Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:474, Did:0, useCase: 3

Ziemeļu divcīņā triumfē francūzis Lamī-Šapuī

Ziemeļu divcīņā triumfē francūzis Lamī-Šapuī
Džeisons Lamī-Šapuī
Foto: AFP/Scanpix

Par olimpisko čempionu ziemeļu divcīņas sacensībās (lēcieni no 95 metru tramplīna un 10 km slēpojums) kļuvis Francijas pārstāvis Džeisons Lamī-Šapuī, kurš finiša taisnē apsteidza amerikāni Džoniju Spileinu un itāli Alesandro Pitinu.

Tramplīnlēkšanas sacensībās visveiksmīgāk startēja soms Janne Rīnenens, kurš ieguva 135,5 punktus, kas iedzīšanas slēpojuma vajadzībām pēc divcīņas formulas tika pārvērsti 34 sekunžu pārsvarā pār tuvāko sekotāju - Todu Lodviku no ASV. Arī slēpošanas sacensības, kas gan parasti nav viņa stiprā puse, Rīnenens uzsāka itin sekmīgi, taču piedzīvoja kritienu, zaudējot daudz laika un atkrītot tālu aiz ātrākajiem (26. rezultāts finišā), ļaujot medaļu sadalījumu izšķirt citiem.

Galvenie notikumi slēpošanas sacensībās šoreiz risinājās jau stadionā. Pēdējā taisnē gandrīz vienlaikus izslēpoja vairāki līderi - vadībā atradās amerikānis Džonijs Spileins, bet viņam uz papēžiem mina pasaules kausa izcīņas līderis Lamī-Šapuī. Finiša spurtā ātrāks tomēr izrādījās francūzis, kurš apdzina Spileinu un finiša līniju šķērsoja par nepilnu pussekundi ātrāk, izcīnot savai valstij jau otro zelta medaļu Vankūverā šodien. Trešo vietu izcīnīja Itālijas divcīņnieks Alesandro Pitins. Sešiniekā iekļuva vēl divi amerikāņi - jau minētais Lodviks un Bils Demongs, starp kuriem "iespraucās" austriešu veterāns Mario Štehers.

Interesanti, ka ziemeļu divcīņa līdz šim bija viens no retajiem ziemas sporta veidiem, kurā lielvalsts ASV nekad nebija izcīnījusi nevienu olimpisko medaļu. Šoreiz beidzot tas izdevās, tiesa, bez spožākā cēlmetāla, lai arī Ilgāku laiku vadošās slēpotāju grupas galvgalī atradās pat divi ASV divcīņnieki - Spileins un Lodviks, kuri turklāt startēja ar rezerves slēpēm, jo savus "kaujas ieročus" bija salauzuši piektdienas treniņa laikā.

Ziemeļu divcīņa

Individuālās sacensības (K-95)

VSportistsValstsLaiks
1.Džeisons Lamī-ŠapuīFrancija25:47.1
2.Džonijs SpileinsASV25:47.5
3.Alesandro PitinsItālija25:47.9
4.Tods LodviksASV25:48.6
5.Mario ŠtehersAustrija26:00.7
6.Bils DemongsASV26:05.0
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-02-15 00:37, pirms 14 gadiem
Eh, škrobe, ka somiem nepaveicās... Manninens arī tik ātrs diemžēl nebija, lai visu atgūtu (kaut gan bieži ir atguvis daudz vairāk), Koivuranta cienīgi cīnījās, taču pietrūka spēka... Tagad atliek cerēt uz lielo tramplīnu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-02-15 00:57, pirms 14 gadiem
Angelitos#22 rakstīja: 3.v ; 6.v aatraaki jekaa 1v
Oi! Jau izlabots Bija iemaldījušies tīrie laiki slēpošanā, kur, protams, no vidusdaļas startējušais Demongs bija ātrāks.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-02-15 00:58, pirms 14 gadiem
lkrnpk_2 rakstīja: sogad vins nemaz tik baigi labs nav bijis
Šajā sezonā viņš vispār tikai dažos posmos startēja, visu treniņu procesu pakārtojot olimpiādei. Pagaidām gan cerētais nav sasniegts, taču vēl jau lielais tramplīns ir.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-02-15 01:06, pirms 14 gadiem
Es nesaprotu, kapec tas somu trampalinlecejs Rīnaens, kas bija pirmaja vieta pec leksanas, nestarte atseviski tramplinleksana, jo aizleca tikpat cik Amāns.... un pec tam bija tikai 26... bet tā vinjs atseviski butu 3nieka.... Vai tiesam vinjs pats nesaprot, kur vinjam vieglak olimpisko medalu iegut?????
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-02-15 12:32, pirms 14 gadiem
Rīnanens tīrajā tramplīnlēkšanā diez vai būtu bijis 3-niekā, jo divcīņniekiem parasti uzliek lielāku starta ieskrējienu, un rezultāti ir atkarīgi arī no laika apstākļiem, tapēc tieši salīdzināt nevajadzētu.
Bet piekrītu, ka tramplīnlēkšanā viņam būtu pat labākas izredzes cīnīties par augstu vietu. To, ka divcīņnieks var sekmīgi iekļauties tramplīnlēkšanas apritē, šosezon pierādīja austrietis Dāvids Cauners, kurš PK posmos pirms OS demonstrēja ļoti augstvērtīgus rezultātus, pat brīnos, kāpēc viņu nepaņēma šeit, jo Loicls un Koflers īpaši labi neizskatījās, lai neteiktu vairāk. Pie tam Somijas izlase tramplīnlēkšanā nav tik varena kā Austrija un tur pamatsastāvā iekļūt būtu daudz vieglāk.
Vēl jau medaļu viņš varētu dabūt stafetē, lai gan tur konkutentu ir daudz - Austrija, ASV, Vācija, Norvēģija, Francija...

     [+] [-]

, 2010-02-15 12:45, pirms 14 gadiem
Muans baigi aatrs, bet par daudz zaudeeja trampliinaa. Mannines tiri normaali noleca, bet kaartejo reizi OS nevar paslepot. Pirmaja aplii jau vareeja redzeet, ka kaut kas atkal nav. Ari somu treneris trases malaa teica, ka shodien nav Maninena diena. Bet Lamii-Shapuii pelniti uzvareeja.