Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Japānas vīru komanda pārsteidzoši iegūst zeltu paukošanā ar špagu

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Japānas vīru komanda pārsteidzoši iegūst zeltu paukošanā ar špagu
Japānas paukotāji Koki Kano un Satoru Ujama. Foto: Maxim Shemetov/Reuters/Scanpix

Tokijas olimpisko spēļu sacensībās paukošanā ar špagu vīriešu komandu konkurencē negaidīti triumfējusi mājiniece Japāna, kas finālā ar 45:36 sakāva Krievijas Olimpiskās Komitejas (KOK) komandu. Bronzas medaļas izcīnīja Dienvidkoreja, finālā par trešo vietu ar 45:42 pārspējot Ķīnu.

Tokijas olimpisko spēļu vīru komandu turnīrā paukošanā ar špagu kopā piedalījās deviņas komandas, tieši nākamajai čempionei Japānai esot vienai no tām divām, kurām, kā zemāk izsētajām, bija jāpārvar astotdaļfināla kārtu. Japāņi pirmajā kārtā spēkojās pret ASV paukotājiem, vēl pēc septītā (no deviņiem) stafetes posmiem atrodoties iedzinējos ar 22:28. Tomēr pēdējos stafetes posmos lielisku sniegumu parādīja japāņi Satoru Ujama un Koki Kano, ļaujot Japānai pieveikt ASV ar 45:39.

Ceturtdaļfinālā Japānai pretī stājās ar pirmo numuru izliktā Francija, kas tika uzskatīta par vienu no galvenajām favorītēm uz zeltu. Japāņi visas cīņas gaitā mina Francijai uz papēžiem, uzvarētājam noskaidrojoties pēdējā stafetes posmā, kur japānis Koki Kano dramatiskā izskaņā ar 9:6 pārspēja Janīku Borelu, ļaujot Japānai svinēt spilgtu uzvaru ar 45:44.

Pusfinālā Japāna paukoja ļoti pārliecinoši, salīdzinoši ātri iegūstot desmit punktu pārsvaru, kas palīdzēja Japānai ar 45:38 pārspēt citu ļoti spēcīgu komandu Dienvidkoreju. Otrajā pusfināla duelī krievu paukotāji neatstāja cerības Ķīnai - 45:38. Jāatzīmē, ka Krievijas Olimpiskās Komitejas komanda iepriekš ceturtdaļfinālā spēja necerēti pārliecinoši ar 45:34 sakaut ar otro numuru izlikto Itāliju.

Lielajā finālā lieliskā ritmā iegājušajiem japāņiem izdevās visu laiku kontrolēt kaujas gaitu, pēdējā stafetes posmā ar astoņiem punktiem punktu mačam pieliekot Kano. Japānai šī bija pirmā medaļa Tokijas spēlēs paukošanas disciplīnās, kā arī 17. zelta medaļa šajās olimpiskajās spēlēs kopumā.

Paukošana Tokijas olimpiskajās spēlēs

DatumsLaiksDisciplīnaZeltsSudrabsBronza
24. jūlijs14:45Sievietes ar špaguSunaPopeskuLehisa
15:15Vīrieši ar zobenuSilagiSameleKims
25. jūlijs14:45Sievietēm ar floretiKīfereDeriglazovaKorobeņikova
15:15Vīriešiem ar špaguKanonsŠiklosiReizlins
26. jūlijs14:45Sievietēm ar zobenuPozdņakovaVeļikajaBrunē
15:10Vīriešiem ar floretiČengsGarozoČupeničs
27. jūlijs13:30Sieviešu komandām ar špaguIgaunijaDienvidkorejaItālija
28. jūlijs13:30Vīriešu komandām ar zobenuDienvidkorejaItālijaUngārija
29. jūlijs13:55Sieviešu komandām ar floretiKOKFrancijaItālija
30. jūlijs13:30Vīriešu komandām ar špaguJapānaKOKDienvidkoreja
31. jūlijs13:30Sieviešu komandām ar zobenu
1. augusts13:50Vīriešu komandām ar floreti

Izmantotie avoti:
https://olympics.com/tokyo-2020/oly...

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!