Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:474, Did:0, useCase: 3

Līdere Hifnere, Tīrumai astotais rezultāts

Andris Vētra
Andris Vētra

Līdere Hifnere, Tīrumai astotais rezultāts
Maija Tīruma Vistleras trasē
Foto: AP/Scanpix

Šonakt Vankūveras olimpiskajās spēlēs pēc pirmajiem diviem braucieniem kamaniņu sportā sievietēm par līderi kļuvusi Tatjana Hifnere (Vācija). Pirmajā braucienā lielisku ceturto rezultātu sasniegusī Maija Tīruma sasniedza astoto rezultātu abu braucienu vērtējumā. 14. Anna Orlova un 24. Agnese Koklača.

Pirmais brauciens
Pirmajā braucienā Maija Tīruma startēja ar 16. numuru, Anna Orlova un Agnese Koklača attiecīgi ar 26. un 27. Diemžēl Maijai savainojuma (aizdomas par ribu lūzumu laimīgā kārtā neapstiprinājās) dēļ neizdevās kvalificēties pirmajai starta grupai pēc sezonas rezultātiem, jo nācās izlaist vairākus Pasaules kausa izcīņas posmus. Tomēr laika apstākļi nedaudz spēlēja pozitīvu lomu, jo startējot vēlāk kļuva nedaudz vēsāks, kas daļēji ļāva kompensēt to, ka jāstartē vēlāk kā pārējām galvenajām konkurentēm. Visai neveiksmīga izloze gan Orlovai, kurai šīs ir jau sestās Olimpiskās spēles, gan debitantei Koklačai, jo pēc abām Latvijas kamaniņu sportistēm startēja vien divas sportistes.

Sacensības lielā mērā apstiprināja treniņbraucienos redzēto –Tīruma patiešām teicami veic Vistleras trasi un ir tuvu līderēm. Maija ļoti labi veica sacensību pirmo braucienu un neskatoties uz startu otrajā starta grupā, sasniedzot ceturto labāko rezultātu, līderei zaudējot tikai 4.5 sekundes simtdaļas. Trases vidusdaļā Tīrumai pat labāks rezultāts nekā sacensību līderei Reimaijerei. Ātrāk par Maiju trases vidusdaļu veica vien braucienā otro rezultātu sasniegusī Natālija Geizenbergere (Vācija). No trešās vietas, kuru pēc pirmā brauciena ieņem Tatjana Hifnere (Vācija), Tīruma atpaliek tikai 1.3 sekundes simtdaļas, piekto vietu (Anke Višņevski (Vācija)) apsteidzot par nieka 1.2 sekundes simtdaļām.

Annai Orlovai izdevās visai labs brauciens, kas finišā deva 11. rezultātu. Trases sākumā jau ierasti rezultāts bija sliktāks (starta dēļ), taču vēlāk Latvijas kamaniņu sportiste arvien vairāk tuvojās labāk desmitniekam. Agnese Koklača braucienu uzsāka visai cerīgi, samērā tīri veicot trases augšdaļu un vidus posmu, taču ne tik labi veicās lejasdaļā – pieļautas vairākas kļūdas, kā rezultātā 27. rezultāts. Līdz trases vidusdaļai Agnese reāli pretendēja uz vietu starp labākajām 15-17 dalībniecēm, kas ļautu vismaz atkārtot Maijas sasniegto 18. vietu Olimpiskajā debijā Soltleiksitijas olimpiskajās spēlēs.

Labas cerības pacīnīties par vietu vismaz labāko sešniekā saglabā Tatjana Ivanova, Aleksandra Rodinova (abas pārstāv Krieviju) un Erina Hemlina (ASV) – attiecīgi sestais, septītais un astotais rezultāts. Pārējās konkurentes atpaliek jau gandrīz trīs sekundes desmitdaļas. Tomēr noteikti augstāk varētu pakāpties gan Veronika Haldere (Austrija) – 14. rezultāts un Martina Kočere (Šveice) – 13. rezultāts. Kopumā startēja un finišēja 29 dalībnieces.

Otrais brauciens
Otrajā braucienā Latvijas sportistēm sekojoši starta numuri 20. Tīrumai, 26. Koklačai un 27. Orlovai. Hemlina cerības uz labu rezultātu zaudēja otrajā braucienā, trases lejasdaļā "noslīdot " no virāžas augšdaļas. Ļoti labi sacensību otro braucienu veica Kočere un Haldere, būtiski uzlabojot pozīcijas divu braucienu kopvērtējumā. Lieliski otro braucienu veica Hifnere, izvirzoties līderpozīcijās pēc pirmās sacensību dienas. Tikai piecas sekundes simtdaļas līderei zaudē Reitmaijere. Pēc izcili veiktā otrā brauciena iespēju pacīnīties par medaļām saglabājusi arī Ivanova, kura trešās pozīcijas īpašniecei Geizenbergerei zaudē tikai 1.7 sekundes simtdaļas.

