Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Fidži šokē Austrāliju regbijā-7 sievietēm, Jaunzēlandei kārtējā graujošā uzvara

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Fidži šokē Austrāliju regbijā-7 sievietēm, Jaunzēlandei kārtējā graujošā uzvara
Fidži regbija-7 izlases spēlētāja Roela Radinijavuni ar bumbu. Foto: Greg Baker/AFP/Scanpix

Tokijas olimpisko spēļu regbija-7 turnīra sievietēm pusfinālā negaidīti iekļuvusi Fidži valstsvienība, kas ar 14:12 pārspēja Austrāliju, pārtraucot deviņu zaudējumu sēriju savstarpējās spēlēs. Pusfinālā iekļuva arī Jaunzēlande, Lielbritānija un Francija.

Fidži valstsvienība visus punktus guva mača pirmajās četrās minūtēs, piezemējumus veicot Alovesi Nakoci un Anai Marijai Naimasi. Turpinājumā Fidži vairāk spēlēja no aizsardzības pozīcijām, austrālietēm Feitai Neitanai un Šarlotei Keslikai atbildot ar saviem piezemējumiem, tomēr Šarni Viljamsai nerealizējot vienu realizācijas sitienu, kas izrādījās liktenīga kļūda.

Galvenā favorīte Jaunzēlande ar 36:0 sagrāva Krievijas Olimpiskās Komitejas (KOK) komandu, kas ceturtdalfinālā iekļuva kā pēdējā. Tokijas olimpisko spēļu turnīra četros mačos kopumā 124 punktus guvušo jaunzēlandiešu rindās divus piezemējumus veica Portija Vudmena.

Lielbritānija vietu pirmajā četriniekā nodrošināja pēc 21:12 uzvaras pār ASV. Britu regbijistes līdz devītajai minūtei iekrāja drošu 21:0 pārsvaru, atlikušajā laikā noturoties priekšgalā. Lielbritānijas sastāvā desmit punkti no piezemējumiem Džasmīnei Džounsai.

Visbeidzot divi Serafīnas Okembas piezemējumi un divi Žadas Ulutulas realizācijas sitieni kaldināja Francijas atspēlēšanos un uzvaru ar 24:10 pār Ķīnu. Francūzietes pusfinālā rītdien spēkosies pret Lielbritāniju, savukārt Jaunzēlande Okeānijas valstu duelī eksaminēs Fidži.

Tokijas olimpisko spēļu regbija-7 sievietēm ceturtdaļfināls

SpēleRezultāts
Jaunzēlande - Krievijas Olimpiskā Komiteja36:0
Fidži - Austrālija14:12
ASV - Lielbritānija12:21
Francija - Ķīna24:10

Izmantotie avoti:
https://olympics.com/tokyo-2020/oly...

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!