Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:474, Did:0, useCase: 3

Latviju Vankūverā pārstāvēs 59 olimpieši

Andrejs Siliņš

Latviju Vankūverā pārstāvēs 59 olimpieši
Martins Dukurs
Foto: AP/Scanpix

Otrdien Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Izpildkomitejas sēdē apstiprināja Latvijas Olimpisko delegāciju startam XXI Ziemas Olimpiskajās spēlēs, kas no 12. līdz 28. februārim notiks Vankūverā (Kanāda).

Delegācijā ir iekļauti 59 sportisti desmit sporta disciplīnās: ātrslidošanā, biatlonā, bobslejā, distanču slēpošanā, hokejā, kalnu slēpošanā, kamaniņu sportā, skeletonā, šorttrekā un snovbordā. Sastāvā iekļauti arī 45 apkalpojošā personāla darbinieki, tai skaitā treneri, tehniskie darbinieki, mediķi un delegācijas vadība.

LOK prezidents Aldons Vrubļevskis norādīja, ka: ”Šoreiz Latvijas Olimpisko komandu vislabāk raksturo vārdi – pieredze, jaunība un azarts, jo precīzi pusei sportistu 29 Vankūverā sagaidāma Olimpiskā debija.”

Vrubļevskis arī pastāstīja: „Komandā startēs šā gada Eiropas čempions un Pasaules kausa ieguvējs skeletonā Martins Dukurs, Eiropas čempions šorttrekā Haralds Silovs, kuram izdevies kvalificēties arī ātrslidošanā. Lepojamies arī ar Latvijas Olimpiskās hokeja izlases startu pēc kārtas jau trešajās Ziemas Olimpiskajās spēlēs. Kupls dalībnieku pulks pārstāvēs Latviju arī bobslejā, biatlonā, kamaniņu sportā un dažādās slēpošanas disciplīnās,” stāstīja Vrubļevskis.

Pirmie uz Kanādu dosies bobslejisti, kuri izlidos 1. februārī. Pirms ierašanās Kanādā viņiem plānota treniņnometne ASV. 4. februārī prom dosies kamaniņu sportisti, bet dienu vēlāk biatlonisti un distanču slēpotāji. 7. februārī uz Vankūveru dosies skeletonisti un atlikušie slēpotāji, bet 9. datumā - hokejisti.

Latvijas olimpiskā delegācija Vankūveras spēlēm

Ātrslidošana un šorttreks

Sportists: Haralds Silovs
Treneris: Edvīns Silovs

Biatlons

Sportisti: Ilmārs Bricis, Andrejs Rastargujevs, Edgars Piksons, Kaspars Dumbris, Kristaps Lībietis, Madara Līduma, Žanna Juškāne, Līga Glāzere un Gerda Krūmiņa.
Treneri: Vitālijs Urbanovičs, Māris Čakars. Aivars Bogdanovs, Intars Spalviņš, Sergejs Malkovs, Valts Eiduks.

Bobslejs

Sportisti: Jānis Miņins, Daumants Dreiškens, Oskars Melbārdis, Intars Dambis, Edgars Maskalāns, Pāvels Tulubjevs, Raivis Broks un Mihails Arhipovs.
Treneri: Sandis Prūsis, Zintis Ekmanis, Elmārs Priede, Edijs Kalenda. Tehniskajā sastāvā iekļauts Uģis Žaļims, kurš nepieciešamības gadījumā drīkstēs aizstāt kadu pieteiktajiem sportistiem. Privilēģijas viņam būs tādas pašas kā sportistiem, taču ar vienu izņēmumu - Uģis nedrīkstēs piedalīties oficiālajos treniņbraucienos.

Distanču slēpošana

Sportisti: Jānis Paipals, Anete Brice.
Treneri: Juris Ģērmanis, Anžela Brice.

