Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Olimpiskā lauka hokeja turnīra apakšgrupās uzvar Beļģija un Austrālija

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Olimpiskā lauka hokeja turnīra apakšgrupās uzvar Beļģija un Austrālija
Beļģijas izlases lauka hokejists Aleksandrs Robijs Hendrikss. Foto: John Minchillo/AP/Scanpix

Tokijas olimpiskajās spēlēs šodien noslēdzās apakšgrupu posms lauka hokeja turnīrā vīriešiem, pirmās vietas iegūstot Beļģijas un Austrālijas komandām, kuras abas iekrāja pa 13 punktiem.

Beļģijas lauka hokejisti turnīra pirmajās četrās spēlēs izcīnīja četras uzvaras - 3:1 pār Nīderlandi, 3:1 pār Vāciju, 9:4 pār Dienvidāfrikas Republiku un 9:1 pār Kanādu. Savukārt šodien beļģi cīnījās neizšķirti pret Lielbritāniju - 2:2. B grupā aiz Beļģijas palika Vācija (9 punkti), Lielbritānija (8 punkti) un Nīderlande (7 punkti) - šīs komandas iekļuva ceturtdaļfinālā. Turpretim četrus punktus ieguvusī DĀR, kā arī vienu punktu iekrājušie kanādieši dosies mājās.

Arī A grupas uzvarētāja Austrālija Tokijas olimpiskās spēles iesāka ar četriem panākumiem. Austrālieši ar 5:3 pieveica Japānu, ar 7:1 sagrāva Indiju, ar 5:2 pieveica Argentīnu un ar 4:2 - Jaunzēlandi. Šodien Austrālija pirmoreiz zaudēja punktus, spēkojoties 1:1 pret Spāniju.

No A grupas ceļazīmi uz ceturtdaļfinālu ieguva arī Indija (12 punkti), Argentīna (7 punkti) un Spānija (5 punkti). Jaunzēlandei (4 punkti) un mājiniecei Japānai (1 punkts) turnīrs ir beidzies.

Lauka hokejs vasaras olimpisko spēļu programmā ar pārtraukumiem bijis iekļauts jau kopš 1908. gada. Visvairāk zelta medaļu (astoņas) vīriešu sacensībās izcīnījusi Indija (pēdējais tituls an izcīnīts tālajā 1980. gadā). Četras reizes olimpiskajās spēlēs triumfējusi Vācija, bet pa trim reizēm tas izdevies Pakistānai un Lielbritānijai. Pašreizējā olimpiskā čempione ir Argentīna, kas Riodežaneiru finālā ar 4:2 apspēlēja Beļģiju. Pasaules ranga pirmo piecinieku pašlaik sastāda Austrālija, Beļģija, Nīderlande, Indija un Vācija.

Lauka hokeja spēle tiek sadalīta divos 30 minūšu ilgos puslaikos, laukumā katrā komandā vienlaicīgi atrodoties desmit laukuma spēlētājiem mun vienam vārtsargam.

Ceturtdaļfināls, 1. augusts

SpēleLaiks
Vācija - Argentīna3:30
Austrālija - Nīderlande6:00
Beļģija - Spānija12:30
Indija - Lielbritānija15:00

Izmantotie avoti:
https://olympics.com/tokyo-2020/oly...

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!

     [+] [-]

, 2021-07-30 21:14, pirms 3 gadiem
Sporta veids, kuru varētu attīstīt arī Latvijā.
Papildus hokejam, florbolam.

     [+] [-]

, 2021-07-30 21:16, pirms 3 gadiem
Indija pret britiem, atceroties vēsturi, būs spēle kārtīga.