Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Horvātu brāļi Sinkoviči otro reizi pēc kārtas triumfē OS airēšanas divnieku sacensībās

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Horvātu brāļi Sinkoviči otro reizi pēc kārtas triumfē OS airēšanas divnieku sacensībās
Martins un Valents Sinkoviči. Foto: ZUMAPress.com/Scanpix

Naktī uz ceturtdienu Tokijas olimpiskajās spēlēs tika sadalīti četri medaļu komplekti akadēmiskajā airēšanā. Vīriešu bezstūrmaņa divnieku sacensībās otro reizi pēc kārtas triumfēja Horvātijas duets Martins un Valents Sinkoviči, kuri apsteidza Kanādas un Dānijas airētājus, kamēr dāmām pirmo reizi par olimpiskajām čempionēm kļuva Jaunzēlandes airētājas. Vieglsvara pārairu sacensībās vīriešiem zelta medaļas ieguva Īrijas duets, bet sievietēm itālietes.

Tokijas olimpiskajās spēlēs naktī uz ceturtdienu sadalīti četri medaļu komplekti akadēmiskajā airēšanā. Vīriešu bezstūrmaņa divnieku sacensībās triumfēja Horvātijas duets, kamēr sievietēm Jaunzēlandes pāris.

Martins un Valents Sinkoviči bija ātrākie divnieku sacensībās, izcīnot Horvātijai zelta medaļas. Par pusotru sekundi atpalika Rumānijas divnieks, bet bronzu savā starpā sadalīja Kanādas un Dānijas airētāji, no kuriem pārāki izrādījās dāņi. Sievietēm Greisa Prendergasta un Kerī Goulere kļuva par olimpiskajām čempionēm, par gandrīz pusotru sekundi apsteidzot tuvākās sekotājas no Krievijas Olimpiskās komitejas komandas un Kanādas. Brāļi Sinkoviči aizstāvēja pirms pieciem gadiem Riodežaneiro izcīnītās zelta godalgas, tāpat abu kontā ir sudrabs 2012. gadā Londonā. Jaunzēlandietēm šis ir pirmais olimpiskais triumfs, taču iepriekš abas vairākkārtīgi uzvarējušas pasaules čempionātā.

Sacensībās vieglsvaru pārairu divnieku sacensībās vīriešiem par olimpiskajiem čempioniem kļuva Īrijas duets Pols O'Donovans un Fintans Makkārtijs, kuri spraigā cīņā tikai par 0.86 sekundēm apsteidza Vācijas sportistus. Pārējie finālisti atpalika krietni, bronzu izcīnot Itālijai. O'Donovans 2016. gada sudraba medaļai nu pievienojis zeltu, kamēr Makkārtijam šī ir pirmā olimpiskā medaļa.

Dāmu konkurencē zelta medaļas izcīnīja Itālijas airētājas ar Valentīnu Rodīni un Federiku Sezarīni sastāvā. Ļoti spraigā cīņā itālietes tikai par 0.14 sekundēm apsteidza otrās vietas ieguvējas Francijas sportistes, bet par 0.49 sekundēm Nīderlandes. Itālietēm šis ir karjeras augstākais panākums.

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!

Airēšana, medaļu rangs

ValstsZSBKopā
Austrālija2024
Nīderlande1214
Rumānija1113
Itālija1023
Jaunzēlande1102
Francija1102
Ķīna1012
Īrija1012
Horvātija1001
ROC0101
Lielbritānija0101
Polija0101
Vācija0101
Dānija0011
Kanāda0011
Nīderlande0011

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Izmantotie resursi:
https://olympics.com/tokyo-2020/oly...