Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Sambam otrais visu laiku labākais rezultāts 400 metros barjerās

Andrejs Siliņš

Sambam otrais visu laiku labākais rezultāts 400 metros barjerās
Abderrahmans Samba
Foto: EPA / Scanpix

Mauritānijā dzimušais Kataras sportists Abderrahmans Samba sestdien Dimanta līgas posmā Francijas galvaspilsētā Parīzē uzstādīja jaunu sezonas labāko rezultātu 400 metru barjerskrējienā - 46,98 sekundes. Tas ir visu laiku otrais labākais rezultāts vēsturē.

Amerikānis Kevins Jangs 1992. gada Barselonas olimpiskajās spēlēs izcīnīja čempiona titulu, pirmo reizi vēsturē izskrienot no 47 sekundēm un uzstādot pasaules rekordu - 46,78 sekundes. Līdz vakardienai otrais visu laiku labākais rezultāts oficiālās sacensībās bija 47,02 sekundes, ko amerikānis Edvīns Mouzess uzstādīja 1983. gadā un kas bija pasaules rekords pirms Janga skrējiena, bet šī gada 8. jūnijā to atkārtoja barbudietis Rais Bendžamins.

22 gadus vecais Samba vakar Parīzē kļuva par tikai otro cilvēku, kurš 400 metru barjeroto distanci noskrējis mazāk nekā 47 sekundēs. Sambam tika fiksēts laiks 46,98 sekundes, kas ļāva piekto reizi pēc kārtas triumfēt Dimanta līgas posmā. "Esmu to teicis jau iepriekš - vēlos kļūt par ātrāko cilvēku pasaulē un smagi strādāju, lai tas notiktu," pēc izcilā rezultāta uzstādīšanas sacīja Samba.

"Man noteikti nebija izjūtas, ka šis būs skrējiens zem 47 sekundēm. Pieļāvu nelielu kļūdu startā, pazaudēju līdzsvaru pie pirmās barjeras, tāpēc negaidīju, ka noskriešu tik ātri," skrējienu komentēja Kataras sportists. "Būt otrajam ātrākajam vēsturē ir lieliski. Tuvojos pasaules rekordam, vēlos kļūt labāks, ejot uz priekšu soli pa solim. Kopš iepriekšējās sezonas esmu uzlabojis tehniku un, kas zina, varbūt vēl pēc gada varēšu skriet vēl par sekundi ātrāk."

Divkārtējā olimpiskā čempione Kastera Semenija uzstādīja jaunu personisko rekordu 800 metru skrējienā - minūte un 54,25 sekundes, kas ir labākais rezultāts pasaulē šosezon. Pasaules labākais rezultāts šogad arī kenijiešu vidējo distanču skrējējam Timotijam Čeruijotam, 1500 metrus pieveicot trīs minūtēs un 29,71 sekundē.

24 gadus vecais amerikānis Ronijs Beikers simt metru sprintā atkārtoja pasaules labāko rezultātu šogad - 9,88 sekundes. Iepriekšējo personisko rekordu Beikers uzlaboja par divām sekundes simtdaļām. Otrais palika mājinieks Džimijs Viko ar 9,91 sekundi, bet tāds pats laiks fiksēts arī trešajā vietā palikušajam ķīnietim Su Bingtianam, kuram tas bija personiskais rekords un atkārtots Āzijas rekords.

Jaunu Āzijas rekordu uzstādīja Salva Nasera - 20 gadus vecā bahreiniete izcīnīja uzvaru 400 metru skrējienā ar laiku 49,55 sekundes. Kenijiete Beatrise Čepkoeča 3000 metru šķēršļu skrējienu pieveica ar laiku 8:59.36, kas ir jauns sezonas labākais rezultāts pasaulē.

Izmantotie resursi:
https://www.iaaf.org

     [+] [-]

, 2018-07-01 11:21, pirms 6 gadiem
Jā, iespaidīgs sasniegums. Novēlu viņam uzstādīt pasaules rekordu!

     [+] [-]

, 2018-07-01 11:50, pirms 6 gadiem
kaut kāds vergu tirgus tajā Katarā. Noskatīja gaļu Mauritānijā, samaksāja pāris USD kilogramā, iedeva savu vārdu, uzvārdu un taisa čempionu. Pirms 2015.gada beigās viņu nopirka, neviens vārds nekur nav atrodams. Cilvēks bez vēstures
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2018-07-01 14:04, pirms 6 gadiem
jukuts rakstīja: kaut kāds vergu tirgus tajā Katarā. Noskatīja gaļu Mauritānijā, samaksāja pāris USD kilogramā, iedeva savu vārdu, uzvārdu un taisa čempionu. Pirms 2015.gada beigās viņu nopirka, neviens vārds nekur nav atrodams. Cilvēks bez vēstures
Šajā gadījumā medaļas otra puse- kas būtu tāds Samba, ja būtu palicis Mauritānijā? 99 procenti, ka nekas... Tādā ziņā man vairāk nepatīk, kad tiek pārpirkti jau gatavi augstas klases sportisti.