Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Kanoe sievietēm pirmo zeltu karjerā izcīna titulētā austrāliete Foksa

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Kanoe sievietēm pirmo zeltu karjerā izcīna titulētā austrāliete Foksa
Džesika Foksa. Foto: Reuters/Scanpix

Tokijas olimpiskajās spēlēs šodien noslēdzās sacensības kanoe sievietēm, kur savu pirmo zeltu izcīnīja titulētā austrāliete Džesika Foksa, kura līdz šīm olimpiskajās spēlēs bija izcīnījusi gan sudraba, gan bronzas godalgas. Otro vietu izcīnīja Lielbritānijas pārstāve Malorija Frenklina, bet bronzas Andrea Hercoga.

Tokijas olimpiskajās spēlēs šodien kanoe sievietēm par olimpisko čempioni kļuva Austrālijas sportiste Džesika Foksa, kura par nedaudz vairāk kā trīs ar pusi sekundēm apsteidza tuvāko sekotāju no Lielbritānijas - Maloriju Frenklinu. Bronzas godalgu un trešo medaļu Vācijai kanoe sacensībās izcīnīja vāciete Andrea Hercoga.

Džesikai Foksai šīs bija trešās olimpiskās spēles un visās sportiste mājās devusies ar kāda kaluma medaļām. 2012. gadā Londonā sportiste ieguva sudrabu, 2016. gadā Riodežaneiro bronzu, bet šogad medaļu ražu papildināja ar zeltu. Pasaules čempionātos austrālietei ir 15 medaļas, no kurām desmit zelta, trīs sudraba un divas bronzas.

Frenklinai šī ir pirmā olimpiskā medaļa. Līdzšinējā karjerā sportiste ieguvusi deviņas medaļas pasaules čempionātos (četras zelta, četras sudraba un vienu bronzu), kā arī 13 medaļas izcīnītas Eiropas čempionātos (seši zelti, pieci sudrabi, divas bronzas). Vismazāk titulētā ir Hercoga, kura līdz medaļai olimpiskajās spēlēs 2019. gadā vienu reizi kļuva par pasaules čempioni, kā arī ir izcīnījusi trīs medaļas Eiropas čempionātos.

Kanoe sacensības Tokijas olimpiskajās spēlēs noslēgsies piektdien ar kajaku vīriešiem.

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!

Kanoe slaloms Tokijas olimpiskajās spēlēs

DatumsLaiksDisciplīnaZeltsSudrabsBronza
26.079:45Kanoe vīriešiemSavšeks (SLO)Rohans (CZE)Tasiadiss (GER)
27.0710:15Kajaks sievietēmFonka (GER)Čourrauta (ESP)Foksa (AUS)
29.079:55Kanoe sievietēmFoksa (AUS)Frenklina (GBR)Hercoga (GER)
30.0710:00Kajaks vīriešiem

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums