Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Vācijai pirmais zelts - kanoe slalomā uzvar Fonka

Toms Jēkabs Bērziņš
Toms Jēkabs Bērziņš

Vācijai pirmais zelts - kanoe slalomā uzvar Fonka
Rikarda Foksa. Foto: REUTERS/Scanpix.ee

Pirmo zelta medaļu Tokijas olimpiskajās spēlēs Vācijai izcīnījusi Rikarda Fonka, kura palika nepārspēta Kanoe slaloma kajaka disciplīnā. Līdz šim Vācijas sportisti bija ieguvuši trīs bronzas medaļas un kopējā medaļu ieskaitē atradās vien 43. vietā.

Kanoe slaloma kajaka disciplīnā šajās olimpiskajās spēlēs piedalījās 27 sportistes, no kurām pusfinālā iekļuva 24, bet finālā - vien desmit ātrākās. Pagājušajās olimpiskajās spēlēs Brazīlijā triumfēja spāniete Majalena Čourrauta.

Tieši Čourrauta finālā kā pirmā pieteicās uz medaļu. Startējot kā ceturtā, viņa aizvadīja labu braucienu, nepieļāva nevienu kļūdu un nenopelnīja soda minūtes, finišējot pēc minūtes, sešām sekundēm un 63 sekundes simtdaļām. Turpinājumā divas braucējas nopelnīja 50 sekunžu sodu par neizbraukšanu cauri vārtiem, bet ar astoto numuru startējušā Fonka spēja apsteigt Čourrautu, finišējot par 74 sekundēm ātrāk.

Kā pēdējā startēja pusfinālā labāko rezultātu uzrādījusī austrāliete Džesika Foksa. Lai arī ātruma ziņā Foksa uzrādīja pārliecinoši ātrāko laiku, tomēr divreiz pieskaroties vārtiem viņa nopelnīja četras soda sekundes un finišēja trešajā vietā, par desmit sekundēm atpaliekot no Čourrautas.

Sacensības kanoe slalomā turpināsies rīt, ar sieviešu kanoe un vīriešu kajaka sacensībām.

Kanoe slaloms Tokijas olimpiskajās spēlēs

DatumsLaiksDisciplīnaZeltsSudrabsBronza
26.079:45Kanoe vīriešiemSavšeks (SLO)Rohans (CZE)Tasiadiss (GER)
27.0710:15Kajaks sievietēmFonka (GER)Čourrauta (ESP)Foksa (AUS)
29.079:55Kanoe sievietēm
30.0710:00Kajaks vīriešiem

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Izmantotie resursi:
https://olympics.com/tokyo-2020/oly...