Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Špotakova: "Jāsāk trenēties, lai varu mest 73 metrus..."

Jānis Pārums

Špotakova: "Jāsāk trenēties, lai varu mest 73 metrus..."
Barbora Špotakova, Marija Abakumova, Sanete
Viljoena. Foto: AP/Scanpix

Pēc sieviešu šķēpmešanas sacensībās Tegu notiekošajā pasaules čempionātā, komentārus sniedza pasaules čempione Marija Abakumova, vicečempiona Barbora Špotakova un bronzas medaļniece Sanete Viljoena.

Marija Abakumova (71.99): "Man šodien ir dubults prieks. Pirmais ir tas, ka man izdevās tik lielisks rezultāts, bet otrais, ka tiku galā ar savu kājas savainojumu un tas netraucēja sasniegt iecerēto. Pirms čempionāta biju diezgan sarežģītā situācijā, domāju vai vispār lidot uz Tegu. Pēdējā mēneša laikā man bija problēmas ar kāju, grūti bija pat staigāt. Tāpēc es patiesi uztraucos, kas notiks sacensībās. Kad Barbora izvirzījās līderpozīcijās, domāju tikai par to, kā veiksmīgāk atbildēt."

"Kā gan es varu noraksturot sacensības – tās bija trakas un satriecošas, vieglatlētikas vēsturē daudz tādu nav bijis," atzina pasaules rekordiste (72.28) Barbora Špotakova (71.58). "Kurš gan varēja iedomāties, ka finālā būs tik tāli metieni? Ja godīgi, vienubrīd baidījos par savu pasaules rekordu. Taču treneris Jans Železnijs uzskata, ka es varu mest tālāk. Vienmēr ticu, ka varu mest tālu, ar tādu attieksmi piedalos sacensībās. Šodien biju cerējusi uz 70 metriem, bet 71 metrs ir lielisks rezultāts. Abakumova mani ļoti pārsteidza. Izskatās, ka man jāsāk trenēties, lai varētu mest 73 metrus (smaida)."

"Šīs ir vienas no jaukākajām sacensībām, kādās esmu bijusi. Marija un Barbora bija lieliskas," uzsvēra bronzas medaļas ieguvēja Sanete Viljoena (68.38) no DĀR. "Esmu smagi strādājusi, lai varētu mest 68 metru tālumā. Bronzas medaļa pasaules čempionātā man ir īpaša. Smags darbs vienmēr atmaksājas. Esmu lepna pārstāvēt Āfriku un izcīnīt Dienvidāfrikai medaļu. Šis ir bijis satriecošs gads, nevaru vien sagaidīt, kad varēšu to atzīmēt."

Izmantotie resursi:
IAAF

Slēpts komentārs: Peleeciits

  +5 [+] [-]

, 2011-09-02 19:43, pirms 13 gadiem
Peleeciits rakstīja: Nu tad saac,.... Man pie kaajas!
Ko tad lasi, ja tev pie kājas?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-09-02 19:53, pirms 13 gadiem
oilersbest rakstīja: 2012 gadā olimpiādē būs tāda cīņa starp Špotakovu un Abakumovu! Nevaru vien sagaidīt!
Ar škēpiem kā ar Bitēm nekad nevar neko zināt tāpēc domāju ka kāda no šīm pat netiks pie medaļām

  -1 [+] [-]

, 2011-09-02 20:57, pirms 13 gadiem
Abakumova ir uz steroīdiem, tādu muskuļu masu sievietei ar pelmeņiem neuzdzīsi

  +1 [+] [-]

, 2011-09-03 09:15, pirms 13 gadiem
Paus rakstīja: Abakumova ir uz steroīdiem, tādu muskuļu masu sievietei ar pelmeņiem neuzdzīsi
Profesionāli sportisti ikdienā uzturā pārsvarā nelieto pelmeņus vai tikai pelmeņus. Ļoti normāla muskuļu masa

Un, runājot par šķēpmešanu, man asaras bija visu laiku acīs no tā, cik ļoti viņas priecājās par saviem rezultātiem. Izcils fināls!