Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Skaidrojam: ko no Skujiņa gaidīt olimpisko spēļu individuālajā braucienā?

Skaidrojam: ko no Skujiņa gaidīt olimpisko spēļu individuālajā braucienā?
Toms Skujiņš. Foto: EP/Scanpix

Tokijas olimpisko spēļu piektajā sacensību dienā individuālā brauciena sacensības šosejas riteņbraukšanā aizvadīs Toms Skujiņš. Sportacentrs.com skaidro, ko trešdien varam gaidīt no carnikavieša.

Olimpisko spēļu individuālajā braucienā, kas būs 44 kilometru garumā un vedīs pa Fudži autodromu un tā apkārti, kopumā piedalīsies 39 riteņbraucēji. Sacensības sāksies pulksten 8:00 no rīta pēc Latvijas laika, bet Skujiņa došanās trasē paredzēta kā deviņpadsmitajam pulksten 9:03. Galvenie favorīti uz zeltu startēs pēc viņa.

Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) ģenerālsekretārs Toms Markss sarunā ar portālu Sportacentrs.com atgādina, ka pie iespējas startēt olimpisko spēļu individuālajā braucienā tikām tikai pēc atsevišķu valstu atteikuma. Šī disciplīna nav mūsu jājamzirdziņš, tāpēc trešdien par panākumu būtu jāuzskata vieta labāko piecpadsmitniekā. Tiesa, vēsturiski Latvijai ir bijuši panākumi arī individuālajā braucienā, jo 1999. gadā pasaules čempionātā ceturto vietu izcīnīja Raivis Belohvoščiks.

“Skujiņam rezultāti individuālajā braucienā iepriekš bijuši gana augstvērtīgi, tomēr viņu nevar pieskaitīt pasaules elitei,” saka Markss. “Ja grupas braucienā scenāriji mēdz būt visdažādākie, tad individuālajā braucienā tā nav. Skujiņš nav tipisks individuālā brauciena speciālists. Šāda veida braucēji tomēr ir nedaudz citādākas miesasbūves – muskuļotāki.”

Arī bijušais riteņbraucējs Arvis Piziks norāda, ka Skujiņš trešdien varētu būt ap divdesmitnieku, bet finišs augstākās pozīcijās jau “būtu ļoti skaisti”.

Grupas braucienā izskatījās, ka Toms ir labs. Protams, kalns bija nedaudz par niknu, taču individuālajā braucienā ir spēcīgi braucēji,” atzīmē Piziks. “Skujiņš nav tādā līmenī kā individuālā brauciena speciālisti Filipo Ganna vai Roans Deniss. Ja neesi tādā līmenī, tādā gadījumā uz pirmo sešinieku grūti cerēt.”

Markss tieši pasaules čempionu Gannu no Itālijas un austrālieti Denisu nosauc par trešdienas sacensību galvenajiem favorītiem. Turklāt abi izlaida smago grupas braucienu, lai labāk sagatavotos tieši individuālajām braucienam. Savukārt Skujiņš sestdien startēja, bet Markss atklāj, ka latvietim pašsajūta šobrīd ir tīri laba. Vēl starp favorītiem trešdien būs Vouts van Ārts, kurš grupas braucienā izcīnīja sudrabu. Līdz ar to viņam būs iespēja savu medaļu klāstu papildināt.

Individuālie braucieni ierasti noris vairāk līdzenās trasēs, taču Tokijas olimpisko spēļu rīkotāji maršrutu izveidojuši sarežģītāku ar vairākiem pauguriem. Teorētiski tas nedaudz vairāk par labu nāk arī Skujiņam. Liela nozīme gan būs laikapstākļiem. Pozitīvi, ka Tokijā un tās apkārtnē vairs nevalda tāda svelme, kāda bija grupas braucienā, taču pievienojies cits saskaitāmais – vējš. Tas nav tik prognozējams un var būt mainīgs. “Cerams, ka apstākļi visiem būs vienādi – nevis no rīta pūš vējš, bet, kad brauc stiprākie, tas sagriežas citādāk. Bet tā ir individuālā brauciena sastāvdaļa, tur laikapstākļi ir mainīgi,” spriež Markss.

Tikmēr pats Skujiņš pirms Tokijas olimpiskajām spēlēm sarunā ar Sportacentrs.com neslēpa, ka individuālajā braucienā cīnīties par augstām vietām būs ļoti sarežģīti. "Tur būs vīri, kas būs gatavojušies un koncentrējušies tikai šīm konkrētajām sacensībām. (..) Darīšu visu, ko spēšu, un sagatavošos pēc labākās sirdsapziņas, bet cīnīties par medaļām ir nereāli.”

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!

