Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Paukošanas federācijas prezidente Āze kā pirmā no latvietēm pasniedz medaļas OS

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Paukošanas federācijas prezidente Āze kā pirmā no latvietēm pasniedz medaļas OS
Ērika Āze medaļu pasniegšanas ceremonijā. Foto: LPF

Šodien Tokijas olimpiskajās spēlēs Latvijas Paukošanas federācijas prezidente Ērika Āze kļuva par pirmo latvieti, kura pasniedz medaļas olimpisko spēļu laikā, tās pasniedzot paukošanā ar špagu sievietēm, kur triumfēja Igaunijas sportistes.

Šodien Tokijas olimpiskajās spēlēs otro medaļu izcīnīja Igaunijas delegācija, kurai zelta medaļas ieguva valsts izlase paukošanā ar špagu. Tā bija otrā medaļa Tokijā, jo iepriekš tika izcīnīta bronza.

Zīmīgs šis notikums bijis arī Latvijai, jo Latvijas Paukošanas federācijas prezidente Ērika Āze kļuva par pirmo latvieti, kura pasniedz medaļas olimpisko spēļu laikā. ''Es vienmēr turu īkšķus par Igaunijas paukotājiem un mēs viens otru ļoti labi pazīstam, esmu neizsakāmi aizkustināta, ka man ir iespēja būt šeit un apsveikt draugus ar visaugstāko iespējamo novērtējumu. Mūsu valstīm šajā sportā ir ļoti draudzīgas attiecības. Katru gadu igauņi palīdz mums organizēt Pasaules kausu paukošanā, savukārt, mēs palīdzam organizēt sacensības Igaunijā. Par ilggadēju tradīciju kļuvusi arī Ziemeļvalstu paukošanas nometne, kur katru vasaru tiekas gan mūsu paukotāji, gan treneri. Esmu pārliecināta, ka šī Igaunijas dāmu uzvara iedvesmos arī mūsu jaunos un perspektīvos paukotājus,'' preses paziņojumā citēta Āze.

Ērikai Āzei šīs ir otrās olimpiskās spēles kā FIE Izpildkomitejas loceklei un viņas pārziņā ir uzraudzīt FIE Medicīnas komisijas delegātu darbu, kā arī antidopinga jautājumus.

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Paukošanas federācija

     [+] [-]

, 2021-07-28 00:34, pirms 3 gadiem
Super!

     [+] [-]

, 2021-07-28 00:44, pirms 3 gadiem
Ne gluži pasniedza medaļas... Viņa pasniedza ziedus medaļu ceremonijā. Medaļas klibais vecis nesa. Bet nu ne jau tāpēc mazāks gods. Prieks par igaunietēm.