Hokejs

Sportisti:Lauris Dārziņš, Herberts Vasiļjevs, Miķelis Rēdlihs, Ģirts Ankipāns, Mārtiņš Cipulis, Jānis Sprukts, Aleksejs Širokovs, Mārtiņš Karsums, Aleksandrs Ņiživijs, Armands Bērziņš, Kaspars Daugaviņš un Gints Meija. Georgijs Pujacs, Kristaps Sotnieks, Arvīds Reķis, Krišjānis Rēdlihs, Guntis Galviņš, Rodrigo Laviņš, Kārlis Skrastiņš, Oskars Bārtulis, Edgars Masaļskis, Ervīns Muštukovs un Sergejs Naumovs.
Sarakstā ir iekļauti arī vairāki rezervisti: Oļegs Sorokins, Artūrs Kulda, Jēkabs Rēdlihs, Roberts Bukarts, Viktors Bļinovs, Kaspars Saulietis, Roberts Jekimovs. Izlases galīgais sastāvs kļūs zināms 15. februārī, kad Latvijas Hokeja federācijai jāizlemj, kuri būs rezervisti. Uz Vankūveru rezervistu statusā dosies divi, iespējams, trīs hokejisti.
Treneri: Oļegs Znaroks, Harijs Vītoliņš, Māris Baldonieks, Mihails Šostaks, Vita Ļebedeva, Aleksandrs Rogoza, Jurijs Silovs.

Kalnu slēpošana

Sportisti: Roberts Rode, Kristaps Zvejnieks, Einārs Lansmanis, Liene Fimbauere.
Kalnu slēpošanā vīriešiem Latviju pārstāvēs divi dalībnieki, bet LOK pašlaik apstiprinājusi trīs dalībniekus. Līdz 29.janvārim Latvijas Slēpošanas savienība pieņems lēmumu, kurš no sportistiem – Zvejnieks vai Lansmanis brauks uz Vankūveru.
Treneri: Dinārs Doršs, Staņislavs Sokoļenko.

Kamaniņu braukšana

Sportisti: Anna Orlova, Maija Tīruma, Agnese Koklača, Mārtiņš Rubenis, Inārs Kivlenieks, Guntis Rēķis, Juris Šics un Andris Šics, Oskars Gudramovičs, Pēteris Kalniņš, Uldis Logins.
LOK apstiprinātajā sarakstā ir iekļauti 12 kamaniņu braucēji, bet uz olimpiskajām spēlēm brauks 10 sportisti, jo spēlēs katru valsti var pārstāvēt divas divnieku ekipāžas. Šobrīd esam apstiprinājuši trīs divnieku ekipāžas, no kurām brāļi Šici Vankūverā startēs noteikti, bet par otru ekipāžu gala lēmumu pieņems pēc Pasaules junioru čempionāta rezultātiem.
Treneri: Pēteris Cīmanis, Jānis Liepa, Sandris Bērziņš, Aivars Kalniņš.

Skeletons

Sportisti: Martins Dukurs un Tomass Dukurs.
Treneri: Ivo Pakalns, Matiass Bīdermans, Dainis Dukurs.

Snovbords

Sportisti: Toms Vasins.
Atkarībā no no citu nacionālo olimpisko komiteju lēmumiem izmantot vai neizmanot piešķirtās kvotas, Vasinam vēl ir izredzes saņemt ielūgumu uz XXI ziemas Olimpiskajām spēlēm.
Treneris: Andris Vasins.

Mediķi

Līga Cīrule, Aldis Cīrulis, Boriss Lonšakovs, Pāvels Paučonoks, Mareks Osovskis, Edvīns Ļešenkovs, Zane Krūze, Māris Eikens, Boriss Lavrenovs, Jānis Kvēps, Fjodors Mazurs.

Delegācijas vadība

Vadītājs: Žoržs Tikmers
Vadītāja vietnieks (Vistlera): Andris Lupiks.
Vadītāja Vietnieks (Vankūvera): Raitis Keselis.
Preses atašejs: Marita Vilciņa

LOK oficiālajā delegācijā iekļauti arī Starptautiskās Olimpiskās komitejas ielūgtie viesi -LOK prezidents Aldons Vrubļevskis un ģenerālsekretārs Einars Fogelis, kā arī Olimpisko spēļu orgkomitejas ielūgtie viesi – Valsts prezidents Valdis Zatlers ar kundzi Lilitu Zatleri, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, kā arī izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe.

1 2 3 74 komentāri

 +25 [+] [-]

, 2010-01-26 17:18, pirms 14 gadiem
Lai veicas! Ceram arī uz medaļām!

 +47 [+] [-]

, 2010-01-26 17:19, pirms 14 gadiem
Lielaka ceriba jau laikam ir Dukurs!

  +8 [+] [-]

, 2010-01-26 17:19, pirms 14 gadiem
kur dzirdēju, ka leišiem būs tikai 8 olimpieši!
varbūt, kāds var pateikt vai esmu dzirdējis pareizi!

