Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Semenja uzvar karjeras, iespējams, pēdējās 800 metru sacīkstēs

Ints Megnis
Ints Megnis

Semenja uzvar karjeras, iespējams, pēdējās 800 metru sacīkstēs
Kastera Semenja finišē pirmā sacensībās Dohā. Foto: AFP/Scanpix

Slavenā DĀR vieglatlēte Kastere Semenja piektdien Dohā uzvarēja IAAF Dimanta līgas pirmā posma 800 metru distancē. Tas notika divas dienas pēc tam, kad 28 gadus vecā sportiste zaudēja tiesā ar Starptautisko vieglatlētikas federāciju (IAAF) par paaugstināto testosterona līmeni viņas organismā.

Semenja piektdien finišēja pēc minūtes un 54,98 sekundēm, tuvāko sekotāju apsteidzot par gandrīz trim sekundēm. Šī bija viņas trīsdesmitā uzvara pēc kārtas 800 metru sacensībās. Sasniedzot sezonas labāko rezultātu, sportiste pēc finiša neizrādīja nekādas emocijas.

8. maijā stāsies spēkā jaunie IAAF noteikumi, kas nosaka, ka skrējējām distancēs no 400 metriem līdz jūdzei testosterona līmenim asinīs jābūt mazākam nekā pieciem nanomoliem uz litru, bet Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) šonedēļ noraidīja Semenjas apelāciju par šo lēmumu. Kaut arbitrāžas tiesa šos noteikumus nosauca par diskriminējošiem, tā atzina, ka tie nepieciešami, lai šajās disciplīnās saglabātu sieviešu vieglatlētikas integritāti. Precīzi dati nav publiskoti, bet Semenjas testosterona līmenis organismā ir augstāks par noteikto līmeni.

"Darbi runā skaļāk par vārdiem," pēc sacensībām teica Semenja. "Viss ir atkarīgs no Dieva. Dievs ir izlēmis manu dzīvi, Dievs beigs manu dzīvi, Dievs ir izlēmis manu karjeru, Dievs beigs manu karjeru. Neviens cilvēks nevar likt man beigt skriet."

Ceturtdien Semenja veltīja noslēpumainu tvītu šim lēmumam, kurā tika ietverts teksts, ka viņa zinās, kad "aiziet prom", kas licis domāt, ka divkārtējā olimpiskā čempione varētu noslēgt karjeru. Tomēr piektdien viņa to noliedza: "Kā es varētu beigt karjeru 28 gadu vecumā? Joprojām jūtos jauna un enerģiska, man vēl ir vismaz desmit gadi vieglatlētikā." Tāpat Semenja uzsvēra, ka negatavojas lietot medikamentus, lai pazeminātu testosterona līmeni, kas viņai ļautu turpināt skriet šajās distancēs.

Lielāko pārsteigumu piektdien sagādāja 17 gadus vecā ukrainiete Jaroslava Mahučika, kura ar rezultātu 1,96 metri triumfēja augstlēkšanā. Šis viņai bija pirmais Dimantu līgas etaps karjerā, sportistei kļūstot par visu laiku jaunāko, kas spējusi uzvarēt šajās sacensībās.

Sacensības Dohā notika stadionā, kurā sezonas beigās tiks aizvadīts pasaules čempionāts. Latvijas vieglatlēti šajā etapā nepiedalījās.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/athletics...

  +3 [+] [-]

, 2019-05-03 21:46, pirms 5 gadiem
Pēc izskata, tai skaitā plecu platuma, izskatās ka tas ir vīrietis

  +4 [+] [-]

, 2019-05-03 21:51, pirms 5 gadiem
Izskatās, ka viņai tas testosterons pamatīgi iekačāts. No sievietes maz kas vairs palicis.

  -2 [+] [-]

, 2019-05-03 21:58, pirms 5 gadiem
Viņai tories ir baigi labā māja

     [+] [-]

, 2019-05-03 22:21, pirms 5 gadiem
nevis Kastera Semenja, bet gan Kasters Semenjs

  +1 [+] [-]

, 2019-05-03 23:00, pirms 5 gadiem
100% Hermafrodīts !!!

  +1 [+] [-]

, 2019-05-04 01:05, pirms 5 gadiem
Viņš ir vīriete.