     [+] [-]

, 2021-07-27 15:34, pirms 3 gadiem
Neko .Pilnīgi nav viņa

  +3 [+] [-]

, 2021-07-27 16:16, pirms 3 gadiem
Skaidrojam: Neapšaubāmi labākais šajās OS starp Skujiņiem!

  +1 [+] [-]

, 2021-07-27 16:37, pirms 3 gadiem
No visas LV komandas neko nevar gaidit jo ar retiem iznēmumiem visi cinijās lai vispar tiktu uz Olimpiādi. Ar tadu scenariju ko vairak gribet ir naivi. Galvenais ja piedalās

     [+] [-]

, 2021-07-27 17:27, pirms 3 gadiem
Interesanti ko viņš prognozēja par to dāmu,kura uzvarēja riteņbraukšanā??? Austriete laikam! 😉

  -2 [+] [-]

, 2021-07-27 18:45, pirms 3 gadiem
Skaidrojam: Ja galvenie pretendenti startēs aiz Skujiņa, viss, kas viņam jāizdara, ir - jābrauc tik ātri, lai galvenie pretendenti uz zeltu viņu NEPANĀKTU, un zelts rokā!

Ja vēl ko vajag Paskaidrot, droši vaicājiet!

  +1 [+] [-]

, 2021-07-27 19:40, pirms 3 gadiem
Bludnij sin Masķera TAEKWONDO rakstīja: Skaidrojam: Ja galvenie pretendenti startēs aiz Skujiņa, viss, kas viņam jāizdara, ir - jābrauc tik ātri, lai galvenie pretendenti uz zeltu viņu NEPANĀKTU, un zelts rokā!

Ja vēl ko vajag Paskaidrot, droši vaicājiet!
Tu esi tik stulbs,ka pat nesajēdz,ka ITT braucienā sportisti sacenšas tikai ar sevi! Uzvar uzrādot ātrāko laiku trasē,nepareizi apdzenot te var dabūt DSQ nevis uzvaru.
Labāk ej un padzeries vēl,nesmirdi un neapkaunojies

  -1 [+] [-]

, 2021-07-27 20:40, pirms 3 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Tu esi tik stulbs,ka pat nesajēdz,ka ITT braucienā sportisti sacenšas tikai ar sevi! Uzvar uzrādot ātrāko laiku trasē,nepareizi apdzenot te var dabūt DSQ nevis uzvaru.
Labāk ej un padzeries vēl,nesmirdi un neapkaunojies
Jā, neesmu savā spriedumā par tevi kļūdījies. To tu nupat kā vēlreiz apliecināji... )))

Starp citu, kur tu pazudi? Biji atvaļinājumā, ko pavadīji Ķīmiskajā Tīrītavā?

     [+] [-]

, 2021-07-28 10:24, pirms 3 gadiem
Galīgi neskatāma disciplīna!

     [+] [-]

, 2021-07-28 10:33, pirms 3 gadiem
Bludnij sin Masķera TAEKWONDO rakstīja: Jā, neesmu savā spriedumā par tevi kļūdījies. To tu nupat kā vēlreiz apliecināji... )))

Starp citu, kur tu pazudi? Biji atvaļinājumā, ko pavadīji Ķīmiskajā Tīrītavā?
Tu taču solījies ciemos,tikai apdirsies. Kā ar visu

     [+] [-]

, 2021-07-28 11:30, pirms 3 gadiem
sportist-amatieri,
es toreiz nebiju Latvijā. Norādīju savu tālruņa numuru, tu, cik noprotams, savukārt piezvanīji no sveša tālruņa, iespējams, ka pat pats toreiz nerunāji, bet kāds to darīja tavā vietā... nupat kā piezvanīju uz šo numuru, tāds neeksistē... )

Šobrīd es esmu Latvijā. Kas tālāk?

Cilvēkam var būt izcila humora izjūta, tās var nebūt nemaz. Humora izjūta var būt arī ļoti savdabīga, specifiska, saprotama šaurā paziņu lokā vai darba kolektīvā.

Jebkurā gadījumā, runājot par tevi, stāsts nav par humora izjūtu, bet gan zemu intelektu. To nenoslēpsi, tas atpazīstams pa gabalu! )

Satikties ar tevi?
Principā nav problēmu. Tikai man tā būs tukša laika tērēšana, turklāt gana nepatīkama tev. Tu, ja ne gluži līdz galam sapratīsi, tad vismaz tevī pastiprināsies aizdomas, ka esi muļķis.
Cīnīties ar tevi? Es vairs neesmu jauns, bet gana labā fiziskā formā. Kaut gan pieļauju, ka fiziski tevi sparingā nepieveiktu, nu bet pasākt ko citu tavā gadījumā no manas puses būtu vienkārši neadekvāti...

... tā kā dzīvo vien savu muļķa dzīvi. Bet neaizmirsti - gandrīz katrs tavs komentārs liecina par tavu muļķību! )))