  +7 [+] [-]

, 2010-01-26 17:20, pirms 14 gadiem
bez parsteigumiem
visi labakie kas ir to pelnijushi!!
iespjams Orlovas vieta vajadzeja Tirumu/Koklaču juniori [subjektivs viedoklis]

 +16 [+] [-]

, 2010-01-26 17:20, pirms 14 gadiem
Diezgan daudz sportistu priekš LV

  +7 [+] [-]

, 2010-01-26 17:20, pirms 14 gadiem
redzu sheit 2vas-3iis medalas!!!

 +11 [+] [-]

, 2010-01-26 17:20, pirms 14 gadiem
Priekš mazās LAtvijas daudz
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2010-01-26 17:23, pirms 14 gadiem
Cik Lietuvai un Igaunijai lielas delegācijas? Mums noteikti ir lielākā delegācija no Blatijas valstīm!

  -2 [+] [-]

, 2010-01-26 17:24, pirms 14 gadiem
Angelitos#22 rakstīja: kas tas par Bobsleja treneri Uģgi Žaļins???
ja buutu Uggi Zalins varetu bus soms myb zveidrs
Slēpts komentārs: Kaspars1984
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2010-01-26 17:25, pirms 14 gadiem
Mums vienmēr būs visvairāk cilvēki no Baltijas valstīm, ja vien Igaunijai vai Lietuvai arī neparādīsies Hokeja izlase A grupā kopā ar mums. Jo ar hokeja izlasi tak klāt uzreiz nāk pāri 20 cilvēku.
Slēpts komentārs: letinsh113

 +13 [+] [-]

, 2010-01-26 17:29, pirms 14 gadiem
kristapz16 rakstīja: Lielaka ceriba jau laikam ir Dukurs!
Lielākā cerība mums ir Koķe - visatbildīgākā sporta persona Latvijā

  -2 [+] [-]

, 2010-01-26 17:29, pirms 14 gadiem
Žanna Juškāne, ne Zane. Vispār daudz drukas kļūdu.

  -2 [+] [-]

, 2010-01-26 17:31, pirms 14 gadiem
krištianu rakstīja: Cik Lietuvai un Igaunijai lielas delegācijas? Mums noteikti ir lielākā delegācija no Blatijas valstīm!
Pārējās Baltijas valstis pārstāvēs tikai oficiālās delegācijas.

     [+] [-]

, 2010-01-26 17:32, pirms 14 gadiem
krištianu rakstīja: Cik Lietuvai un Igaunijai lielas delegācijas? Mums noteikti ir lielākā delegācija no Blatijas valstīm!
ņemot vērā hokeja komandu, noteikti!
Slēpts komentārs: MartinsS

  +4 [+] [-]

, 2010-01-26 17:34, pirms 14 gadiem
letinsh113 rakstīja: viss jau butu saprotams , bet ta bilde
kas vainas bildei, Martins ir galvenais favorits skeletona un lielaka ceriba

  +3 [+] [-]

, 2010-01-26 17:35, pirms 14 gadiem
Kaspars1984 rakstīja: Andrejs Rasturgujevs, Edgars Piksons, Kaspars Dumbris ,Kristaps Lībietis, Zane Juškāne, Līga Glāzere un Gerda Krūmiņa ko šie tūristi tur darīs??? Max ko vi;ni var sasniegt ir 50nieks labi ja un kāda jēga no tā????
Nesliktāk arī izskatās biatlonistu treneru korpuss. Katram biatlonistam nepilns 1 treneris. Rezultāti BŪS!

  +5 [+] [-]

, 2010-01-26 17:36, pirms 14 gadiem
Kaspars1984 rakstīja: Andrejs Rasturgujevs, Edgars Piksons, Kaspars Dumbris ,Kristaps Lībietis, Zane Juškāne, Līga Glāzere un Gerda Krūmiņa ko šie tūristi tur darīs??? Max ko vi;ni var sasniegt ir 50nieks labi ja un kāda jēga no tā????
Tu laikam ari esi viens no tiem, kas uzskata, kameer nau saniedzis top 6 pasaule.......tad vini nau nekas.....Ka lai izaug par medalnieku, ja nelauj un nepaliidz vinam nokluut taja sacensibu vide, kur dzimst medalnieki un izcili sportisti???......tur arii ir ta jeega.....ja nevari pats nest LV vardu pasaule......tad labak pakluse....