Ne tik sekmīgs Maijai izdevās otrais brauciens, sliktāks rezultāts startā, tā rezultātā daudz zaudēts trases augšdaļā, arī vidusdaļu neizdevās veikt tik sekmīgi kā pirmajā braucienā – tikai 13. rezultāts braucienā un abu braucienu kopvērtējumā astotais rezultāts, tikai četras sekundes tūkstošdaļas zaudējot Kočerai (septītais rezultāts). Tomēr saglabājas labas izredzes pacīnīties par vietu labāko sešiniekā.
Koklačai otrais brauciens izdevās labāks nekā pirmais, braucienā sasniegts 23. rezultāts, kas abu braucienu vērtējumā ļāva pakāpties uz 24. vietu. Orlova otrajā braucienā vairāk bija spiesta koriģēt brauciena līniju, kā rezultātā arī sliktāks rezultāts braucienā (14. rezultāts), abu braucienu vērtējumā 14. rezultāts.

Pārsteidzoši veiksmīgi startējušas Krievijas kamaniņu sportistes – labāko desmitniekā visas trīs Krievijas sportistes (4. Ivanova, 6. Rodionova un 9. Natālija Horeva).

Vankūveras olimpiskās spēles

Kamaniņu sports, sievietes

Pirmais brauciens

VSportisteValstsRez.
1.REITHMAYER NinaAUT41.728
2.GEISENBERGER NatalieGER+0.015
3.HUEFNER TatjanaGER+0.032
4.TĪRUMA MaijaLAT+0.045
5.WISCHNEWSKI AnkeGER+0.057
6.IVANOVA TatianaRUS+0.088
11.ORLOVA AnnaLAT+0.270
27.KOKLAČA AgneseLAT+0.899

Kopvērtējums pēc pirmās sacensību dienas

VSportisteValstsRez.
1.HUEFNER TatjanaGER1:23.241
2.REITHMAYER NinaAUT+0.050
3.GEISENBERGER NatalieGER+0.159
4.IVANOVA TatianaRUS+0.176
5.WISCHNEWSKI AnkeGER+0.229
6.RODIONOVA AlexandraRUS+0.318
8.TĪRUMA MaijaLAT+0.465
14.ORLOVA AnnaLAT+0.704
24.KOKLAČA AgneseLAT+1.720

Izmantotie resursi:
vancouver2010.com

  +8 [+] [-]

, 2010-02-16 06:16, pirms 14 gadiem
viena lieta, ko tiko tik piefiksēju > šveicietei Kočerei pirmajā braucienā starts 8.449 , otrajā 8.357 ... šitā uzlabot staru, tas tik ir kaut kas !

.. savukārt par Maiju, viss būs kārtībā, rīt būs 2 ļoti labi braucieni un tad jau redzēsim, kādu vietu tas dos !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-02-16 09:13, pirms 14 gadiem
Tiešām prieks... Ceru, ka pakapsies kādas vietiņas vēl uz augšu!

  +3 [+] [-]

, 2010-02-16 09:25, pirms 14 gadiem
Būtu labi, ja tiktu 6.niekā. Tas būtu ļoti labs rezultāts...

  +3 [+] [-]

, 2010-02-16 09:26, pirms 14 gadiem
Lai izdodas beigaas iekļūt sešiniekā...

  +1 [+] [-]

, 2010-02-16 10:09, pirms 14 gadiem
Pa radio dzirdēju, ka kaut kas ir bijis trasē - akmentiņš, un brauciena laikā ir nedaudz saskrāpēta sliece, tādēļ sliktāks rezultāts!

     [+] [-]

, 2010-02-16 10:31, pirms 14 gadiem
jaraujās augstāk
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-02-16 17:48, pirms 14 gadiem
sorry, ka varbūt nedaudz ne pa tēmu! Sportacentrs portāls pamazām sāk iesūkāt!!!!!!!!!! Kad nebija tās stulbās sporta avīzes un pučes, tad portāls bija ideāls!! Tagad atveru portālu un man visu laiku lec laukā tās debilās reklāmas, kur man par naudu jāabonē sporta ziņas internetā!!! Kamōn!!!! Tad vēl tie visi raxti, ko par naudu var lasīt - uzliek šausmīgi skaļo virsraxtu, bet pats raxts izrādās ir pēdējais sūds! Tiešām nav nevienas instances, kas to visu kontrolētu? Kaut nedaudz! Savādāk nervus bojā šitā visa mau*ība!