Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Duplentiss Dimanta līgas posmā tuvu pasaules rekorda labojumam kārtslēkšanā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Duplentiss Dimanta līgas posmā tuvu pasaules rekorda labojumam kārtslēkšanā
Armands Duplentiss. Foto: AFP/Scanpix

LETA--AFP. Zviedrijas atlēts Armands Duplentiss svētdien Stokholmā Dimanta līgas posmā izcīnīja uzvaru kārtslēkšanā un bija tuvu pasaules rekorda labojumam.

Duplentiss ar pirmo mēģinājumu pārvarēja 5,60, 5,80 un 5,90 un sešu metru augstumā novietoto latiņu, bet trīs lēcieni 6,25 metru augstumā, lai arī nebija tālu no panākuma, šoreiz nebija sekmīgi.

ASV dzimušā zviedra pasaules rekords 6,24 metri ir sasniegts pirms sešām nedēļām Dimanta līgas posmā Ķīnas pilsētā Sjameņā.

Otrais ar pirmajā mēģinājumā pārvarētiem 5,90 metriem bija amerikānis Sems Kendrikss.

Nīderlandiete Femke Bola uzvarēja 400 metru skrējienā ar barjerām, sasniedzot rezultātu 53,07 sekundes, kas nedaudz atpaliek no sezonas pasaules labākā sasnieguma 52,70 sekundes, ko piektdien sasniedza amerikāniete Sidnija Maklaflina-Levrona.

Alžīrietis Džamels Sedžati ar jaunu sezonas labāko rezultātu pasaulē viena minūte un 43,23 sekundes uzvarēja 800 metru skrējienā.

Divkārtējā pasaules čempione jamaikiete Šerika Džeksone 200 metru skrējienā finišēja ar savu sezonas rekordu 22,69 sekundes.

Lielbritānijas skrējējas uzvarēja gan 1500 metru skrējienā, Lorai Muirai distanci veicot trīs minūtēs un 57,99 sekundēs, bet komandas biedrenei Džemmai Rīkijai 800 metrus veicot minūtē un 57,79 sekundēs.

Sieviešu augstlēkšanā pārliecinošu uzvaru izcīnīja ukrainiete Jaroslava Mahučiha, kura pārvarēja divu metru augstumā novietoto latiņu.

Savukārt brazīlietis Alisons Dos Santoss Dimanta līgā izcīnīja trešo uzvaru trijos startos, 400 metru barjerskrējienā uzvarot ar rezultātu 47,02 sekundes.

Vēl amerikāniete Čeisa Džeksone ar tieši 20 metrus tālu raidījumu izcīnīja trešo uzvaru lodes grūšanā, bet 100 metru distancē uzvarēja kamerūnietis Emanuels Eseme (10,16 sekundes) un Gambijas sprintere Džīna Basa Bitaje (11,15), kura par sekundes simtdaļu apsteidza Kotdivuāras sportisti Marī Žozē Talū-Smitu.

Šosezon Dimanta līgā ir iecerēti 15 posmi ar finālposmu septembra vidū Briselē.