Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Varholms labo 29 gadus veco pasaules rekordu 400m/b skrējienā

Rolands Eliņš

Varholms labo 29 gadus veco pasaules rekordu 400m/b skrējienā
Karstens Varholms. Foto: AP/Scanpix

Norvēģijas sportists Karstens Varholms vakar Dimanta līgas posmā laboja pasaules rekordu 400 metru skrējienā ar barjerām. Viņa rezultāts bija 46.70 sekundes.

25 gadus vecais norvēģis Karstens Varholms distanci veica 46.70 sekundēs, par astoņām sekundes simtdaļām labojot pasaules rekordu. Kopš 1992. gada tas piederēja ASV vieglatlētam Kevinam Jangam, kurš to uzstādīja olimpiskajās spēlēs Barselonā.

"Tas bija perfekts brīdis," pēc sacensībām intervijā sacīja divkārtējais pasaules čempions Varholms. "Visi runāja par šo pasaules rekordu, kas bija nepārspēts ilgus gadus. Patiesībā tas bija nepārspēts jau tad, kad es vēl nemaz nebiju piedzimus."

Varholms arī pauda prieku, ka viņam izdevies to paveikt tieši Oslo, savu skatītāju priekšā: "Es zināju, ka to spēju paveikt, taču, protams, paveikt to dzīvē nozīmē pavisam ko citu. Esmu ļoti priecīgs un izbaudu šo mirkli."

Varholma iepriekšējais personīgais rekords bija 46.87 sekundes, šis rezultāts tika sasniegts iepriekšējā gadā.

Šosezon no 47 sekunžu robežas izskrējis arī Rajs Bendžamins, ASV sportists, kurš jūnijā distanci veica 46.83 sekundēs. Tas ir trešais visu laiku labākais rezultāts šajā distancē. Neviens cits šosezon nav skrējis ātrāk par 47.38 sekundēm, ko vakar Oslo stadionā paveica brazīlietis Alisons dos Santušs.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/olympics/story...

     [+] [-]

, 2021-07-02 09:23, pirms 3 gadiem
92.gads un Atlanta galīgi neiet kopā

     [+] [-]

, 2021-07-02 09:34, pirms 3 gadiem
To sauc par Bišletas stadionu. Pietiekami slavens vieglatlētikas pasaulē ar pie 50 nolauztiem pasaules rekordiem, lai to nesauktu par "Oslo" stadionu, jo negribas meklēt izrunu.