit miljoni ASV dolāru, no kuriem zelta medaļu ieguvēji tiks pie 150 tūkstošiem ASV dolāru.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2024-06-03 19:18, pirms 2 mēnešiem
Vispār ne pasaules čempionātu, ne olimpisko spēļu nav reizi četros gados. Bet ar tādu piķi var arī mēģināt ar olimpiskajām spēlēm konkurēt.