Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:474, Did:0, useCase: 3

Apķīlāts olimpiskais kalnu slēpošanas komplekss

Apķīlāts olimpiskais kalnu slēpošanas komplekss
Vistleras kalnu slēpošanas komplekss
Foto: vancouver2010.com

Kā ziņo autoritatīvi ārzemju finanšu ziņu avoti, ieskaitot Wall Street Journal, parādu dēļ apķīlāti un tiks izsolīti Vankūverā bāzētās kompānijas "Intrawest ULC" īpašumi. Starp tiem ir arī kalnu slēpošanas komplekss Vistlerā - nākammēnes notiekošo ziemas olimpisko spēļu mājvieta.

Tiek ziņots, ka "Intrawest ULC". kas pieder kādam Ņujorkas investīciju uzņēmumam, pagājušā gada decembrī neesot spējis iekļauties noteiktajā parādu atmaksas grafikā un nokavējis pēdējo maksājumu. Neapmierinātie aizdevēji, starp kuriem ir tādi pazīstami finanšu uzņēmumi kā "Lehman Brothers" un "Davidson Kempner", masu medijos publicējuši paziņojumu par daļas "Intrawest ULC" īpašumu apķīlāšanu un pārdošanu izsolē.

Plānots, ka izsole notiks 19. februārī - tieši pašā spēļu karstumā, dienā, kad Vistlerā paredzētas supergiganta sacensības vīriešiem.

Neraugoties uz notikušo, Vankūveras spēļu orgkomitejas pārstāvis Dens Doils ir pārliecināts, ka olimpisko spēļu norise netiks traucēta: "Visas Vistleras sporta būves ir pilnīgā kārtībā un gatavas uzņemt spēles. Bankrota procedūra ir sarežģīts process, tas ilgst vairākus mēnešus. Mēs esam pilnībā pārliecināti, ka spēles notiks arī kalnu slēpošanas kompleksā."

Dažādas finansiālas problēmas "Intrawest ULC" vajājušas jau kopš 2006. gada, kad kompānija tika pārpirkta. Lai varētu atdot savulaik veiktos aizņēmumus, "Intrawest ULC" jau nācies pārdot vairākus tās īpašumā bijušos atpūtas kompleksus ASV un Francijā.

Izmantotie resursi:
olympics.thestar.com

     [+] [-]

, 2010-01-21 02:57, pirms 14 gadiem
kruta..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-21 18:08, pirms 14 gadiem
bet tas nenozīmē, ka to kompleksu nākamajā dienā nojauks nost Olimpiskās spēles beigsies, tad pie kājas, kas tur notiks