Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Dopinga lietošanā pieķertajam Gejam piespriesta viena gada diskvalifikācija

Dopinga lietošanā pieķertajam Gejam piespriesta viena gada diskvalifikācija
Taisons Gejs
Foto: AFP/Scanpix

Amerikāņu sprinteris Taisons Gejs par aizliegto vielu lietošanu saņēmis viena gada diskvalifikāciju, vēsta ASV Antidopinga aģentūra (USADA).

31 gadu vecā amerikāņa Taisona Geja analīzes uzrādījušas aizliegtu anabolisko steroīdu klātbūtni. Pateicoties ASV sprintera sadarbībai ar USADA, sportista diskvalifikācija iespējamo divu gadu vietā ir tikai viena gada apjomā.

Tikuši anulēti visi Geja sasniegtie rezultāti kopš 2012.gada 15.jūlija jeb tās dienas, kad amerikāņu sprinteris pirmo reizi lietojis produktu, kura saturā bija aizliegtās vielas. Slavenais amerikānis jau šķīries no Londonas olimpisko spēļu sudraba godalgas, kas izcīnīta 4x100 metru stafetē. Medaļa nodota ASV Olimpiskajai komitejai. USADA arī informē, ka viena gada diskvalifikācija stājusies spēkā ar 2013.gada 23.jūniju – dienu, kad tika iegūtas pozitīvās analīzes.

Taisona Geja karjeras lielākie panākumi ir četras medaļas pasaules čempionātos. Īpaši veiksmīgs amerikānim bija 2007.gads Osakā (Japāna), kur Gejs izcīnīja trīs zelta medaļas – 100, 200 metros un 4x100 metru stafetē.

Pagājušā gada vasarā vieglatlētikas pasauli satricināja pamatīgs dopinga skandāls, kurā aizliegto vielu lietošanā tika pieķerti vairāki spēcīgi sprinteri – Gejs un jamaikieši Asafa Pauels, Šerona Simpsone un Veronika Kempbela-Brauna.

Divkārtējā olimpiskā čempione Kempbela-Brauna tika cauri ar rājienu, savukārt Simpsonei, kuras rēķinā ir trīs olimpiskās zelta medaļas, saņēmusi 18 mēnešu diskvalifikāciju. Arī Pauels saņēma pusotra gada diskvalifikāciju.

Izmantotie resursi:
U.S. Anti-Doping Agency - USADA
IAAF - International Association of Athletics...

  -1 [+] [-]

, 2014-05-03 11:30, pirms 10 gadiem
Nebūtu Gejs būtu 2.gadi.

  +1 [+] [-]

, 2014-05-03 12:04, pirms 10 gadiem
Nu vāks((( Te nopietna dopinga viela - gads. Pavlovam - h...ņa un divi))) Ir kaut kāds samērīgums????

     [+] [-]

, 2014-05-03 12:10, pirms 10 gadiem
bars161 rakstīja: Nu vāks((( Te nopietna dopinga viela - gads. Pavlovam - h...ņa un divi))) Ir kaut kāds samērīgums????
Pavlovam arī vajadzēja sadarboties,bet viņš neko nedarīja Bet ja nopietni tad protams smieklīgi,ka vienam tulīt jau diskābelis būs beidzies,bet citam kurš principā dēļ sava stulbuma tika pieķerts karjera ir lielā mērā izčakarēta.

     [+] [-]

, 2014-05-03 14:02, pirms 10 gadiem
Nezinu kā bija pēdējos gados, bet kādu laiku T.G. savas karjeras gaitā labprātīgi piedalījās USADA Project Believe, kur viņam veica ļoti biežus testus. Domāju, ka tieši šī sadarbība ir viens no iemesliem tikai 1 gada diskābelim.

     [+] [-]

, 2014-05-04 21:16, pirms 10 gadiem
naninoi rakstīja: Nebūtu Gejs būtu 2.gadi.
nebutu tu uzrakstijis stulbu komentaru, tagad neliktu tev neviens minusus komentara novertejuma!

  +1 [+] [-]

, 2014-05-04 21:22, pirms 10 gadiem
Taisons ir malacis jebkura gadijuma, tie kas ir bijusi porofesionalaja sporta zina, ka ir maz to, kuri nav meginajusi kautko!
Tikai cilveks ar raksturu spej katru dienu gadiem treneties 4 un vairak stundas diena, prieks sevis un saviem faniem, kurus vins iedvesmo!
Ja esi tik liels kritikis un nosodi tos kuri jaunsi vai nejausi ir sasmerejusies ar dopingu, tad ej un noskrien 100m ar visu dopingu zem 10sekundem! Gudri ????t nav malku cirst!
Gudri ????t mak visi!
Bet treneties vairak ka desmit gadus katru dienu, reti kurs var par spiti visam neveiksmem!
Respect T.G. vins ir viens no tiem cilvekiem, kurs spej iedvesmot!

Gudri ????t NAV malku cirst ! https://www.youtube.com/watch?v=nff...

     [+] [-]

, 2014-05-05 20:07, pirms 10 gadiem
bars161 rakstīja: Nu vāks((( Te nopietna dopinga viela - gads. Pavlovam - h...ņa un divi))) Ir kaut kāds samērīgums????
nesalīdzini, lūdzu, pasaules top sportistu ar Pavlovu