  +8 [+] [-]

, 2010-01-26 17:37, pirms 14 gadiem
Kaspars1984 rakstīja: Andrejs Rasturgujevs, Edgars Piksons, Kaspars Dumbris ,Kristaps Lībietis, Zane Juškāne, Līga Glāzere un Gerda Krūmiņa ko šie tūristi tur darīs??? Max ko vi;ni var sasniegt ir 50nieks labi ja un kāda jēga no tā????
Domāju, ja tu kādreiz spēsi kādā sporta veidā tikt uz olimpiskajām spēlēm, tad varbūt saprastu, un šādi jautājumi noteikti nerastos!

  +1 [+] [-]

, 2010-01-26 17:47, pirms 14 gadiem
Ceru uz I. Brica labu sniegumu. Bet nu domaju, ka pa kadai medaljai janjem - busim reali!
Lai vaicas visiem Olimpiešiem un Znarokam!

     [+] [-]

, 2010-01-26 17:50, pirms 14 gadiem
Veiksmi visiem

  +1 [+] [-]

, 2010-01-26 17:50, pirms 14 gadiem
lielākās cerības uz tiem, kas pa kalniņu brauks...

  +4 [+] [-]

, 2010-01-26 17:53, pirms 14 gadiem
Tatjanu Kaķeni mājās vajag atstāt, atnesis vel nelaimi !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2010-01-26 18:12, pirms 14 gadiem
Kaspars1984 rakstīja: Andrejs Rasturgujevs, Edgars Piksons, Kaspars Dumbris ,Kristaps Lībietis, Zane Juškāne, Līga Glāzere un Gerda Krūmiņa ko šie tūristi tur darīs??? Max ko vi;ni var sasniegt ir 50nieks labi ja un kāda jēga no tā????
Ja katra valsts ņemtu tikai tos kuri spēj izcinīt medaļas, tad jēgas no sacensībam nebūtu nekādas, katrā desciplinā būtu 5-10 cilvēku.
No Āfrikas laikām vispar neviens nebrauktu.
Man prieks par jubkūru sportistu no Latvijas, jo iekļūt starp 100 (kaut vai 1000) labākajiem pasaulē arī ir jāmāk un tas nav diezko viegli.

  -1 [+] [-]

, 2010-01-26 18:12, pirms 14 gadiem
Kaspars1984 rakstīja: Andrejs Rasturgujevs, Edgars Piksons, Kaspars Dumbris ,Kristaps Lībietis, Zane Juškāne, Līga Glāzere un Gerda Krūmiņa ko šie tūristi tur darīs??? Max ko vi;ni var sasniegt ir 50nieks labi ja un kāda jēga no tā????
Labāk, lai valsts nauda aiziet olimpisko spēļu tūrisitem, nevis kur nu parasti - kādam kabatā.
Skaidrs gan, ka Tev nav lielas jausmas par pārējiem sportistiem, jo paredzams, ka biatlonisti/es izskatīties kā uzvarētāji uz ditanču un kalnu slēpošanas sportistu snieguma fona.

  -1 [+] [-]

, 2010-01-26 18:15, pirms 14 gadiem
Nu uz 3 medaļām mēs toč varam cerēt: Dukuri,Miņina 4nieks.

  +3 [+] [-]

, 2010-01-26 18:25, pirms 14 gadiem
Biatlonā ar pilnvērtīgām komandām (vismaz 4 dalībniekiem, lai varētu braukt arī stafetē) varēja kvalificēties tikai 20 labākās pasaules izlases pēc pēdējo 2 pasaules čempionātu rezultātiem (vīriešiem gan laikam sanāk 21, jo mājinieki Kanāda neiekļuva atlases ranga 20-niekā), tā ka te runas par kaut kadu tūrismu ir veltas, jo kvalifikācija tika izpildīta godam. Dalībnieku skaits katrā disciplīnā arī ir noteikts un ierobežots.

  -1 [+] [-]

, 2010-01-26 18:29, pirms 14 gadiem
lkrnpk rakstīja: tev neviens arī neprasa, lai tu ko saprastu vai nē... ja pašam būtu iespēja pāris nedēļas Kanādā padzīvot par Starptautiskās Olimpiskās Komitejas naudu, nešaubos, ka tu jau tagad būtu koferus sakravājis...
a es tev tavu viedokli prasiiju?
1 2 3 74 komentāri